LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukativno i zabavno

Otvorene su prijave na 11. Međunarodni tjedan mladih u organizaciji udruge Impress

Prijave na Međunarodni tjedan mladih, koji će se ove godine baviti održivim razvojem, moguće su do srijede, 21. srpnja.

Prijave na Međunarodni tjedan mladih, koji će se ove godine baviti održivim razvojem, moguće su do srijede, 21. srpnja.

Impress, udruga za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu, već jedanaestu godinu za redom organizira Međunarodni tjedan mladih, odnosno besplatni ljetni kamp u ŠRC Kukavica koji se održava od 6. do 13. kolovoza 2021, te okuplja mlade osobe od 18 do 30 godina. Prijave traju do 21. srpnja 2021.

Navedeni projekt okuplja 50-ak mladih osoba iz Hrvatske i Europe te se održava u ŠRC Kukavica (između Bjelovara i Daruvara) s ciljem promicanja aktivizma mladih u zajednici, poticanja na uvažavanje kulturnih različitosti, stavljanja naglaska na suradnju mladih i donositelja odluka te pružanja prilika mladima da budu ravnopravan partner u suočavanju s globalnim izazovima.

Stoga se, u sklopu projekta, provode edukativne radionice, treninzi jačanja liderskih vještina, sportska natjecanja, kupanje u bazenima, tematske večeri, okrugli stol s donositeljima odluka i još mnogo toga.

Ovogodišnji Međunarodni tjedan mladih u fokus stavlja Ciljeve održivog razvoja (SDG) iz Programa Ujedinjenih naroda o održivom razvoju do 2030. godine (tzv. Agenda 2030). UN je kao temu ovogodišnjeg Međunarodnog dana mladih, koji se održava 12. kolovoza, odabrao Transforming Food Systems: Youth Innovation for Human and Planetary Health koji se nadovezuju na Ciljeve održivog razvoja.

Za sve sudionike projekta osiguran je smještaj u kompleksu ŠRC Kukavica te prehrana, aktivnosti i svi potrebni materijali, vodstvo iskusnih youth workera i prijevoz Bjelovar – ŠRC Kukavica – Bjelovar ili Daruvar – ŠRC Kukavica – Daruvar. Jedini trošak za sudionike je, ističu organizatori, put do Daruvara ili Bjelovara, odakle je organiziran put do ŠRC Kukavica. 

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac na poveznici do srijede, 21. srpnja 2021. u 23:59. Rezultati će biti objavljeni do ponedjeljka, 26. srpnja 2021.

FOTO: UDRUGA IMPRESS