Brisanje granica

Otvorene prijave za sudjelovanje u prvoj studentskoj kroatističkoj konferenciji

Konferencija FFZG

Prva studentska kroatistička konferencija održat će se u travnju 2019. godine s ciljem razmjene misli i ideja o problemima u struci. Temom „Brisanje granica“ organizatori potiču studente na istraživanje novih i još neistraženih sadržaja.

Studenti kroatistike Filozofskoga fakulteta u Zagrebu organiziraju prvu studentsku kroatističku konferenciju naziva Brisanje granica. Poziv za sudjelovanje upućen je svim studentima koji se bave hrvatskom književnošću i hrvatskim jezikom s ciljem razmjene misli i ideja o problemima u struci. K(r)onferencija će se održati 12. i 13. travnja 2019. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Temom Brisanje granica obuhvaćaju se sljedeća istraživačka područja književnosti i jezika:

- sadržaji koji su potpuno neistraženi

- sadržaji za koje držite da su nedovoljno istraženi, odnosno ponudili biste svoje čitanje ili razumijevanje problema

- sadržaji o kojima se zbog različitih čimbenika odbija govoriti.

Organizatori konferencije također potiču da se studenti istraživanjem okušaju u primjeni:

- individualnih i/ili novih pristupa književnim i filološkim problemima (npr. emocionalni obrat, povezivanje humanističkih i nehumanističkih disciplina, pomna čitanja tekstova, miješanje različitih tipova diskursa potrebnih za izricanje različitih perspektiva) 

- odbačenih pristupa koje i dalje smatrate korisnima 

- navedenih pristupa pri analizi pristupa samih

- doticaja hrvatskoga jezika i književnosti s drugim jezicima i književnostima.

Prvom k(r)onferencijom nastoji se utemeljiti međunarodna studentska suradnja u nadi da će se ona nastaviti razvijati i u budućnosti, a ukoliko želite sudjelovati u tom projektu, svoje radove možete poslati na adresu e-pošte do 20. ožujka 2019. godine Jedna osoba može prijaviti jedan samostalan rad ili jedan rad u koautorstvu koji mogu prijaviti najviše dva autora. Radovi moraju biti napisani i predstavljeni na jednom od južnoslavenskih jezika ili na engleskome jeziku, a predviđeno je vrijeme za prezentiranje svakoga rada 15 minuta.

Svoje prijave, u kojima je potrebno dodati sažetak svojega rada od maksimalno 500 riječi, možete poslati na e-poštu kronferencija@gmail.com. O izboru će svi biti obaviješteni do 27. ožujka, dok je potvrditi dolazak na konferenciju obavezno do 31. ožujka. Dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranici konferencije ili svoja pitanja poslati na već navedenu adresu elektroničke pošte. 

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Dubrovniku

Raspisana dva natječaja

Sveučilište u Dubrovniku dodjeljuje stipendije redovitim studentima

Dodjeljuje se pet stipendija studentima slabijeg socijalno-ekonomskog statusa te 15 stipendija najboljim redovnim studentima preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Dubrovniku.

Mozak

Sveučilište u Splitu

Prva hrvatska konferencija o ozljedama mozga u sportu

Pristup istraživanjima potresa mozga u sportskim ozljedama intenzivno se mijenja u proteklim godinama te je tema brojnih međunarodnih rasprava u zdravstvu. O toj će tematici na konferenciji u Splitu raspravljati stručnjaci u području medicine, neuroznanosti i psihologije.

Smaragdni Eco Film Festival

Spoj kulture i ekologije

Smaragdni Eco Film Festival prima filmove o zaštiti okoliša i održivom razvoju

Međunarodni festival kratkog filma SEFF otvorio je prijave za sve mlade filmske umjetnike. Prednost imaju uradci s ekološkom tematikom.

Radionica pisanja projekata

Edukativna radionica u CINAZ-u

Bezbolno tražite sredstva za projekte iz lokalnih, nacionalnih i europskih izvora

Dvodnevna radionica pisanja projektnih prijava održat će se 24. i 25. ožujka u udruzi CINAZ. Događaj će voditi Marina Knežević, profesorica s višegodišnjom praksom iz ovog područja.

Lea Brezar

Intervju s Leom Brezar

„Knjiga nas uvlači u društvo likova koje možda ne bismo ni primijetili u stvarnom svijetu”

Popričali smo s Leom Brezar o njenom posljednjem romanu „Kradljivci sreće”, karijeri i važnosti knjiga u našim životima.