Udruga studenata kroatistike „Idiom”

Otvoren poziv za studentske radove koji će se objaviti u časopisu „ŠtoRije”

https://www.facebook.com/U%C4%8Diteljski-fakultet-u-Rijeci-213405545415163/

Sve do 15. prosinca možete postati dijelom novog izdanja časopisa „ŠtoRija” slanjem svojega rada na temu Hrvatska narječja u dijalektalnoj književnosti.

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, tj. u knjižnici spomenutoga nalaze se primjerci pet objavljenih brojeva časopisa ŠtoRije Udruge studenata kroatistike Idiom. No, pet nije njihova čarobna brojka te se nisu odlučili zadržati na njoj, već pripremaju šesti broj.

Otvorili su poziv koji vrijedi za sve radove na temu Hrvatska narječja u dijalektalnoj književnosti, a isti će biti objavljeni u šestom izdanju zbornika studentskih radova ŠtoRije. Iz organizacijskog odbora pozivaju na prijave:

– Cilj je ukazati na važnost očuvanja svih narječja i dijalekata hrvatskoga jezika te upoznati javnost s bogatom hrvatskom baštinom kao i s vrijednom književnom produkcijom na štokavskome, kajkavskome i čakavskome narječju te njihovim dijalektima. 

Ukoliko želite pokazati kako studenti preferiraju znanstveno-istraživačke radove i teže im kada im se za to pruži prilika, vlastite radove možete dostaviti do 15. prosinca na e-mail adresu: usk.idiom@gmail.com. Detalje o prijavi možete pronaći na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

sedmi broj Essehista, tema Rat - naslovna

ISHA Osijek

Poziv na suradnju za sedmi „Essehist”

ISHA poziva sve voljne na suradnju na sedmom "ratnom" broju  časopisa studenata povijesti i drugih društveno-humanističkih znanosti.

https://pixabay.com/photos/laptop-office-hand-writing-3196481/

Studentski rad

Razjašnjeno koliko dugo studenti mogu raditi nakon diplome!

Zakon o obavljanju studentskih poslova donosi promjenu i u regulaciji studentskog rada nakon diplome posredstvom studentskog servisa.

Filozofski fakultet u Splitu

Nova inicijativa splitskih studenata

Studenti Filozofskog fakulteta u Splitu dobivaju svoj časopis, Humanist

Za realizaciju ovako bogatog sadržaja zaslužno je 50 studenata-autora, 4 profesora suradnika, 4 lektora i 2 fotografa na čelu s uredničkim vijećem kojeg čine urednici za svaku od glavnih rubrika.

https://pixabay.com/en/student-typing-keyboard-text-woman-849825/

Predstavljanje novog broja časopisa

Studenti populariziraju pedagogiju Didaskalosom, promocija zakazana za 17. siječnja

Didaskalos je časopis koji već drugu godinu izdaju studenti Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Osijeku, a ujedno jedan od najvažnijih projekata studenata pedagogije koji su organizirani u Udrugu. Promocija će se održati 17. siječnja na Fakultetu s početkom u 18 h.

Slang

Filozofski fakultet u Rijeci

U Rijeci osnovana nova udruga – Udruga studenata anglistike „Slang"

I anglisti se aktiviraju na Filozofskom fakultetu u Rijeci, a 17. ožujka održavaju Dan irske kulture.