LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klub mladih KLOOZ

Otvoren info centar za mlade u Zadru

Info centar za mlade osmišljen je kako bi kvalitetno informirao i educirao mlade Zadra uz raznolik sadržaj.

Info centar za mlade osmišljen je kako bi kvalitetno informirao i educirao mlade Zadra uz raznolik sadržaj.

Info centar za mlade je projekt Udruge za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti - CINAZ, koji je odobrilo Ministarstvo socijalne politke i mladih 2014. godine Zadarska udruga jedna je od tri civilna partnera koje je Ministarstvo socijalne politike i mladih odabralo za financiranje, pored četiri Regionalna informativna centra za mlade.

Udruga CINAZ je za projekt lokalnog info centra za mlade dobila 70 000 kuna. Ostali odabrani projekti su projekti dosadašnjih suradnika Info zone na informiranju i savjetovanju mladih u regiji, a to su Udruga mladih Mladi u EU iz Šibenika i Udruga srednjoškolaca i studenata otoka Brača.

Info centar za mlade zamišljen je kao javni prostor dostupan svima mladima kojem je cilj pružanje raznovrsnih informacija na jednom mjestu, obrazovanje i savjetovanje mladih grada Zadra i Zadarske županije, prikupljanje informacija na lokalnim, regionalnim, nacionalnim ali i međunarodnim razinama. Informiranje se odvija individualno te grupno raznim organiziranim aktivnostima.

Prva aktivnost lokalnog Info centra za mlade u Zadru, u suradnji s Info Zonom iz Splita (Regionalnim Info centrom za mlade) bila je predstavljanje Europske volonterske službe (EVS) maturantima Prirodoslovno-grafičke škole i Gimnazije Vladimira Nazora u Zadru u četvrtak 30. listopada.

Predstavljanje se održalo u multimedijalnoj dvorani škole gdje se okupilo oko trideset učenika zainteresiranih za volontiranje u inozemstvu. Za volontere EVS programa sudjelovanje je besplatno, a smještaj, hrana, osiguranje, mjesečni džeparac i putni troškovi su osigurani.

Kako je protekla prva aktivnost Info centra za mlade Zadar i više o samom programu Europske volonterske službe možete saznati na službenim stranicama udruge CINAZ

FOTO: UDRUGA CINAZ