LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Otvaranje Studentskog Poduzetničkog Inkubatora u Splitu

Mladi će na Ekonomskom fakultetu imati tehnički opremljen prostor za rad u kojemu će moći razvijati svoje inovacije te dijeliti ideje s drugim poduzetnim kolegama u Inkubatoru.

Mladi će na Ekonomskom fakultetu imati tehnički opremljen prostor za rad u kojemu će moći razvijati svoje inovacije te dijeliti ideje s drugim poduzetnim kolegama u Inkubatoru.

U studenom se na Ekonomskom fakultetu u Splitu službeno otvara Studentski Poduzetnički Inkubator, namijenjen svim proaktivnim i poduzetnim studentima Sveučilišta u Splitu, s ciljem promicanja poduzetništva mladih te povećanja uspješnosti poduzetničkih poduhvata mladih u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Time se također adresira problem velike nezaposlenosti mladih te neinformiranosti i/ili nemogućnosti za samozapošljavanje mladih.

Studentski Poduzetnički Inkubator osmišljen je nakon pet generacija uspješno održanih Poduzetničkih Akademija Ekonomskog fakulteta, šestotjednog programa za studente Sveučilišta koji kroz edukacije o poduzetništvu i praktičan rad na idejama uvodi mlade u poslovni svijet te ih uči kako napraviti uspješan poslovni plan.

Ekonomski fakultet u Splitu započeo je ideju za Inkubator kako bi studenti kroz cijelu akademsku godinu imali priliku za razvoj svojih poslovnih modela, ne samo za vrijeme trajanja programa Poduzetničke Akademije.

Ciljne skupine su studenti i diplomanti, od kojih neki već imaju definirane vlastite poduzetničke ideje. Mladi će imati tehnički opremljen prostor za rad na Ekonomskom fakultetu u kojemu će moći razvijati svoje inovacije, te osim samostalnog rada imati priliku za dijeljenje ideja s drugim poduzetnim kolegama u Inkubatoru, kao i priliku rada u timovima na konkretnim idejama svojih kolega. Osim samog prostora, SPI će studentima kroz različite edukacije i radionice pružiti uvid u proces realiziranja poduzetničke ideje te pomoći u područjima marketinga, financija i upravljanja.

Informacije o budućim aktivnostima te prijavama za rad u Inkubatoru bit će dostupne na Facebook stranici SPI-a, a za sve dodatne informacije mladi mogu kontaktirati Lanu Ugrčić, na e-mail lugrcic@efst.hr ili telefonski na 021 430 640.