Sveučilište Jurja Dobrile

Otvara se Medicinski fakultet u Puli

Sveučilište Juraj Dobrila

Nakon dopusnice Ministarstva Medicinski fakultet u Puli započet će s radom. Ako zeleno svjetlo ne stigne do jesenskih upisa, tada će se organizirati naknadni izravni upisi za maksimalno 40 studenata.

Ako dopusnica Ministarstva stigne na vrijeme, na jesen će započeti s izvođenjem studij medicine u Puli, piše Glasistre.hr. Dosad je, kako kaže rektor Sveučilišta Jurja Dobrile, Alfio Barbieri, pokriveno oko dvije trećine programa. Koristit će se učionice postojećih fakulteta, dok će praktični dio studentima biti dostupan u Općoj bolnici Pula.

Prvi dekan Medicinskog fakulteta u Puli bit će Krešimir Pavelić, a Medicinski fakultet vodit će sljedeće tri godine Dolazi s Riječkog Sveučilišta gdje je, između ostalog, osnovao i vodio Odjel za biotehnologiju te je također radio na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu.

Programski elaborat već je odobrila Agencija za znanost, čeka se potpis ministrice Blaženke Divjak te analiza elaborata studija Nacionalnoga vijeća za znanost. No, ako kojim slučajem dopusnica stigne nakon jesenskih upisa, tada će se organizirati naknadni izravni upis. Upisat će se samo kandidati koji zadovoljavaju kriterije izvrsnosti, njih maksimalno 40.

Za početak će se koristiti prostorije postojećih fakulteta, a u tijeku je proces nabave laboratorijske opreme. Budući studenti imat će mogućnosti odrađivanja nastave u rovinjskoj bolnici, kliničkim institucijama u Rijeci, Zagrebu, ali i Italiji. Brucoši koji se odluče upisati fakultet očekuje turnusna nastava te će izaći s fakulteta kao liječnici spremni za rad. Klinička rotacija na šestoj godini bit će ključna stavka fakulteta.

Najmlađem su ogranku pulskog Sveučilišta veliku podršku pružili Grad Pula i Županija, kolege iz Rijeke s Medicinskog fakulteta te KBC Rijeka, kao i sveučilišni centri diljem Italije.

Komentari na članak

Vezani članci

Medicina

Sveučilište u Zagrebu

Medicinski fakultet sad već tradicionalno otvara svoja vrata

Kao i proteklih godina, Studentski zbor i uprava Medicinskog fakulteta organiziraju Dan otvorenih vrata koji će se održati 14. travnja, a na kojem se mogu pridružiti srednjoškolci i svi drugi zainteresirani građani.

fakultet

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Studenti pozvani da ocijene rad nastavnika i kvalitetu nastave

Mislite da ne možete ništa napraviti kako biste poboljšali stanje na fakultetu? Svoje mišljenje možete izraziti ispunjavanjem ankete te time pridonijeti boljoj i kvalitetnijoj nastavi.

Novi studijski programi u Koprivnici

Sveučilište Sjever

Novi studijski programi od ove jeseni u Koprivnici

– Sveučilište Sjever pokretanjem novih studija ponovno dokazuje dinamičan razvoj u smjeru zadovoljavanja potreba gospodarstva. Oba programa predstavljaju konkurentan pristup na tržištu i potrebna su našem gospodarstvu. – istaknuo je rektor.

pixabay.com/illustrations/heart-health-protection-medicine-4000934/

Edukacija javnosti o spašavanju života

RiStart u potrazi za studentima Medicinskog fakulteta

Projekt edukacije javnosti o osnovnom održavanju života u potrazi je za pojačanjem među redovima studenata Medicinskog fakulteta.

Završen Zagreb Government Jam

„Global Government Jam”

U samo 48 sati studenti došli do platforme koja omogućuje kreiranje studijskog programa prema njihovim potrebama

Na prvom zagrebačkom izdanju „Government Jama” generirano je više od 70 grubih ideja, a titulu najbolje odnijela je platforma koja omogućuje studentima kreiranje studijskog programa prema njihovim potrebama, od odabira kolegija i praksi, preko povezivanja s mentorima i kolegama, sve do profesionalnog savjetovanja.