LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Skup

Otvara se dijalog o kvaliteti Sveučilišta u Zagrebu

U okviru programa koji će se održati u auli Sveučilišta u Zagrebu sudionici skupa upoznat će se s aktualnostima u području osiguravanja kvalitete u sustavu visokoga obrazovanja, te različitim nastojanjima i izazovima osiguravanja kvalitete iz perspektive pojedinih specifičnih znanstvenih područja.

U okviru programa koji će se održati u auli Sveučilišta u Zagrebu sudionici skupa upoznat će se s aktualnostima u području osiguravanja kvalitete u sustavu visokoga obrazovanja, te različitim nastojanjima i izazovima osiguravanja kvalitete iz perspektive pojedinih specifičnih znanstvenih područja.

Sveučilište u Zagrebu u utorak 28. studenoga 2017. organizira Sveučilišni dan kvalitete. Cilj je ovoga skupa razmjena iskustava u procesima sustava osiguravanja kvalitete i poticanje svih sudionika na zajednički dijalog o kulturi kvalitete na Sveučilištu, ali i na nacionalnoj razini.

U okviru programa koji će se održati u auli Sveučilišta u Zagrebu sudionici skupa upoznat će se s aktualnostima u području osiguravanja kvalitete u sustavu visokoga obrazovanja te različitim nastojanjima i izazovima osiguravanja kvalitete iz perspektive pojedinih specifičnih znanstvenih područja. Dobit će mogućnost međusobne razmjene iskustava i dobrih praksi u ovom području te sudjelovati u konstruktivnoj raspravi u sklopu panela.

Sveučilišni dan kvalitete započet će uvodnim obraćanjima. Uz rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i prorektorice za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivane Čuković-Bagić, očekuje se da će sudionicima skupa obratiti ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmina Havranek i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak. Nakon što rektor održi izlaganje pod nazivom Unutarnja prosudba sustava osiguravanja kvalitete Sveučilišta u Zagrebu primjenom revidiranih ESG standarda, na skupu će uslijediti šest izlaganja profesora Sveučilišta u Zagrebu s ciljem predstavljanja specifičnosti u primjeni i prilagodbi sustavu kvalitete u pojedinim znanstvenim područjima.

Doc. dr. sc. Ivana Marić s Ekonomskoga fakulteta, kao predstavnica društveno-humanističkoga područja, održat će izlaganje pod nazivom Izazovi i treća misija Sveučilišta – nastavnici kao nositelji promjena, dok će o osiguravanju kvalitete u reguliranim profesijama s aspekta biomedicinskoga područja govoriti prof. dr. sc. Renata Jurišić Grubešić s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta. O kvaliteti umjetničkoga obrazovanja na Sveučilištu u Zagrebu na skupu će govoriti doc. art. Davor Švaić s Akademije dramske umjetnosti, dok će izlaganje pod nazivom Izazovi poučavanja – što najbolji rade drugačije iz perspektive tehničkoga područja održati doc. dr. sc. Tea Žakula s Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Prof. dr. sc. Renata Bažok s Agronomskoga fakulteta održat će izlaganje pod nazivom Ciljevi održivoga razvoja i etičke vrijednosti – kako ih razvijati i ugraditi u curriculum: primjer biotehničkih znanosti, a prof. dr. sc. Aleksandra Čižmešija s Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta priprema predavanje pod nazivom Tri boje spektra prirodoslovne kvalitete – tri primjera dobre prakse u njegovanju kulture kvalitete u prirodoslovnom području Sveučilišta u Zagrebu.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR