Kampanja "Global Citizen"

Otputuj u jednu od 126 zemalja u kojima AIESEC djeluje

Studenti

"Global Citizen" čini niz projekata u inozemstvu u trajanju od šest do osam tjedana koji se bave temama multikulturalnosti, tolerancije, edukacije mladih i širenja svijesti o globalnim problemima. Svrha im je osnaživanje i unaprjeđivanje zajednice.

AIESEC-ova kampanja Global Citizen ponovno je u punom jeku. Ovaj program međunarodnog volontiranja namijenjen je studentima i mlađima od 30 godina koji žele upoznati druge kulture te su usmjereni na razvoj vlastitih liderskih vještina.

Global Citizen čini niz projekata u inozemstvu u trajanju od šest do osam tjedana koji se bave temama multikulturalnosti, tolerancije, edukacije mladih i širenja svijesti o globalnim problemima kao što su ljudska prava, liderstvo i obrazovanje. Kroz timski rad, u međunarodnom okruženju, sudionici stječu iskustvo radeći u školama, neprofitnim organizacijama, sveučilištima i ljetnim kampovima. Do sada je kroz program više od 200 tisuća volontera pomoglo zajednicama i steklo nezaboravna iskustva.

Poslušajte iskustvo praktikantice Anđele koja je provela šest tjedana u Tunisu.

 

Ovogodišnja kampanja nosi poruku No borders, no limits čime se želi iskazati zajedništvo kroz pomaganje, ali i mogućnost da voloteri otputuju u jednu od 126 država u kojima AIESEC djeluje, neovisno o njezinu položaju na karti svijeta. Svrha svakog od projekata je osnaživanje i unaprjeđenje zajednice i stanovništva, čime se naglašava nepostojanje granica u ljudskim odnosima.

U sklopu ovog programa u Hrvatskoj se održavaju dva projekta Discover i World in the City. Discover projekti daju internacionalnim volonterima uvid u Hrvatsku kulturu, povijest i znamenitosti koje volonteri tijekom projekta promoviraju na nekoliko društvenih mreža. World in the City je projekt učenja stranih jezika u trajanju od pet tjedana u kojem volonteri podučavaju svoj materinji jezik kroz pomno osmišljene programe. Trenutno u Hrvatskoj traje Discover projekt u AIESEC-ovim odborima u Osijeku i Splitu.

Komentari na članak

Vezani članci

Krka

Novi programi kreativnog volontiranja

Istražite veličanstvene prirodne ljepote volontiranjem u Parkovima prirode diljem Hrvatske

Krka, Mljet, Papuk, Velebit, Plitvička jezera samo su neki od predivnih parkova koji kriju neizmjerne ljepote Lijepe Naše. Osim što ih možete turistički istražiti, od sada imate priliku koja se ne propušta – prijaviti se na jedan od programa volontiranja u svakom od postojećih parkova.

Svečanost za volontere na FOI-ju

Svečanost za volontere

U ovoj akademskoj godini odrađeno više od 800 volonterskih sati na FOI-ju

Kao i svake godine, Centar za volontiranje i humanitarni rad FOI u sklopu završne svečanosti podijelio je volonterske knjižice i priznanja za volontere. U akademskoj godini 2016./2017. bilo je aktivno 40-ak volontera Centra koji su ostvarili više od 800 volonterskih sati.

poslovni

„Razgovaram – stvaram bolje društvo”

Sudjelujte u dijalogu za poboljšanje kvalitete života u Osijeku

Imate priliku sudjelovati u dijalogu o kvaliteti života u gradu Osijeku. Javni događaj pod nazivom „Razgovaram – stvaram bolje društvo” dio je projekta financiranog programom „Europa za građane” kojim se lokalnu zajednicu i građane nastoji približiti gradovima Europske unije.

intervju

Savjeti za poboljšanje životopisa

U samo nekoliko koraka do povećanja prilike za posao

Kako biste sami sebi osigurali bolju budućnost, donosimo vam nekoliko trikova za popunjavanje životopisa te savjeta za bezbolan i uspješan početak vaše karijere.

Volontiranje među mladima - Svačiji Dom!

Poziv na trbinu udruge Cinaz

Volontiranje među mladima - Svačiji Dom!

Želite doprinijeti društvenoj promjeni i steći vrijedno volontersko iskustvo? Upoznajte se s mogućnostima volontiranja s mladima iz alternativne skrbi u Domu za odgoj djece i mladeži Zadar!