LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ususret populacijskom simpoziju

Osječki pješački most u bojama Kreativne riznice

Ususret Kreativnoj riznici, populacijskom simpoziju koji se od 18. do 21. travnja održava na Ekonomskom fakultetu, osječki pješački most zasjao je u njenim bojama.

Ususret Kreativnoj riznici, populacijskom simpoziju koji se od 18. do 21. travnja održava na Ekonomskom fakultetu, osječki pješački most zasjao je u njenim bojama.

Ove je nedjelje, 15. travnja 2018. godine, jedan od najpoznatijih simbola grada na Dravi, pješački most, zasvijetlio u bojama Kreativne riznice. Most je simbol spajanja – vidljivog i nevidljivog, poznatog i nepoznatog, različitih ljudi i događaja. On premošćuje razlike i simbolički podsjeća na prevladavanje prijepora i nerazumijevanja. Upravo zbog toga osječki pješački most rječito prenosi ovogodišnju temu Kreativne riznice OS mreža. Osvijetljen bojama ovog popularizacijskog simpozija podsjeća na važnost suradnje 12 sektora kreativne industrije kao i posjetitelja s izlagačima.

Kreativna riznica populacijski je simpozij kreativne industrije koji se četvrtu godinu zaredom organizira na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Riječ je o događaju u kojem javna visokoobrazovna ustanova otvara svoja vrata zainteresiranim posjetiteljima i spaja ih s kreativcima koji se predstavljaju raznovrsnim izlaganjima. Cilj je ovog događaja promovirati kreativnu radnu snagu i osnaživati njezin potencijal upozoravanjem da postoje, da su u našem najbližem okruženju, te da smo i svi mi na različite načine dionicima kreativne industrije.

Ovogodišnji program traje od 18. travnja do 21. travnja, a misija je programa popularizirati umrežavanje 12 sektora kreativne industrije kao pretpostavka institucionaliziranju kreativne industrije u Hrvatskoj. Ulaz je slobodan svim zainteresiranim građanima, a svoje mjesto na događanju mogu osigurati prijavom na poveznici.

Ove godine Kreativna je riznica dobila i svoju aplikaciju za mobilne telefone. Izradio ju je student Željko Ronta, a ona omogućuje da se pomoću svojih pametnih telefona svi zainteresirani mogu potpuno besplatno prijaviti na više od 70 interaktivnih izlaganja i radionica.

Prijavite se i otkrijte zašto je spomenuti projekt dobitnik Državne nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti te zašto je osječki pješački most obojen zaštitnim bojama ovog nesvakidašnjeg simpozija.

FOTO: KREATIVNA RIZNICA