Međunarodna studentska konferencija

Osječki Odsjek za informacijske znanosti prvi put domaćin Bobcatsssa

Isto

Prestižna međunarodna studentska konferencija namijenjena znanstvenicima, stručnjacima i studentima informacijskih i komunikacijskih znanosti ove će se godine održati u Osijeku.

Bobcatsss 2019. održat će se u Osijeku od 22. do 24. siječnja 2019. godine u organizaciji Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Osijek, a u suradnji s međunarodnim partnerima Sveučilištem Linnaeus i Sveučilištem Uppsala iz Švedske te Haškim sveučilištem primijenjenih znanosti iz Nizozemske. Svečano otvorenje zakazano je za 10 sati, a upriličit će se na Građevinskome fakultetu (dvorana Mursa).

Riječ je o prestižnoj međunarodnoj studentskoj konferenciji koja se od svojih početaka, točnije od 1993. godine, svake godine održava u drugoj zemlji, a dosad je održano 26 izdanja diljem Europe. Organizira se pod pokroviteljstvom EUCLID-a (Europske udruge za knjižnično i informacijsko obrazovanje i istraživanja), a organiziraju je studenti iz područja informacijskih i komunikacijskih znanosti različitih sveučilišta.

Tema je ovogodišnjeg Bobcatsssa Informacije i tehnologija transformiraju živote: povezanost, interakcija, inovacija. Svrha je konferencije obrađivanje aktualnih tema vezanih uz knjižničare, kao i druge informatičke stručnjake u okruženju koje se brzo mijenja. Namijenjena je znanstvenicima, stručnjacima i studentima informacijskih i komunikacijskih znanosti s ciljem razvijanja međunarodnih kontakata i razmjene znanja o aktualnim temama.

Komentari na članak

Vezani članci

Osijek stadion

Europsko sveučilišno prvenstvo u nogometu

Osijek ugošćuje najbolje sveučilišne nogometaše i nogometašice

Ekipe iz Francuske, Finske, Turske, Rusije, Norveške i Poljske već su pristigle. Do kraja dana trebale bi im se pridružiti i ekipe iz Španjolske, Velike Britanije, Njemačke, Portugala i Rumunjske.

SPAN

Tvrtka SPAN širi svoj osječki ured

U Osijeku nova prilika za zapošljavanje mladih IT stručnjaka!

Zagrebačka tvrtka SPAN d.o.o. predstavila je svoj novi osječki ured, u kojemu bi u idućih godinu dana trebalo biti zaposleno još 30-ak mladih IT stručnjaka.

Osijek

Kultura za sve

Osječko ljeto kulture najveća je kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj; pogledajte što donosi

Da su ljetne vrućine odličan spoj s kulturom dokaz je 19. Ljeto kulture u Osijeku. Manifestacija je to koja obuhvaća sva područja umjetnosti i za sve je uzraste.

/

SIK-ov projekt

Povratak Maratona karijera na još više lokacija!

Studentski informativni kutak i ove godine organizira Maraton karijera, projekt kojim uspješne ljude vraća na njihove matične fakultete, a u 2019, osim u Zagrebu, možete očekivati posjete i u Osijeku.

Mia Filipov, FOTO: Privatna arhiva

Osijek četvrtkom

„Što sam više čitala, pogotovo tijekom fakulteta, postajala sam svjesnija koliko neki ljudi dobro pišu“

Mia Filipov studentica je druge godine diplomskoga studija Hrvatskog jezika i književnosti (nastavnički smjer) i Pedagogije. Dobitnica je Rektorove nagrade za seminarski rad, dobila je veliku pohvalu (magna cum laude) za završen preddiplomski studij, a samo godinu dana nakon i pohvalu za izvannastavne aktivnosti. Autorica je nekoliko znanstvenih radova, izlagala je na nekoliko predavanja, tribina i simpozija te je bila glavna urednica časopisa „Aleph". U budućnosti želi raditi s mladima u školi ili na fakultetu, a dok do toga ne dođe, iskorištava slobodno vrijeme za treninge, p(r)oučavanje hrvatskoga jezika i književnosti, čitanje, slušanje rocka, bluesa, soula i funka te uživa u druženju s prijateljima.