Međunarodna studentska konferencija

Osječki Odsjek za informacijske znanosti prvi put domaćin Bobcatsssa

Isto

Prestižna međunarodna studentska konferencija namijenjena znanstvenicima, stručnjacima i studentima informacijskih i komunikacijskih znanosti ove će se godine održati u Osijeku.

Bobcatsss 2019. održat će se u Osijeku od 22. do 24. siječnja 2019. godine u organizaciji Odsjeka za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Osijek, a u suradnji s međunarodnim partnerima Sveučilištem Linnaeus i Sveučilištem Uppsala iz Švedske te Haškim sveučilištem primijenjenih znanosti iz Nizozemske. Svečano otvorenje zakazano je za 10 sati, a upriličit će se na Građevinskome fakultetu (dvorana Mursa).

Riječ je o prestižnoj međunarodnoj studentskoj konferenciji koja se od svojih početaka, točnije od 1993. godine, svake godine održava u drugoj zemlji, a dosad je održano 26 izdanja diljem Europe. Organizira se pod pokroviteljstvom EUCLID-a (Europske udruge za knjižnično i informacijsko obrazovanje i istraživanja), a organiziraju je studenti iz područja informacijskih i komunikacijskih znanosti različitih sveučilišta.

Tema je ovogodišnjeg Bobcatsssa Informacije i tehnologija transformiraju živote: povezanost, interakcija, inovacija. Svrha je konferencije obrađivanje aktualnih tema vezanih uz knjižničare, kao i druge informatičke stručnjake u okruženju koje se brzo mijenja. Namijenjena je znanstvenicima, stručnjacima i studentima informacijskih i komunikacijskih znanosti s ciljem razvijanja međunarodnih kontakata i razmjene znanja o aktualnim temama.

Komentari na članak

Vezani članci

Isto

Edukacije na Filozofskom fakultetu

Android Dev Akademija: Besplatno naučite izraditi vlastitu mobilnu aplikaciju!

Radionice i predavanja održavat će se subotom od 7. travnja do 9. lipnja, a rok za prijavu je 5. travnja u 12 sati.

Fotograf

Revija hrvatskih kratkometražnih filmova

Petak na Filmskoj RUNDI u znaku premijera i studentske izložbe

Prvog će se dana Filmske RUNDE otvoriti izložba studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu, a uslijedit će dvije domaće premijere, razgovor s autorima i iznenađenje iz laboratorija dobrih ideja.

Akademija dramske umjetnosti

Međunarodna konferencija

Trodnevni simpozij na ADU-u prikazat će razvoj naratologije

Naratologija, kao jedna od velikih disciplina u okviru teorije književnosti, primjenjuje se daleko šire od prvotne analize umjetničkih tekstova. Četrdesetak profesora prezentirat će smjerove njezinog razvoja na trodnevnom simpoziju.

Park u jesen

Međunarodna kulturna raznolikost

KultAkt sa studentskim udrugama priprema piknik u Drven parku

S ciljem osvještavanja građana o prisutnosti raznolikosti unutar lokalne zajednice, KultAkt u suradnji s udrugama AIESEC Osijek, ESN Osijek i IAESTE Osijek organizira piknik.

parni valjak Osijek

Koncert u Gradskom vrtu

FOTO: Nakon 7 godina u Osijeku Parni valjak oduševio trosatnim nastupom

Trosatni koncert Parnog valjka održan u subotu u dvorani Gradski vrt u Osijeku oduševio je brojne posjetitelje. Donosimo vam dašak atmosfere s istog.