Projekti sufinancirani iz EU fondova

Osječki kampus dobiva novu Sveučilišnu knjižnicu i zgradu PTF-a

Osijek

Gradnja nove knjižnice već je počela, dok će gradnja nove zgrade Prehrambeno-tehnološkoga fakulteta krenuti nakon provedenih arheoloških istraživanja.

Velika ulaganja krenula su na prostoru osječkoga sveučilišnog kampusa. Projekt Sveučilišne knjižnice i multimedijalnog centra Osijek (SKIMCO), čija je gradnja već počela, trebao bi završiti za dvije godine, kada će osječki studenti dobiti ne samo knjižnicu, već i moderni multimedijski centar s dnevnim boravkom i mnogo drugih korisnih prostora.

U tijeku je prva faza gradnje podzemne etaže koja će se koristiti za arhiviranje knjižnične građe, a koja bi uskoro trebala završiti:

– Nakon toga, konkurirat ćemo za sredstva preko EU fondova kako bismo krenuli u drugu fazu gradnje građevine, potom slijedi visoki rohbau te, na kraju, opremanje zgrade. Radovi u prvoj fazi trebaju završiti do kraja ove godine, a već imamo spremnu gređevinsku dozvolu i pripremljen projekt za sljedeću fazu radova – rekao je za Glas Slavonije prorektor za strategiju razvoja i prostorno planiranje Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Damir Markulak.

Studenti Prehrambeno-tehnološkoga fakulteta nakon 25 godina održavanja nastave na različitim lokacijama za četiri do pet godina trebali bi napokon dobiti svoj objekt. Zbog prostora na kojemu se planira graditi nova zgrada, prostora drevne Murse, potrebno je prvo provesti areheološka istraživanja, čiji se kraj očekuje za nešto više od dva mjeseca. Radovi će početi kada se od konzervatora dobiju uvjeti za gradnju.

–  Zgrada će imati 10.000 četvornih metara prostora, bit će suvremeno projektirana, a vrijednost projekta ovisit će o arheološkim nalazima, no okvirna je procjena od 120 do 130 milijuna kuna. Projekt će biti financiran iz sredstava Sveučilišta, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i europskih strukturnih fondova – istaknuo je prorektor Markulak.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Raspodjela financijskih sredstava

Studentski zbor osječkoga Sveučilišta raspisao natječaj za studentske programe 2016.

Prilika za studentske udruge i organizacije te studentske zborove sastavnica osječkoga Sveučilišta za sufinanciranje projekata i programa koji doprinose promociji i razvoju Sveučilišta i studentskoga života u Osijeku.

/

SIK-ov projekt

Povratak Maratona karijera na još više lokacija!

Studentski informativni kutak i ove godine organizira Maraton karijera, projekt kojim uspješne ljude vraća na njihove matične fakultete, a u 2019, osim u Zagrebu, možete očekivati posjete i u Osijeku.

Oliver & Gibonni

Koncertna promocija „Familije“

Oliver i Gibonni pripremaju koncertne spektakle za vjernu publiku u Varaždinu i Osijeku

Oliver i Gibonni nastupit će ove subote u Areni Varaždin, a tjedan dana kasnije oduševit će osječku publiku u dvorani Gradski vrt. Za osječki su koncert rasprodane tribine.

Novi studentski dom

Prenamjena osječkog hotela

Hotel Mursa uskoro postaje studentski dom?

Hotel Mursa uskoro će se prenamijeniti u studentski dom i povećati svoje smještajne kapacitete.

Nasmijana krava

Budite educirani i mudri s umnjacima ili bez njih

Prvi studij dentalne higijene u Hrvatskoj

Medicinski fakultet u Osijeku pokrenuo je prvi Sveučilišni preddiplomski izvanredni studij dentalne higijene u Hrvatskoj.