Projekti sufinancirani iz EU fondova

Osječki kampus dobiva novu Sveučilišnu knjižnicu i zgradu PTF-a

Osijek

Gradnja nove knjižnice već je počela, dok će gradnja nove zgrade Prehrambeno-tehnološkoga fakulteta krenuti nakon provedenih arheoloških istraživanja.

Velika ulaganja krenula su na prostoru osječkoga sveučilišnog kampusa. Projekt Sveučilišne knjižnice i multimedijalnog centra Osijek (SKIMCO), čija je gradnja već počela, trebao bi završiti za dvije godine, kada će osječki studenti dobiti ne samo knjižnicu, već i moderni multimedijski centar s dnevnim boravkom i mnogo drugih korisnih prostora.

U tijeku je prva faza gradnje podzemne etaže koja će se koristiti za arhiviranje knjižnične građe, a koja bi uskoro trebala završiti:

– Nakon toga, konkurirat ćemo za sredstva preko EU fondova kako bismo krenuli u drugu fazu gradnje građevine, potom slijedi visoki rohbau te, na kraju, opremanje zgrade. Radovi u prvoj fazi trebaju završiti do kraja ove godine, a već imamo spremnu gređevinsku dozvolu i pripremljen projekt za sljedeću fazu radova – rekao je za Glas Slavonije prorektor za strategiju razvoja i prostorno planiranje Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera prof. dr. sc. Damir Markulak.

Studenti Prehrambeno-tehnološkoga fakulteta nakon 25 godina održavanja nastave na različitim lokacijama za četiri do pet godina trebali bi napokon dobiti svoj objekt. Zbog prostora na kojemu se planira graditi nova zgrada, prostora drevne Murse, potrebno je prvo provesti areheološka istraživanja, čiji se kraj očekuje za nešto više od dva mjeseca. Radovi će početi kada se od konzervatora dobiju uvjeti za gradnju.

–  Zgrada će imati 10.000 četvornih metara prostora, bit će suvremeno projektirana, a vrijednost projekta ovisit će o arheološkim nalazima, no okvirna je procjena od 120 do 130 milijuna kuna. Projekt će biti financiran iz sredstava Sveučilišta, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta i europskih strukturnih fondova – istaknuo je prorektor Markulak.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Financijska podrška

Sveučilište u Osijeku dodjeljuje 210 stipendija i potpora

Do 16. veljače osječki studenti mogu se prijaviti za jednu od četiriju kategorija stipendija i potpora koje dodjeljuje Sveučilište u Osijeku – stipendije za izvrsnost, stipendije studentima aktivnim sportašima, stipendije studentima u stanju socijalne potrebe i potpore studentima u stanju socijalne potrebe.

Ivan Zvonimir Prša, FOTO: Privatna arhiva

Osijek četvrtkom

„Svaki posao može biti posao iz snova, ako si stvoriš takvo okruženje“

Ivan Zvonimir Prša student je Građevinskog fakulteta u Osijeku koji ne voli imati slobodnog vremena, pa ga upotpunjava raznim volonterskim aktivnostima. Aktivan je član udruge studenata SGFOS s kojom organizira razne projekte, a onaj najveći – ISUCCES nagrađen je kao najbolji studentski projekt Sveučilišta u Osijeku te kao najbolji studentski projekt udruga u Hrvatskoj. Veliki je ljubitelj glazbe. Svira gitaru, trenutno uči svirati usnu harmoniku, a želja mu je još naučiti svirati bubnjeve i violinu. Član je i kršćanske zajednice Frama, spasilačkog kluba LEGE te volonter mentor na projektu VolOn.

Ivan Majić Naslovna

Smart Caffe

Ivan Kristijan Majić studentima prezentirao koliko je truda potrebno za organiziranje adventskih događanja

Kao i svakom velikom vizionaru i kreativcu, bilo mu je nezamislivo da se prije svega nekoliko godina u Zagrebu Advent svodio na par štandova – i to je bilo sve. Kada je došao u Osijek sa svojom idejom o ovoj zimskoj manifestaciji u kojoj uživaju sve generacije, nisu ga shvaćali ozbiljno.

Spužvabob čeka bus

Antonela Bulajić

Izbjeći hitove Mitra Mirića

Za sve one koji su mislili da je vožnja autobusom zanimljiva i sve one koji su mislili da nije.

Završila 4. Filmska RUNDA

Revija kratkog hrvatskog filma

Završena Filmska RUNDA; evo kako je bilo

– Velik broj ljudi angažiran je kako bi se jedna RUNDA održala, a najljepše je vidjeti kad ti se to vrati zadovoljnom publikom koja uživa u filmskom programu. – istaknula je Dalija Dozet, jedna od organizatorica Filmske RUNDE.