Privatni sektor

Osigurano preko 600 studentskih praksi u različitim tvrtkama i velikim kompanijama

Izvor: INA, Inicijativa za mlade

Ne znaš kud bi sa sobom ovo ljeto? Uz mentore i vrhunske stručnjake INE ovo ljeto možeš odlično iskoristiti učeći i razvijajući nova znanja i vještine, a sve to u skladu s najboljim europskim standardima.

INA je postala partnerska ustanova u sklopu projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade koji je pokrenula Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj. Na taj će se način studentima omogućiti kvalitetne studentske prakse u uspješnim tvrtkama u skladu s priznatim međunarodnim standardima, poslodavcima pristup još većoj bazi talenata i potencijalnih zaposlenika, ali i poticati suradnja poslodavaca i obrazovnih institucija kako bi se unaprijedile vještine i znanja studenata tijekom obrazovanja.

U Inicijativu se do sada uključilo oko 140 poslodavaca, velikih kompanija i srednjih i malih tvrtki te je dogovoreno preko 600 mjesta za praksu. Studenti se mogu prijaviti preko elektroničke adrese praksa@ina.hr, gdje će nakon provedene selekcije, poslodavac izabrati najboljeg kandidata. Isto mogu učiniti putem portala Inicijativa za mlade, gdje će pomoću svog AAI@EduHR računa imati pristup otvorenim stručnim praksama tvrtki u različitim sektorima gospodarstva.

U okviru Inicijative za mlade, studentska će praksa trajati od 6 tjedana do 6 mjeseci u skladu sa standardima najbolje prakse u Europskoj uniji. Uz to, otvorena je mogućnost cjelogodišnjeg angažmana studenta, ovisno o poslovnom ciklusu tvrtki i nastavnim programima na fakultetima. Pritom će svaki student dobiti tri zadatka:

  1. dnevne zadatke kao podršku osnovnoj djelatnosti tvrtke
  2. dugoročan zadatak, projekt, koji će izvršavati samostalno (temu projekta dogovaraju student i poslodavac)
  3. jednodnevno praćenje više rukovodeće osobe

Po završetku prakse, studenti i mentori bit će obvezni podnijeti izvješće na službenu stranicu Inicijative za mlade.

Ako želiš dobiti pristup portalu, potrebno je obratiti se kontakt osobi za Inicijativu za mlade na svom fakultetu. Nakon što administrator unese podatke, pomoću AAI računa moći ćeš pristupiti svom profilu na portalu unutar kojeg ćeš moći vidjeti sve otvorene prakse za tvoje polje studija. Za dodatna pojašnjenja ili pomoć, možeš se obratiti svom administratoru za Inicijativu na fakultetu ili gđi Vali Marszalek, HUP koordinatorici za Inicijativu za mlade, na elektroničku adresu vali.marszalek@hup.hr.
 
Međutim, ako nije sklopljena suradnja između fakulteta i Inicijative za mlade ili nisi u mogućnosti dobiti podatke za prijavu od kontakt osobe na tvom fakultetu, u periodu od 1. srpnja do 31. kolovoza moguće su prijave na elektroničku adresu praksa@ina.hr. Bit će dovoljno ispuniti Obrazac za prijavu i poslati ga na navedenu elektroničku adresu te ćeš biti povratno kontaktiran u najkraćem mogućem roku.

Prakse koje INA nudi u sklopu Incijative raznolike su i odvijat će se u čak pet gradova. Budući da je broj mjesta ograničen, prijavi se još danas! 

Komentari na članak

Vezani članci

Strani jezici koje ćete najlakše naučiti

Događanja u Info zoni

Predstavljanje sedam svjetskih jezika

– U trosatnom programu predstavit će se francuski, njemački, talijanski, ruski, arapski, španjolski i esperanto. – najavili su organizatori.

Scenaristička radionica

Scenaristička radionica

Uz Filmsku RUNDU svoju ćeš priču pretvoriti u film

U sklopu Filmske RUNDE održava se trodnevna radionica scenarija. Prijave za sudjelovanje traju do 18. svibnja.

EuroZagreb 2016

Međunarodni studentski turnir

Priključite se mladim sportskim entuzijastima na EuroZagrebu 2016.

Traže se mladi ljudi koji žele podići EuroZagreb na višu razinu. Prijavite se za volontiranje do kraja svibnja i postanite dio projekta s pozitivnom vibrom i porukom.

Kaseta

Udruga VANG

Besplatni osnovni seminar za stjecanje novinarskih vještina, prijave u tijeku

Za radijski dio seminara predavanja će održati Trpimir Vicković Vicko, Žarko Puhovski, Jadranka Rilović i Drago Perić.

UniSport natjecanje u badmintonu

Splitski sveučilišni sportski savez

Traju prijave za Sveučilišno prvenstvo u badmintonu

Zainteresirani se mogu prijaviti do 9. studenog do 12 sati, a natjecanje će se održati u Osnovnoj školi Visoka u Splitu.