Privatni sektor

Osigurano preko 600 studentskih praksi u različitim tvrtkama i velikim kompanijama

Izvor: INA, Inicijativa za mlade

Ne znaš kud bi sa sobom ovo ljeto? Uz mentore i vrhunske stručnjake INE ovo ljeto možeš odlično iskoristiti učeći i razvijajući nova znanja i vještine, a sve to u skladu s najboljim europskim standardima.

INA je postala partnerska ustanova u sklopu projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade koji je pokrenula Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj. Na taj će se način studentima omogućiti kvalitetne studentske prakse u uspješnim tvrtkama u skladu s priznatim međunarodnim standardima, poslodavcima pristup još većoj bazi talenata i potencijalnih zaposlenika, ali i poticati suradnja poslodavaca i obrazovnih institucija kako bi se unaprijedile vještine i znanja studenata tijekom obrazovanja.

U Inicijativu se do sada uključilo oko 140 poslodavaca, velikih kompanija i srednjih i malih tvrtki te je dogovoreno preko 600 mjesta za praksu. Studenti se mogu prijaviti preko elektroničke adrese praksa@ina.hr, gdje će nakon provedene selekcije, poslodavac izabrati najboljeg kandidata. Isto mogu učiniti putem portala Inicijativa za mlade, gdje će pomoću svog AAI@EduHR računa imati pristup otvorenim stručnim praksama tvrtki u različitim sektorima gospodarstva.

U okviru Inicijative za mlade, studentska će praksa trajati od 6 tjedana do 6 mjeseci u skladu sa standardima najbolje prakse u Europskoj uniji. Uz to, otvorena je mogućnost cjelogodišnjeg angažmana studenta, ovisno o poslovnom ciklusu tvrtki i nastavnim programima na fakultetima. Pritom će svaki student dobiti tri zadatka:

  1. dnevne zadatke kao podršku osnovnoj djelatnosti tvrtke
  2. dugoročan zadatak, projekt, koji će izvršavati samostalno (temu projekta dogovaraju student i poslodavac)
  3. jednodnevno praćenje više rukovodeće osobe

Po završetku prakse, studenti i mentori bit će obvezni podnijeti izvješće na službenu stranicu Inicijative za mlade.

Ako želiš dobiti pristup portalu, potrebno je obratiti se kontakt osobi za Inicijativu za mlade na svom fakultetu. Nakon što administrator unese podatke, pomoću AAI računa moći ćeš pristupiti svom profilu na portalu unutar kojeg ćeš moći vidjeti sve otvorene prakse za tvoje polje studija. Za dodatna pojašnjenja ili pomoć, možeš se obratiti svom administratoru za Inicijativu na fakultetu ili gđi Vali Marszalek, HUP koordinatorici za Inicijativu za mlade, na elektroničku adresu vali.marszalek@hup.hr.
 
Međutim, ako nije sklopljena suradnja između fakulteta i Inicijative za mlade ili nisi u mogućnosti dobiti podatke za prijavu od kontakt osobe na tvom fakultetu, u periodu od 1. srpnja do 31. kolovoza moguće su prijave na elektroničku adresu praksa@ina.hr. Bit će dovoljno ispuniti Obrazac za prijavu i poslati ga na navedenu elektroničku adresu te ćeš biti povratno kontaktiran u najkraćem mogućem roku.

Prakse koje INA nudi u sklopu Incijative raznolike su i odvijat će se u čak pet gradova. Budući da je broj mjesta ograničen, prijavi se još danas! 

Komentari na članak

Vezani članci

Klub mladih Split

Natječaj za volontere

Ostvari svoje sanjarske ideje volontiranjem u Klubu mladih Split

Klub mladih Split traži nove članove. Prijave su otvorene do 23. listopada.

HSA 2015

HSA prima nove članove

Povećajte svoju aktivnost u akademskoj zajednici, pridružite se Hrvatskoj studentskoj asocijaciji

Istražite studentske udruge, odaberite najprikladniju i prijavite se.

Splitski rektorat

Sveučilište u Splitu

Traju prijave za stipendirani dvotjedni posjet pensilvanijskom Sveučilištu

Sveučilište u Splitu dodjeljuje devet stipendija u iznosu od po 15 000 kuna za posjet sveučilištu Penn State University.

Bologna stipendije

Stipendije u Italiji

Studirajte u Bologni uz potporu od 11 tisuća eura

Bolognsko Sveučilište nudi stipendije hrvatskim studentima koji su se spremni podvrgnuti testiranju sposobnosti i vještina kandidata.

Atmosfera s radionice

Osmi simpozij "Mediji na drukčiji način"

Prijavite se na natječaj za najbolje studentske radove

Svi kreativni studenti mogu pokazati talente u fotografiji, pisanju i likovnom radu.