Privatni sektor

Osigurano preko 600 studentskih praksi u različitim tvrtkama i velikim kompanijama

Izvor: INA, Inicijativa za mlade

Ne znaš kud bi sa sobom ovo ljeto? Uz mentore i vrhunske stručnjake INE ovo ljeto možeš odlično iskoristiti učeći i razvijajući nova znanja i vještine, a sve to u skladu s najboljim europskim standardima.

INA je postala partnerska ustanova u sklopu projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade koji je pokrenula Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj. Na taj će se način studentima omogućiti kvalitetne studentske prakse u uspješnim tvrtkama u skladu s priznatim međunarodnim standardima, poslodavcima pristup još većoj bazi talenata i potencijalnih zaposlenika, ali i poticati suradnja poslodavaca i obrazovnih institucija kako bi se unaprijedile vještine i znanja studenata tijekom obrazovanja.

U Inicijativu se do sada uključilo oko 140 poslodavaca, velikih kompanija i srednjih i malih tvrtki te je dogovoreno preko 600 mjesta za praksu. Studenti se mogu prijaviti preko elektroničke adrese praksa@ina.hr, gdje će nakon provedene selekcije, poslodavac izabrati najboljeg kandidata. Isto mogu učiniti putem portala Inicijativa za mlade, gdje će pomoću svog AAI@EduHR računa imati pristup otvorenim stručnim praksama tvrtki u različitim sektorima gospodarstva.

U okviru Inicijative za mlade, studentska će praksa trajati od 6 tjedana do 6 mjeseci u skladu sa standardima najbolje prakse u Europskoj uniji. Uz to, otvorena je mogućnost cjelogodišnjeg angažmana studenta, ovisno o poslovnom ciklusu tvrtki i nastavnim programima na fakultetima. Pritom će svaki student dobiti tri zadatka:

  1. dnevne zadatke kao podršku osnovnoj djelatnosti tvrtke
  2. dugoročan zadatak, projekt, koji će izvršavati samostalno (temu projekta dogovaraju student i poslodavac)
  3. jednodnevno praćenje više rukovodeće osobe

Po završetku prakse, studenti i mentori bit će obvezni podnijeti izvješće na službenu stranicu Inicijative za mlade.

Ako želiš dobiti pristup portalu, potrebno je obratiti se kontakt osobi za Inicijativu za mlade na svom fakultetu. Nakon što administrator unese podatke, pomoću AAI računa moći ćeš pristupiti svom profilu na portalu unutar kojeg ćeš moći vidjeti sve otvorene prakse za tvoje polje studija. Za dodatna pojašnjenja ili pomoć, možeš se obratiti svom administratoru za Inicijativu na fakultetu ili gđi Vali Marszalek, HUP koordinatorici za Inicijativu za mlade, na elektroničku adresu vali.marszalek@hup.hr.
 
Međutim, ako nije sklopljena suradnja između fakulteta i Inicijative za mlade ili nisi u mogućnosti dobiti podatke za prijavu od kontakt osobe na tvom fakultetu, u periodu od 1. srpnja do 31. kolovoza moguće su prijave na elektroničku adresu praksa@ina.hr. Bit će dovoljno ispuniti Obrazac za prijavu i poslati ga na navedenu elektroničku adresu te ćeš biti povratno kontaktiran u najkraćem mogućem roku.

Prakse koje INA nudi u sklopu Incijative raznolike su i odvijat će se u čak pet gradova. Budući da je broj mjesta ograničen, prijavi se još danas! 

Komentari na članak

Vezani članci

Mažoretkinje na Karibima

Budi i ti dio uspješnog tima!

Zagrebačke mažoretkinje održavaju audicije

U dvorani Zagrebačkih mažoretkinja u Palmotićevoj 30 održat će se audicije za nove članice Zagrebačkih mažoretkinja. Zagrebačke mažoretkinje nižu uspjeh za uspjehom, a sve to zahvaljujući izvrsnoj spremnosti i motiviranim članicama kojih ima čak više od 600.

Kvizanje u Zoni!

Info zona

Prijavi ekipu na Kvizanje u Zoni!

Prvo kolo održat će se 4. studenog u Info zoni, a tema kviza su - parlamentarni izbori.

IRO traži volontere

Oglas za volontere

Institut za razvoj obrazovanja u potrazi za suradnicima iz studentskih krugova

Do 3. prosinca otvorene su prijave za volontiranje u IRO-u. Ono podrazumijeva osmosatni angažman na tjednoj bazi u području komunikacija i marketinga, obrazovnog savjetovanja, administracije i praćenja politika visokog obrazovanja.

Riva

Mobilnost studenata

Sveučilište u Splitu i studentima s manjim prosjekom omogućuje prijavu na Erasmus+

Do 28. veljače traju prijave za Erasmus+. Splitski studenti mogu se prijaviti i ako su u statusu izvanrednih te čak ako imaju prosjek 2,75.

DeSADU festival 2016

Natječaj za prijavu pjesama

Stvorena platforma za promociju mladih pjesnika na festivalu DeSADU

Ovogodišnje izdanje festivala DeSADU afirmirat će mlade autore i autorice. Održat će se od 7. do 11. prosinca 2016.