Edukativni program na Filozofskom fakultetu

Organizira se Ljetna škola Logike; besplatna je riječkim studentima

Konferencija

Ljetna škola namijenjena je studentima svih razina studija, kao i ostalima koji žele proširiti svoje znanje iz područja neformalne i formalne logike, filozofije logike i jezika, teorije argumentacije te kritičkog mišljenja. Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 15. rujna.

Centar za logiku i teoriju odlučivanja Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Katedrom za logiku i teoriju znanosti Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta u Rijeci te Udrugom studenata filozofije Furija organizira 2. ljetnu školu Logike: jezik, argumentacija i kritičko mišljenje. Održat će se od 23. do 28. rujna 2019. na Filozofskom fakultetu.

Ljetna škola namijenjena je studentima svih razina studija, kao i ostalima koji žele proširiti svoje znanje iz područja neformalne i formalne logike, filozofije logike i jezika, teorije argumentacije te kritičkog mišljenja. Program se sastoji od pozvanih predavanja, studentskih izlaganja, radionica i okruglih stolova, a neke izdvajamo u nastavku.
 
Predavanja: 

 • dr. sc. Miša Arsenijević: Modalnost i vrijeme: problem indeterminizma
 • dr. sc. Igor Bajšanski: Psihologija zaključivanja
 • Gabriela Bašić: Uvod u pragmadijalektiku
 • dr. sc. Martina Blečić: Što je pragmatika?
 • dr. sc. Dušan Dožudić: Iskazi identiteta
 • dr. sc. Ines Skelac: Wittgenstein i problem inferencijalnosti
 • dr. sc. Nenad Smokrović: Logičke osnove neformalne logike
 • dr. sc. Danilo Šuster: Neformalna logika i logičke pogreške
 • dr. sc. Majda Trobok: Logika u matematici i prirodnim znanostima

Radionice:

 • Gabriela Bašić: Argumentacija u teoriji i praksi
 • dr. sc. Ines Skelac: Logika u prirodnom jeziku

Okrugli stolovi:

 • Evaluiranje neformalnog argumenta
 • Kritičko mišljenje i kurikularna reforma

Za sudjelovanje u Ljetnoj školi potrebno je ispuniti prijavni obrazac najkasnije do 15. rujna 2019. Za sudionike izvan Rijeke bit će osiguran smještaj i ručak, uz kotizaciju od 150 kuna, odnosno 20 eura, koja se uplaćuje pri dolasku. Studentima Sveučilišta u Rijeci sudjelovanje je besplatno. Za eventualne upite dostupna je e-mail adresa summer.school.philosophy@gmail.com.

Komentari na članak

Vezani članci

SPiRi

Regionalni susret u Rijeci

SPiRi: Studenti psihologije okupljeni oko cyberpsihologije i tehnološkog napretka

Ovogodišnja je tema kongresa SPiRI Cyberpsihologija i tehnološki napredak, a obradit će se nizom studentskih izlaganja, radionica, pozvanih predavanja, tribina i okruglih stolova, a sve kako bi se potakla diskusija o utjecajima tehnologije u životu čovjeka, o primjenama tehnologije u psihologiji i šire te o budućim implikacijama tehnološkog razvoja.

Dubrovnik Summer School

Međunarodna ljetna škola

„Dubrovnik Summer School“ omogućuje studentima da iskažu poslovne sposobnosti

Otvorene su prijave za međunarodnu ljetnu školu eSTUDENT-a koja će se održati u kolovozu. Svaki će polaznik steći potrebnu edukaciju i praktične sposobnosti koje su u današnjem poslovnom svijetu iznimno cijenjene.

TVZ logo

Odličan tečaj

Prijavite se: Ljetna škola iz osnova pisanja znanstvenog rada

U organizaciji Centra za cjeloživotno obrazovanje Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i NetAkademije tijekom ljeta biti će održana ljetna škola iz osnova pisanja znanstvenog rada, tečaja koji sve više stječe popularnost među studentima, ali i drugim članovima akademske zajednice.

Knjižnica

Pascalina

Ljetna škola u Danskoj: Studenti plaćeni jer studiraju?!

Obrazovanje je potpuno besplatno. Studenti u jednom semestru moraju odraditi praksu (internship), za koju dobiju normalnu plaću (nije da oni moraju nekome platiti jer će raditi…). Nakon što se odsele od svojih roditelja (nekad između 18. i 21. godine) država im plaća stan, režije, hranu, daje im džeparac. Studenti mogu tako „zaraditi“ i do 6000 kruna (6120 kuna) mjesečno.

Razmišljanje

Udruga studenata filozofije Furija poziva na prijavu

Peti međunarodni simpozij studenata filozofije: Suvremene filozofske teme JUNIOR – Filozofija uzvraća udarac

Udruga studenata filozofije Furija poziva vas da prijavite svoje izlaganje na peti međunarodni simpozij studenata filozofije: „Suvremene filozofske teme JUNIOR - Filozofija uzvraća udarac“. Simpozij će se održati od 22. do 24. svibnja 2014. na Filozofskom fakultetu u Rijeci.