Studentsko natjecanje "Elektroboj"

Ohrabri se ostvariti svoju ideju i neka tvoja karijera krene

Elektroboj

Elektroboj je natjecanje na kojem se izrađuju sklopovska i programska rješenja na popularnim platformama iz područja elektrotehnike. Ovo je izuzetna prilikama studentima za početak uspješne karijere. Prijave traju do 15. ožujka.

Prijave za studentsko natjecanje Elektroboj su započele i traju do 15. ožujka. Ovo je jedinstveno natjecanje u izradi praktičnih rješenja s područja elektrotehike u organizaciji udruge eSTUDENT. Studentima se nudi izuzetna prilika za početak uspješne karijere, povezivanje s poslodavcima te mogućnost realizacije vlastitih ideja. Na natjecanje se mogu prijaviti studenti svih elektrotehničkih fakulteta u Hrvatskoj, ali i studenti koji se elektrotehnikom bave iz hobija.

Za ovogodišnji Elektroboj teme su zadane od strane fakultetskih profesora i predstavnika tvrtki te se po tome ovogodišnje razlikuje od dosadašnjih natjecanja. Odabrane su dvije teme, Pomozi! i Educiraj! Prva tema odnosi se na izradu praktičnog rješenja koje će biti od pomoći osobama s tjelesnim oštećenjima ili će unaprijediti kvalitetu njihovog života. Druga tema za cilj ima unaprjeđenje sustava obrazovanja u osnovnim i srednjim školama. Odnosno, želi približiti područje elektrotehnike, robotike i računarstva mlađim uzrastima te učenje učiniti lakšim i zanimljivijim.

Svi zainteresirani dodatne informacije o natjecanju, osim na službenoj mrežnoj i Facebook stranici, mogu saznati na uvodnom predavanju koje će se održati u petak 11. ožujka, na FER-u u Sivoj vijećnici s početkom u 16 h. Na predavanju će biti predstavljene teme i partneri natjecanja koji će u fazi izrade rješenja održavati edukativne radionice i predavanja. Predstavnici Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir i predstavnici programa popularizacije znanosti ŠUZA - iz škole u znanost i akademsku zajednicu objasnit će problematiku zadanih tema i približiti ih natjecateljima.

Komentari na članak

Vezani članci

Kampusijada 2015

Kampus Borongaj

Kampusijada započela proces prijava natjecatelja: Čak 15 disciplina ove godine

Pravo natjecanja imaju svi studenti grada Zagreba, bez obzira bave li se profesionalno ili amaterski navedenim sportovima.

EBEC Zagreb – Dani inženjera

Studentsko natjecanje

Traže se najbolji mladi inženjeri koji će svoje vještine predstaviti Europi

Želiš li na proljeće otputovati u neki europski grad? Smatraš li da imaš dovoljno inženjerskog znanja i želiš to prikazati na vlastiti kreativan način? Imamo rješenje!

CSC poziv

eSTUDENT poziva na sudjelovanje

Uskoro počinju studentska natjecanja orijentirana na poslovne slučajeve

Studentska udruga eSTUDENT u mjesecu ožujku organizira dva zanimljiva projekta namijenjena svim studentima u Hrvatskoj, ali i u regiji.

https://pixabay.com/en/graduation-scroll-cap-university-2148715/

Financijska podrška

4 stipendije za postdiplomski studij u Austriji – samo za žene

Dvije će se stipendije dodijeliti ženama lidericama, diplomanticama tehničkog, tehničko-ekonomskog i prirodoslovnog smjera, a dvije onima ekonomskog, pravnog i društvenog usmjerenja. Prijave traju do 31. svibnja.

vještine

Set interaktivnih predavanja i radionica

ESN Youth Academy i u Zagrebu: CV i motivacijsko pismo, poslovne vještine, organizacija eventa

Po uzoru na svoje splitske kolege, ESN Zagreb ovog vikenda održava svoje izdanje događaja ESN Youth Academy. Riječ je o setu interaktivnih radionica i predavanja koja će se održati na FSB-u.