LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kreativno usavršavanje vještina

Održao se Sajam studentskih proizvoda na FOI-u 

Studenti su imali priliku usavršiti komunikacijske i prodajne vještine na inovativan i zabavan način.

Studenti su imali priliku usavršiti komunikacijske i prodajne vještine na inovativan i zabavan način.

Sajam studentskih proizvoda projekt je koji već godinama potiče studente preddiplomskog studija Ekonomike poduzetništva na FOI-u da sami osmišljavaju proizvode za tržište i „prodaju“ ih putem aplikacije koju su razvili njihovi kolege sa studija Informacijskih i poslovnih sustava.

U utorak, 13. lipnja 2023., održao se još jedan takav sajam s ciljem simulacije stvarnog poslovanja, pri čemu su studenti sami pribavljali inpute za proizvodnju, organiziraju i realiziraju proizvodni proces, definiraju cjenovnu strategiju te na posljetku jačaju svoje prodajne vještine, stoji na službenoj stranici fakulteta.


Sajam donosi dozu inovativnosti i kreativnosti zbog korištenja nove verzije aplikacije Trade Fair, koja kupcima služi da dođu do željenog proizvoda. Prodavači (studenti) su u aplikaciji kreirali profil svojeg poduzeća ili OPG-a, unijeli svoje proizvode, a kupci su odabirom željenih proizvoda studentima iste platili unošenjem koda za kupnju. Također, studenti su u timu od troje ili četvero studenata, osmišljavanjem i stvaranjem proizvoda, stvorili vrijednost, a kao sredstvo plaćanja i prometa koristila se posebna valuta, osmišljena baš za tu prigodu.
FOTO: FOI