LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mlade šibenske nade

Održan prvi sastanak Novinarske sekcije Veleučilišta u Šibeniku

Nakon što je osnovana Novinarska sekcija na Veleučilištu u Šibeniku, njezin idejni začetnik Matija Blaće izabran je na mjesto predsjednika. Studenti najavljuju nekoliko područja koja će sekcija pokrivati, mnoštvo intervjua, novinarske radionice, video reportaže i radio emisije.

Nakon što je osnovana Novinarska sekcija na Veleučilištu u Šibeniku, njezin idejni začetnik Matija Blaće izabran je na mjesto predsjednika. Studenti najavljuju nekoliko područja koja će sekcija pokrivati, mnoštvo intervjua, novinarske radionice, video reportaže i radio emisije.

Sigmund Freud je rekao:

- Riječi bude osjećaje, riječi nas umiruju ili tjeraju u očaj, riječi su najjače sredstvo utjecaja na ljude.

Baš kao što kaže poznati psiholog, riječi su najjače sredstvo utjecaja na ljude. Vodeći se istima, ovog utorka održan je prvi sastanak Novinarske sekcije Veleučilišta u Šibeniku. Baš kao i svaki važan događaj vezan za Veleučilište, tako je i ovaj svojim riječima pohvale i podrške otvorila dekanica Anita Grubišić.

Svi studenti imali su pravo prijave, a na kraju ih je na temelju njihovog znanja i motivacije izabrano 15 - Božena Bašić, Sanja Ivanišević, Josip Kuštera, Marija Alatrović, Nikolina Staničić, Ema Lušić, Josipa Copić, Martina Copić, Krešimir Čoko, Ivan Bumbak, Anđela Klisović, Nikola Poljak, Mateja Šimunović, Matija Blaće i Ivana Žulj. Za predsjednika su članovi između sebe izabrali Matiju Blaće koji je i idejni začetnik sekcije.

Cilj i osnovna svrha sekcije su uspostaviti dvosmjernu pozitivnu komunikaciju između Veleučilišta i njegovih studenata te također upoznati studente, grad Šibenik pa i okolicu sa raznovrsnim sadržajima koje Veleučilište pruža za svoje studente, upoznati s programima koji su provedeni na istom te naravno podržati sve buduće aktivnosti kako Veleučilišta, tako i studenata te od danas službeno i Novinarske sekcije.

Grupa studenata uključila se u sekciju čiji uspjesi i aktivnosti tek trebaju isplivati na površinu te obogatiti šibenske ulice i skale novim sadržajima. Nesumnjivo će ovo biti itekako zanimljiva interakcija mladih ljudi čija se dobra volja za unapređenjem sadržaja na Veleučilištu pretvorila u pravu hvalevrijednu akciju kojoj se granice ne poznaju. Studenti najavljuju nekoliko područja koja će sekcija istraživati, mnoštvo intervjua s ključnim osobama Veleučilišta pa tako i samih studenata, novinarske radionice, video reportaže i radio emisije.

Razloga za uzbuđenje je napretek, baš kao i za uključenje među mlade novinare VUŠ-a. Novinarska sekcija u svoj tim i dalje prima studente željne novih iskustava, s novim idejama i najvažnije s mnogo dobre volje.

- Vrijeme je da riječi ovih studenata počnu utjecati na ljude, vrijeme je da se škrinja blaga, dugo skrivana na Baldekinu, otvori i uvede nas u čarobni svijet novinarstva.