Institut Ruđer Bošković

„ODI! Zaviri u budućnost” i saznaj što nam znanost donosi na Otvorenom danu Ruđera

Virtual reality
https://pixabay.com/photos/virtual-reality-vr-headset-glasses-3410937/

Institut Ruđer Bošković 18. svibnja otvara svoja vrata s početkom u 10 sati kada će posjetiteljima biti predstavljen bogat program radionica, predavanja i pokusa na temu znanosti i inovacija.

U subotu, 18. svibnja, od 10 do 17 sati održava se Otvoreni dan Instituta (ODI) Ruđer Bošković, najveća popularno-znanstvena manifestacija na IRB-u uz besplatan ulaz na sva predavanja i radionice.

Program bogat interaktivnim radionicama, pokusima i predavanjima u manifestnom ozračju ove je godine nastao pod krilaticom ODI! Zaviri u budućnost te je namijenjen svim uzrastima. Neke od zastupljenih tema predavanja su Materijali i energija, Svijetle i tamne strane lijekova te Elektronska mikroskopija u forenzici hrane.

– Zamislite svijet bez interneta, umjetne inteligencije, mobilnih uređaja… Nezamislivo, zar ne? Kad postavimo ovakva pitanja, neupitna je tvrdnja da budućnosti nema bez znanosti i inovacija! – stoji u opisu Facebook događaja

Zanimljivo je da je do ove godine Institut ugostio više od 35 000 posjetitelja u sklopu Otvorenoga dana te se ove godine provodi kao dio aktivnosti u projektu Techno-Past Techno-Future: European Researchers' Night, a financirala ga je akcija Marie Sklodowska Curie Okvirnog programa za istraživanje i inovacije.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Rasprava; izvor: https://unsplash.com/photos/5QgIuuBxKwM

Mladi za ravnopravno društvo

Ženska soba poziva studente na radionice rodne ravnopravnosti i debatiranja

U okviru projekta Mladi za ravnopravno društvo održat će se dvije radionice na temu rodne ravnopravnosti te radionica debatiranja. Studenti se za besplatno sudjelovanje mogu prijaviti do 22. ožujka.

CodeCamp - OSC

Osijek Software City

U rujnu nastavak radionica CodeCAMP

Osječka udruga It tvrtki „Osijek Software City“ u rujnu nastavlja s održavanjem radionica u sklopu projekt CodeCAMP. Predavanja i radionice iz područja su dizajna i razvoja softverskih proizvoda te sistema administracije, a prvo jesensko predavanje održat će se 12. rujna.

Međunarodni dan muzeja

Na današnji dan

Uputite se u potragu za blagom na Međunarodni dan muzeja

Danas možete besplatno ući u muzeje i uživati u njihovim bogatim programima. Za posjetitelje su pripremljena stručna vodstva, radionice, predavanja, degustacije te potraga za blagom.

Dan otvorenih vrata Mef-a

Medicinski fakultet u Zagrebu

Dan otvorenih vrata najstarijeg medicinskog fakulteta u Hrvatskoj

Studenti i profesori Medicinskog fakulteta u Zagrebu u subotu, 22. travnja, od 10 do 15 sati organiziraju Dan otvorenih vrata na kojem možete saznati sve o brojnim sadržajima Fakulteta.

Logo Festivala znanosti u Sinju

Znanost i znanstvene metode u široj populaciji

4. Festival znanosti u Sinju

Vodit će se diskusije o kontroverznim temama poput pitanja zdravstvenog odgoja u hrvatskim školama, a bit će govora i o odnosu politike prema znanosti i obrazovanju u RH te evolucijskom podrijetlu tumorskih bolesti.