Institut Ruđer Bošković

„ODI! Zaviri u budućnost” i saznaj što nam znanost donosi na Otvorenom danu Ruđera

Virtual reality
https://pixabay.com/photos/virtual-reality-vr-headset-glasses-3410937/

Institut Ruđer Bošković 18. svibnja otvara svoja vrata s početkom u 10 sati kada će posjetiteljima biti predstavljen bogat program radionica, predavanja i pokusa na temu znanosti i inovacija.

U subotu, 18. svibnja, od 10 do 17 sati održava se Otvoreni dan Instituta (ODI) Ruđer Bošković, najveća popularno-znanstvena manifestacija na IRB-u uz besplatan ulaz na sva predavanja i radionice.

Program bogat interaktivnim radionicama, pokusima i predavanjima u manifestnom ozračju ove je godine nastao pod krilaticom ODI! Zaviri u budućnost te je namijenjen svim uzrastima. Neke od zastupljenih tema predavanja su Materijali i energija, Svijetle i tamne strane lijekova te Elektronska mikroskopija u forenzici hrane.

– Zamislite svijet bez interneta, umjetne inteligencije, mobilnih uređaja… Nezamislivo, zar ne? Kad postavimo ovakva pitanja, neupitna je tvrdnja da budućnosti nema bez znanosti i inovacija! – stoji u opisu Facebook događaja

Zanimljivo je da je do ove godine Institut ugostio više od 35 000 posjetitelja u sklopu Otvorenoga dana te se ove godine provodi kao dio aktivnosti u projektu Techno-Past Techno-Future: European Researchers' Night, a financirala ga je akcija Marie Sklodowska Curie Okvirnog programa za istraživanje i inovacije.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Mentoring Fokus

Radionice vodstva

I ti možeš biti mentor!

Učenicima ćemo pružiti mogućnost osobnog mentoriranja, kroz koji će mentori proći kroz osnove osobnosti, nakon što naprave DISC test osobnost.

ZeGeVege festival

Jedinstven festival održivog življenja

Isprobajte burger od konoplje na novom izdanju ZeGeVege festivala

Deveto izdanje ZeGeVege festivala započinje 2. rujna na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Ova međunarodna manifestacija donosi bogat zabavni i edukativni sadržaj.

Papirologija

Okupljanje u organizaciji udruuge IPMA Young Crew Croatia

Novo izdanje nacionalne radionice u području upravljanja projektima

Ove godine zadnjeg vikenda u rujnu u Belom Manastiru okupit će se svi zainteresirani za područje upravljanja projektima kako bi kroz dvije radionice saznali nove trendove iz struke te uz stručnjake savladali nove projektne izazove.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Dan otvorenih vrata

Iza vrata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta

Osim prilike da upoznate praktični dio studiranja na PBF-u, njegovi će vam studenti biti na raspolaganju i za sva pitanja oko organizacije studija.

Tjedan mobilnosti studenata

IAESTE Osijek

Tjedan mobilnosti studenata u Osijeku

Od ponedjeljka, 19. listopada, u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta na Kampusu u Osijeku održat će se Tjedan mobilnosti studenata. Zainteresirani studenti moći će čuti predstavljanja studentskih udruga, iskustva s prakse, ali i mnoga druga korisna predavanja.