Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Objavljeni privremeni rezultati natječaja za državnu stipendiju

MZOS logo

Objavljeni su privremeni rezultati Natječaja za dodjelu državnih stipendija. Prigovore možete uputiti do 18. travnja.

Na službenoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta objavljeni su privremeni rezultati Natječaja za dodjelu državnih stipendija za 2016. godinu. Za 5174 redovita studenta visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, studente s invaliditetom i studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi poslijediplomskih sveučilišnih studija, u Državnom su proračunu osigurana sredstva u iznosu od 1200 kuna mjesečno.

Studenti su se na javni natječaj prijavljivali elektroničkim obrascem te je u sustavu webObrasci završeno ukupno 11 510 prijava u E kategoriji, u D1 bila je 341 završena prijava i u kategoriji P 1 završena prijava. Ministarstvo je zaprimilo i urudžbiralo ukupno 9736 prijava u E kategoriji, 243 prijave u D1 kategoriji, 1 prijavu u P kategoriji i 18 prijava bez propisanih obrazaca.

Istaknuta je važna obavijest za aktivne korisnike stare stipendije. Naime, njima će se automatski obustaviti prava na isplatu stipendije u bazi starih korisnika. Takvim će studentima, prilikom prve isplate državne stipendije, prema Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju (Narodne novine, broj 134/15) ukupan iznos biti umanjen samo za onaj dio koji je isplaćen za razdoblje od siječnja 2016. godine do isplate novih stipendija.

Rezultate možete provjeriti na poveznici, a prigovori se podnose zaključno do 18. travnja 2016.

Komentari na članak

Vezani članci

Gordana Raos

Ravnateljica Gordana Raos reagirala

Gordana Raos odgovorila na pritužbe oko natječaja za logo splitskog SC-a te stavila točku na i

Ravnateljica splitskog Studentskog centra odlučila je uputiti očitovanje svima onima koji se bune protiv pobjedničkog uratka na natječaju za izbor logotipa.

Lausanne

Natječaj za stipendije

Sveučilište u Lausanneu nudi bogate stipendije studentima diplomskih studija

Preddiplomska diploma jedini je uvjet koji student mora zadovoljiti prilikom prijave za stipendiju. Rok je za prijavu 15. prosinca 2016. godine. 

ggladijator

Prilika za džeparac

SUBOS otvorio natječaj za dizajn majica

Svaki autor može poslati više idejnih rješenja, a kako biste sudjelovali u ovom natječaju ne morate biti član SUBOS-a. Sve što se od vas traži jest bujna mašta i dobra kreacija.

Kasnonoćno učenje

„Korak u život”

Stipendiranje nove generacije studenata bez roditeljske skrbi

U Hrvatskoj godišnje više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završava srednju školu, ali nema mogućnosti za buduće fakultetsko obrazovanje. Stoga Rotary klub Zagreb Kaptol kroz akciju „Korak u život” stipendira novu generaciju.

Sveučilište

Sveučilište u Rijeci

Raspisani natječaji za sufinanciranje izdavačke djelatnosti i studentskih aktivnosti

Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je dva natječaja za izdavačku djelatnost i studentsku aktivnost, a prijave se primaju do 19. svibnja.