Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Objavljeni privremeni rezultati natječaja za državnu stipendiju

MZOS logo

Objavljeni su privremeni rezultati Natječaja za dodjelu državnih stipendija. Prigovore možete uputiti do 18. travnja.

Na službenoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta objavljeni su privremeni rezultati Natječaja za dodjelu državnih stipendija za 2016. godinu. Za 5174 redovita studenta visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, studente s invaliditetom i studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi poslijediplomskih sveučilišnih studija, u Državnom su proračunu osigurana sredstva u iznosu od 1200 kuna mjesečno.

Studenti su se na javni natječaj prijavljivali elektroničkim obrascem te je u sustavu webObrasci završeno ukupno 11 510 prijava u E kategoriji, u D1 bila je 341 završena prijava i u kategoriji P 1 završena prijava. Ministarstvo je zaprimilo i urudžbiralo ukupno 9736 prijava u E kategoriji, 243 prijave u D1 kategoriji, 1 prijavu u P kategoriji i 18 prijava bez propisanih obrazaca.

Istaknuta je važna obavijest za aktivne korisnike stare stipendije. Naime, njima će se automatski obustaviti prava na isplatu stipendije u bazi starih korisnika. Takvim će studentima, prilikom prve isplate državne stipendije, prema Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju (Narodne novine, broj 134/15) ukupan iznos biti umanjen samo za onaj dio koji je isplaćen za razdoblje od siječnja 2016. godine do isplate novih stipendija.

Rezultate možete provjeriti na poveznici, a prigovori se podnose zaključno do 18. travnja 2016.

Komentari na članak

Vezani članci

money

Senat potvrdio

Splitski Studentski zbor dodjeljuje preko 250 tisuća kuna studentskim projektima

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu raspisao je u lipnju Natječaj za financiranje studentskih programa u pet kategorija: radionice, predavanja i tribine, studentski mediji i kulturna događanja, znanstveno-istraživački radovi, inovativno-tehnološki projekti te šport. Njihov je prijedlog na sjednici u četvrtak potvrdio i Senat, a sredstva je dobilo 15 prijavljenih projekata.

Queen Mary University

Stipendije za poslijediplomski studij

Sveučilište Queen Mary u Londonu daje istraživačke stipendije

Rok za podnošenje prijava je 31. siječnja 2016., no kandidate se potiče da to naprave do 15. siječnja kako bi pravovremeno dobili rješenje.

FOTO

Sveučilište Jurja Dobrile

Raspisan Natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim pulskim studentima

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli nagrađuje svoje najuspješnije studente.

Savski nasip

Stanovi u državnom vlasništvu

Ukoliko tražite stan za najam u Zagrebu, provjerite ovaj natječaj!

Objavljen je natječaj za najam stanova u državnom vlasništvu po povoljnoj početnoj cijeni od svega 15 kuna po kvadratu.

HRT

Hrvatska radiotelevizija objavila natječaj

HRT traži voditelje i voditeljice za dječju emisiju

Produkcijski odjel Hrvatske radiotelevizije za Djecu i mlade poziva sve zainteresirane na audiciju za voditelje i voditeljice! Radi se potražnji za voditeljima koji bi vodili jutarnji mozaično-igrani magazin za djecu.