LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uvjeti natječaja i potrebna dokumentacija

Objavljeni natječaji za smještaj u studentske domove u Osijeku i Zagrebu

Objavljeni su natječaji za dobivanje mjesta u studentskim domovima u Osijeku i Zagrebu te za dobivanje subvencija za smještaj kod privatnog stanodavca. Prijave su otvorene do 24. srpnja za osječke studente, a za zagrebačke do 31. srpnja 2015.

Objavljeni su natječaji za dobivanje mjesta u studentskim domovima u Osijeku i Zagrebu te za dobivanje subvencija za smještaj kod privatnog stanodavca. Prijave su otvorene do 24. srpnja za osječke studente, a za zagrebačke do 31. srpnja 2015.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Natječaj za dodjelu smještaja u studentskim domovima te Natječaj za dodjelu subvencije stanovanja u akademskoj godini 2015./16.

Pravo sudjelovanja imaju svi redoviti studenti koji su hrvatski državljani i državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj (obavezan odobren status stranca na stalnom boravku u RH bez prebivališta u Osijeku ili Zagrebu).

Osnovni dokumenti koje studenti trebaju priložiti uz prijavu jesu:
– popunjeni, potpisani i ovjereni odgovarajući obrasci
– potvrda/uvjerenje o prebivalištu (izdaje MUP)
– dokaz o uplati troškova natječajnog postupka
– tiskanica prijave za studentski dom (Zagreb)
– indeks na uvid (Zagreb).

Pravo na izravno mjesto u studentskom domu, i to prema kriteriju izvrsnosti, ostvaruju oni studenti kojima mjesečni prihodi kućanstva u prethodnoj kalendarskoj godini po članu kućanstva ne prelaze 65% proračunske osnovice (2 161,90 kn) i koji ispunjavaju jedan od uvjeta propisanih natječajem; studenti kojima mjesečni prihodi kućanstva u prethodnoj kalendarskoj godini po članu kućanstva ne prelaze 60% proračunske osnovice (1 995,60 kn) koji pravo ostvaruju preko vlastitog (odnosno roditeljskog) statusa hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata i prava iz Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata.

Izravno mesto u studentskom domu imaju i studenti čija su oba roditelja umrla, nestala ili nepoznata; studenti čiji su roditelji razvedeni (a preminuo je onaj roditelj kojem su bili dodijeljeni); studenti koji su bili smješteni u domove socijalne skrbi ili u udomiteljske obitelji do punoljetnosti; studenti od prve do pete kategorije invalidnosti, uključujući i studente s invaliditetom na poslijediplomskim sveučilišnim studijima.

Dodatni bodovi mogu se dobiti:
– na temelju prosjeka ocjena i uspjeha na studiju
– za osvajanje nagrada i za uspjeh u srednjoškolskom obrazovanju i na studiju
– za studij deficitarnih studijskih programa
– na temelju socijalno-ekonomskog statusa. 

Prijave za natječaj u Osijeku podnose se do 24. srpnja 2015., a za zagrebačke domove rok prijave je 31. srpnja 2015. Privremeni rezultati natječaja bit će poznati najkasnije 15 dana nakon završetka prijava za Studentski centar Osijek, a zagrebački Studentski centar objavit će ih do 17. kolovoza 2015.

Studenti koji ne ostvare pravo na smještaj u studentskom domu mogu ostvariti pravo na subvencionirani smještaj kod privatnog stanodavca, i to na temelju ukupnog broja bodova koji su ostvarili prijavom na Natječaj za smještaj u studentskom domu.

Detaljnije informacije, sve uvjete za dobivanje mjesta u studentskim domovima i za dodjelu sredstava za subvenciju te potrebne obrasce za prijavu možete pronaći na stranicama STUCOS-a i SCZG-a.

FOTO: MZOS