LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Objavljeni dobitnici STEM stipendija

Provjerite jeste li na popisu studenata koji će od prosinca dobivati stipendiju u mjesečnom iznosu od 1200 kuna.

Provjerite jeste li na popisu studenata koji će od prosinca dobivati stipendiju u mjesečnom iznosu od 1200 kuna.

Poznata je rang-lista studenata koji su zadovoljili uvjete natječaja i postali ovogodišnji STEM stipendisti. Provjerite popis na poveznici pomoću svoje jedinstvene identifikacijske oznake i saznajte jeste li jedan od dobitnika. Rang-listu objavila je ministrica Blaženka Divjak kako bi se na simboličan način obilježila prva objava dobitnika STEM stipendija u Republici Hrvatskoj. Tom su prilikom izjave za medije 28. studenoga 2017. u 11 sati dali ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, Predrag Štromar u Multimedijalnoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dodjeljivanje stipendija u STEM području u potpunosti je automatizirano u skladu sa zahtjevima eGovernmenta: Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznalo je studente koji imaju pravo na ovaj vid potpore te ih automatski obavijestilo da svoje pravo mogu ostvariti. Dodjeljuje se 3400 stipendija u mjesečnom iznosu od 1200 kuna, a stipendija se dodjeljuje devet mjeseci.

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da u roku od pet dana od slanja obavijesti, u aplikaciji koja se nalazi mrežnoj stranici i kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiro računa.

FOTO: PIXABAY