Sveučilište u Zagrebu

Objavljena „Odluka o upisnim kvotama“; posebno se potiče upis Hrvata koji žive izvan RH

Sveučilište u Zagrebu

Osim „Odluke o upisnim kvotama“ za upis studenata u I. godinu, zagrebačko je Sveučilište potpisalo i „Sporazum“ za donošenje upisnih kvota za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Sveučilište u Zagrebu 19. ožujka objavilo je obavijest o upisima u I. godinu preddiplomskog i integriranog preddiplomskog i diplomskog studija za akademsku godinu 2018/2019. Prethodno je, na sjednici održanoj 13. ožujka 2018. godine, donijelo i Odluku o upisnim kvotama.

Isto je Sveučilište u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske potpisalo Sporazum kojim se potiče donošenje upisnih kvota za sve Hrvate koji žive izvan Republike Hrvatske s ciljem njihova povratka. Te se posebne upisne kvote odnose na dvije kategorije koje su definirane člankom 2. Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske (NN 124/11, 16/12), i to na: pripadnike hrvatske manjine u europskim državama (Republika Austrija, Republika Srbija, Republika Slovenija, Slovačka Republika, Rumunjska, Republika Makedonija, Mađarska, Talijanska Republika, Crna Gora, Češka Republika, Republika Kosovo i Republika Bugarska) i na Hrvate iseljenike u prekomorskim i europskim državama te njihove potomke. 

Puni tekst možete pročitati na poveznici, kao i tablice upisnih mjesta za upis u prvu godinu u akademskoj godini 2018/2019. te uvjete upisa.

Komentari na članak

Vezani članci

Hrvatske svjetske igre, Sve na dlanu

Hrvatske svjetske igre

Projekt Sve na dlanu rasplesao Hrvate iz cijeloga svijeta

Projekt Sve na dlanu Udruge studenata Grada Zagreba druženjem, plesom i pjesmom prvih je dana uljepšao boravak u domovini Hrvatima iz cijeloga svijeta.

Graduation

Životne odluke

Sedam ključnih odluka koje ćete donijeti tijekom studija

Donosimo vam sedam najvažnijih odluka s kojima ćete se susresti tijekom studiranja i koje vam mogu promijeniti život.

Washingtonski sporazum

Na današnji dan

Potpisan Washingtonski sporazum

 Washingtonski sporazum je mirovni sporazum potpisan između bosanskohercegovačkih Hrvata i Bošnjaka, odnosno Republike Bosne i Hercegovine.

Studenti

Studentski zbor FBF-a

Farmaceuti pete godine oslobođeni plaćanja participacije studija

Nakon sastanka sa Studentskim zborom FBF-a, dekan Željan Maleš promijenio je spornu Odluku i studente koji drugi put upisuju petu godinu oslobodio plaćanja participacije u cjelokupnom iznosu.

Stigla je posebna Ultra Europe ponuda za Hrvate

Partijaneri, pozor!

Stigla je posebna Ultra Europe ponuda za Hrvate

Split je ponovno domaćin jednog od najvećih glazbenih festivala na svijetu. Organizatori su ovog puta pripremili posebne pakete za sve posjetitelje iz Hrvatske.