Sveučilište u Zagrebu

Objavljena „Odluka o upisnim kvotama“; posebno se potiče upis Hrvata koji žive izvan RH

Sveučilište u Zagrebu

Osim „Odluke o upisnim kvotama“ za upis studenata u I. godinu, zagrebačko je Sveučilište potpisalo i „Sporazum“ za donošenje upisnih kvota za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Sveučilište u Zagrebu 19. ožujka objavilo je obavijest o upisima u I. godinu preddiplomskog i integriranog preddiplomskog i diplomskog studija za akademsku godinu 2018/2019. Prethodno je, na sjednici održanoj 13. ožujka 2018. godine, donijelo i Odluku o upisnim kvotama.

Isto je Sveučilište u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske potpisalo Sporazum kojim se potiče donošenje upisnih kvota za sve Hrvate koji žive izvan Republike Hrvatske s ciljem njihova povratka. Te se posebne upisne kvote odnose na dvije kategorije koje su definirane člankom 2. Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske (NN 124/11, 16/12), i to na: pripadnike hrvatske manjine u europskim državama (Republika Austrija, Republika Srbija, Republika Slovenija, Slovačka Republika, Rumunjska, Republika Makedonija, Mađarska, Talijanska Republika, Crna Gora, Češka Republika, Republika Kosovo i Republika Bugarska) i na Hrvate iseljenike u prekomorskim i europskim državama te njihove potomke. 

Puni tekst možete pročitati na poveznici, kao i tablice upisnih mjesta za upis u prvu godinu u akademskoj godini 2018/2019. te uvjete upisa.

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.pinterest.com/pin/389702173993542535/

Luka Basa

Je l' ti se mama došla upisati na faks?!

Draga gospođo mama, je l' još brišete svom punoljetnom djetetu dupe nakon velike nužde?! 

Galešnjak

Marija Djedović

Hrvatska očima stranca

 Sretna sam što stranci kad čuju Croatia ne misle na korupciju, neefikasnost, nepotizam, krizu nego na vrlo atraktivnu zemlju, idealnu destinaciju. A mi? Nemoguće nam je zamisliti da nam netko zavidi na državi.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Jačanje suradnje i zajedništva između zagrebačkog Sveučilišta i Hrvata izvan domovine

Sporazum o suradnji u području obrazovanja i znanosti obuhvaća razvijanje studijskih programa kojima je cilj integracija i jačanje zajedništva Hrvata izvan domovine.

"New me" resolution

TAMARA KORDOVAN

Novogodišnje antiodluke

Da skratimo priču, novogodišnje odluke ne donosim jer nemaju smisla. Svake godine su iste i svake godine ih se prestanem pridržavati u prvom tjednu jer ne volim kad mi netko određuje što i kako radim, makar to bila ja sama sebi – iz prošlosti. I na kraju svake godine se osjećam kao da nisam postigla ništa jer nisam krenula u teretanu, postala bodybuilder, proputovala svijet ili pohađala tečaj izrade antiknih predmeta od vune.

Sveučilište u Dubrovniku

Upisi na preddiplomske studije

Povećan broj studenta na Sveučilištu u Dubrovniku

Završen je prvi rok upisa na preddiplomske studije Sveučilišta u Dubrovniku. Saznajte su koji studiji već popunjeni u ovoj akademskoj godini.