Sveučilište u Zagrebu

Objavljena „Odluka o upisnim kvotama“; posebno se potiče upis Hrvata koji žive izvan RH

Sveučilište u Zagrebu

Osim „Odluke o upisnim kvotama“ za upis studenata u I. godinu, zagrebačko je Sveučilište potpisalo i „Sporazum“ za donošenje upisnih kvota za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Sveučilište u Zagrebu 19. ožujka objavilo je obavijest o upisima u I. godinu preddiplomskog i integriranog preddiplomskog i diplomskog studija za akademsku godinu 2018/2019. Prethodno je, na sjednici održanoj 13. ožujka 2018. godine, donijelo i Odluku o upisnim kvotama.

Isto je Sveučilište u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske potpisalo Sporazum kojim se potiče donošenje upisnih kvota za sve Hrvate koji žive izvan Republike Hrvatske s ciljem njihova povratka. Te se posebne upisne kvote odnose na dvije kategorije koje su definirane člankom 2. Zakona o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske (NN 124/11, 16/12), i to na: pripadnike hrvatske manjine u europskim državama (Republika Austrija, Republika Srbija, Republika Slovenija, Slovačka Republika, Rumunjska, Republika Makedonija, Mađarska, Talijanska Republika, Crna Gora, Češka Republika, Republika Kosovo i Republika Bugarska) i na Hrvate iseljenike u prekomorskim i europskim državama te njihove potomke. 

Puni tekst možete pročitati na poveznici, kao i tablice upisnih mjesta za upis u prvu godinu u akademskoj godini 2018/2019. te uvjete upisa.

Komentari na članak

Vezani članci

Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017. u Lipiku

Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017.

„3x3 ulična košarka“ postala olimpijski sport, njezina krema dolazi u Lipik

Lipik već drugu godinu zaredom postaje prijestolnica međunarodnog spektakla u uličnoj košarci koja je ovog tjedna uvrštena u olimpijske sportove te će se naći na programu Olimpijskih igara 2020. u Tokiju.

Splitska riva I

Upis na splitsko Sveučilište

Studirati u sunčanom gradu pod Marjanom čini se kao dobra ideja; objavljeni uvjeti upisa za 2018/2019.

Za sve maturante koji razmišljaju o studiranju na Sveučilištu u Splitu donosimo pravila upisa za narednu akademsku godinu.

Gužva za upise u više godine na FFZG-u

Filozofski fakultet u Zagrebu

Gužva za upis na višu godinu

Osebujnost ovog fakulteta vrijeme je upisa u novu akademsku godinu. Naizgled jednostavna procedura na većini fakulteta kod nas je sinonim za živčane slomove

U korak sa svima

Lude dvadesete

Deset odluka kojih se morate držati za lakši korak prema svijetu odraslih

Svi koji ove godine slave 24. rođendan opasno se približavaju pravoj zrelosti i odraslim odgovornostima. Taj prelazak nije lagan, ali ovo su savjeti koji vam mogu pomoći.

Hrvatske svjetske igre, Sve na dlanu

Hrvatske svjetske igre

Projekt Sve na dlanu rasplesao Hrvate iz cijeloga svijeta

Projekt Sve na dlanu Udruge studenata Grada Zagreba druženjem, plesom i pjesmom prvih je dana uljepšao boravak u domovini Hrvatima iz cijeloga svijeta.