Financijski impuls

Obilježavanje Europskog tjedna novca

Ekonomski fakultet

Od 14. do 18. ožujka održat će se Europski tjedan novca na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Različite radionice i predavanja pripremila je studentska udruga Financijski impuls s brojnim suradnicima.

Studentska udruga Financijski impuls, koja djeluje pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku, drugu godinu zaredom obilježava Europski tjedan novca u sklopu kojeg organizira predavanja i radionice vezane uz financijsku tematiku za učenike, studente i sve zainteresirane građane.

Projekt Europski tjedan novca ove se godine održava od 14. do 18. ožujka u cijeloj Europi. Financijski impuls daje svoj doprinos financijskom obrazovanju i poticanju financijskog opismenjavanja u Hrvatskoj. Ove je godine udruga na ovom projektu ostvarila suradnju s brojnim institucijama, udrugama i pojedincima. Među njima se ističu Hrvatska narodna banka, Udruga LIPA, UNIQA osiguranje, AZ mirovinski fond, Grad Osijek te Valamar Riviera d.d.

Prvi dan, ponedjeljak, obilježen je temama Novčanica – original ili krivotvorina i Ulaganja u industriji osiguranja. U utorak će se raspravljati o funkcionalnosti poreznog sustava u RH i obveznim mirovinskim fondovima. Dan nakon bit će riječi o Bitcoinu, valuti budućih generacija te o važnosti proračunskog novca. Za posljednji dan predviđena je rasprava o tržištu kapitala RH, čime će se zaključiti obilježavanje ovog tjedna.

Komentari na članak

Vezani članci

Illectricity 2016

Veliki audiovizualni festival

Illectricity Festival i ove zime osvaja Zagreb

Illectricity dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova domaćoj publici, a uz sve to, program festivala ima bogat raspored radionica i audiovizualnih projekata.

Pisanje

Udruga „ZAMISLI”

Prilika za mlade: Besplatne radionice pisanja projekata

Do 18. rujna traže se mladi koji imaju ideje, a ne znaju kako ih provesti u praksu. Zaposlenici Udruge „ZAMISLI” za njih će održati posljednji ciklus radionica posvećenih izradi projekata.

Završni forum u školi

„Mali pokretači promjena“

Završen ISUM-ov ciklus radionica forum tetara s osnovnoškolcima

Kroz rad i uvježbavanje forum-priče s profesoricom hrvatskog jezika Anitom Silić Puklin i djelatnicima ISUM-a, kroz ove radionice osnovnoškolci su bili upoznati s novim metodama rješavanja sukoba.

Kratki na brzinu

Treće izdanje Revije hrvatskih kratkih filmova „Kratki na brzinu”

Kratkometražni filmovi, edukacije i radionice u Zagrebu i Zelini

„Kratki na brzinu” prvi će se put održati u Zagrebu, uz dva nova festivalska programa.

Škola "Zaštita od obiteljskog nasilja"

Obiteljsko nasilje

Škola "Zaštita od obiteljskog nasilja" na Pravnom fakultetu u Osijeku

O zainteresiranosti za događaj dovoljno govori činjenica kako su se prijavili studenti sa sastavnica Sveučilišta u Osijeku te studenti Pravnih fakulteta u Zagrebu, Sarajevu, Nišu i Beogradu. Dodatna motivacija svim sudionicima je certifikat o pohađanju Škole koji će biti uručen svim polaznicima po završetku iste.