Financijski impuls

Obilježavanje Europskog tjedna novca

Ekonomski fakultet

Od 14. do 18. ožujka održat će se Europski tjedan novca na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Različite radionice i predavanja pripremila je studentska udruga Financijski impuls s brojnim suradnicima.

Studentska udruga Financijski impuls, koja djeluje pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku, drugu godinu zaredom obilježava Europski tjedan novca u sklopu kojeg organizira predavanja i radionice vezane uz financijsku tematiku za učenike, studente i sve zainteresirane građane.

Projekt Europski tjedan novca ove se godine održava od 14. do 18. ožujka u cijeloj Europi. Financijski impuls daje svoj doprinos financijskom obrazovanju i poticanju financijskog opismenjavanja u Hrvatskoj. Ove je godine udruga na ovom projektu ostvarila suradnju s brojnim institucijama, udrugama i pojedincima. Među njima se ističu Hrvatska narodna banka, Udruga LIPA, UNIQA osiguranje, AZ mirovinski fond, Grad Osijek te Valamar Riviera d.d.

Prvi dan, ponedjeljak, obilježen je temama Novčanica – original ili krivotvorina i Ulaganja u industriji osiguranja. U utorak će se raspravljati o funkcionalnosti poreznog sustava u RH i obveznim mirovinskim fondovima. Dan nakon bit će riječi o Bitcoinu, valuti budućih generacija te o važnosti proračunskog novca. Za posljednji dan predviđena je rasprava o tržištu kapitala RH, čime će se zaključiti obilježavanje ovog tjedna.

Komentari na članak

Vezani članci

Marketinški plan Vunderkid sportske akademije

Suradnja fakulteta i poslovnih subjekata

Osječki studenti dobili priznanja za izvrstan marketinški plan

Nakon dva mjeseca intenzivnog rada osječkih studenata na poslovnom slučaju, odabran je najbolji Marketniški plan Vunderkid sportske akademije.

Posao

Radionice u Centru za mlade grada Zagreba

Posao u udruzi po završetku faksa – saznajte kako do njega

Kako bi se studenti bolje pripremili za tržište rada i za konkretna radna mjesta u udrugama građana, one će se predstaviti u Centru za mlade Grada Zagreba dvjema radionicama.

Francuska večer u Info zoni

Ususret Europskom nogometnom prvenstvu

Francuska večer u Info zoni

Polaznici različitih škola jezika predstavit će Francusku kroz jela, pjesme, igre, kratka predavanja i scenske nastupe.

Studenti novinarstva

Kamp za mlade

Skupi znanja iz novinarstva, multimedije, plesa i primijenjenog dizajna u okviru „Pokretnih slika umjetnosti i kulture"

Pozivaju se mladi u dobi od 15 do 25 godina za sudjelovanje na kampu koji će se održati u Osijeku krajem svibnja ove godine. Prednost pri odabiru imat će nezaposleni, pripadnici nacionalnih manjina te mladi koji dolaze iz obitelji u sustavu socijalne skrbi. Prijave se zaprimaju do 5. svibnja 2018.

Kutak za arhitekturu

Kutak za arhitekturu

S arhitekturom stadiona započinje novi ciklus predavanja u Klubu mladih Split

Klub mladih Split predstavlja novi ciklus predavanja, a namijenjen je zaljubljenicima u arhitekturu. U utorak 23.2. Ivo Žarko govorit će o arhitekturi nogometnih stadiona.