Financijski impuls

Obilježavanje Europskog tjedna novca

Ekonomski fakultet

Od 14. do 18. ožujka održat će se Europski tjedan novca na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Različite radionice i predavanja pripremila je studentska udruga Financijski impuls s brojnim suradnicima.

Studentska udruga Financijski impuls, koja djeluje pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku, drugu godinu zaredom obilježava Europski tjedan novca u sklopu kojeg organizira predavanja i radionice vezane uz financijsku tematiku za učenike, studente i sve zainteresirane građane.

Projekt Europski tjedan novca ove se godine održava od 14. do 18. ožujka u cijeloj Europi. Financijski impuls daje svoj doprinos financijskom obrazovanju i poticanju financijskog opismenjavanja u Hrvatskoj. Ove je godine udruga na ovom projektu ostvarila suradnju s brojnim institucijama, udrugama i pojedincima. Među njima se ističu Hrvatska narodna banka, Udruga LIPA, UNIQA osiguranje, AZ mirovinski fond, Grad Osijek te Valamar Riviera d.d.

Prvi dan, ponedjeljak, obilježen je temama Novčanica – original ili krivotvorina i Ulaganja u industriji osiguranja. U utorak će se raspravljati o funkcionalnosti poreznog sustava u RH i obveznim mirovinskim fondovima. Dan nakon bit će riječi o Bitcoinu, valuti budućih generacija te o važnosti proračunskog novca. Za posljednji dan predviđena je rasprava o tržištu kapitala RH, čime će se zaključiti obilježavanje ovog tjedna.

Komentari na članak

Vezani članci

Digitalno oglašavanje

Intervju s Martinom Jelić i Davorom Runje

Uzbudljivi svjetski primjeri digitalnog oglašavanja na Danima komunikacija

Razgovarali smo s Martinom Jelić i Davorom Runje, dvoje stručnjaka iz digitalnog sektora koji će voditi zanimljivu radionicu za studente na Danima komunikacija.

FESB zgrada

Ljetna škola udruge SKAC_ST

U tijeku prijave za besplatnu radionicu grafičkog dizajna i vizualnog identiteta

Studentska udruga SKAC_ST u razdoblju od 23. do 27. srpnja 2018. pripremila je petodnevna predavanja i radionice čije su teme usko vezane za široko područje grafičkog dizajna, web-dizajna ili jednostavno rečeno dizajna 21. stoljeća.

Završni forum u školi

„Mali pokretači promjena“

Završen ISUM-ov ciklus radionica forum tetara s osnovnoškolcima

Kroz rad i uvježbavanje forum-priče s profesoricom hrvatskog jezika Anitom Silić Puklin i djelatnicima ISUM-a, kroz ove radionice osnovnoškolci su bili upoznati s novim metodama rješavanja sukoba.

Sporazum o suradnji HUP-PRAVOS

Suradnja HUP-a i Pravnog fakulteta u Osijeku

Osječkim studentima omogućeno usavršavanje u korporativnom pravu

Hrvatska udruga poslodavaca i Pravni fakultet u Osijeku potpisali su sporazum o suradnji. Njime će studentima biti omogućena praksa u privatnom sektoru, a poslodavcima će koristiti njihovo znanje, rad i snalažljivost.

Dan karijera na Agronomskom fakultetu 2016

Predstavljanje poduzeća i gospodarstvenika

Vrijeme je za karijeru na Agronomskom fakultetu

S ciljem uspostave usluge savjetovanja u karijeri te povezivanja akademskog i poslovnog svijeta, studentima Agronomskog fakulteta predstavit će se renomirana poduzeća i gospodarstvenici.