Financijski impuls

Obilježavanje Europskog tjedna novca

Ekonomski fakultet

Od 14. do 18. ožujka održat će se Europski tjedan novca na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Različite radionice i predavanja pripremila je studentska udruga Financijski impuls s brojnim suradnicima.

Studentska udruga Financijski impuls, koja djeluje pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku, drugu godinu zaredom obilježava Europski tjedan novca u sklopu kojeg organizira predavanja i radionice vezane uz financijsku tematiku za učenike, studente i sve zainteresirane građane.

Projekt Europski tjedan novca ove se godine održava od 14. do 18. ožujka u cijeloj Europi. Financijski impuls daje svoj doprinos financijskom obrazovanju i poticanju financijskog opismenjavanja u Hrvatskoj. Ove je godine udruga na ovom projektu ostvarila suradnju s brojnim institucijama, udrugama i pojedincima. Među njima se ističu Hrvatska narodna banka, Udruga LIPA, UNIQA osiguranje, AZ mirovinski fond, Grad Osijek te Valamar Riviera d.d.

Prvi dan, ponedjeljak, obilježen je temama Novčanica – original ili krivotvorina i Ulaganja u industriji osiguranja. U utorak će se raspravljati o funkcionalnosti poreznog sustava u RH i obveznim mirovinskim fondovima. Dan nakon bit će riječi o Bitcoinu, valuti budućih generacija te o važnosti proračunskog novca. Za posljednji dan predviđena je rasprava o tržištu kapitala RH, čime će se zaključiti obilježavanje ovog tjedna.

Komentari na članak

Vezani članci

Okrugli stol

Financijski klub poziva

Europski tjedan novca: Poslušajte niz predavanja o financijskoj pismenosti i financijskoj slici studenata

U sklopu Europskog tjedna novca, koji traje od 9. do 13. ožujka, udruga Financijski klub organizira niz predavanja kako bi obrazovali studente i širu javnost o navedenim stavkama.

Sajam 3N

Napusti normalne naprave

Sajam 3N: U tijeku prijave za besplatne radionice izrade neobičnih instrumenata

U fokusu su Sajma 3N uradi sam glazbeni instrumenti, a u danima prije i nakon izlagačkog dijela održat će se vrlo zanimljive radionice, koje su k tome i besplatne.

Žana Plejić, Ana Čobanković i Josipa Bjelobrk, FOTO: Josipa Bjelobrk

Uspjeh osječkih studenata

Studenti EFOS-a na natječaju „Hrvatska pamet Hrvatskoj“ osvojili nagrade od 21 000 kuna

Prilikom proglašenja pobjednika, studentice su naglasile kako su ovakvi natječaji prilike, odnosno poticaji, za sve mlade studente koji imaju dobre ideje i žele ih predstaviti zainteresiranim poslodavcima.

isto

Radionice i savjetovanja

Besplatne poduzetničke edukacije za mlade, nezaposlene i poduzetnike s područja Primorsko-goranske županije

– Cilj je projekta podići razinu poduzetničkih znanja i vještina nezaposlenih osoba, poduzetnika i drugih stručnih kadrova uz poseban naglasak na mlade poduzetnike. – poručuju organizatori.

Toni Milun

Radionica financijske pismenosti

Simpatični matematičar Toni Milun o upravljanju osobnim financijama

Toni Milun će u Info zoni održati radionice posvećene financijskoj pismenosti. Potvrdite svoj dolazak što prije!