Susret u Stanici 50

O problemima dubrovačkih studenata na Info danu Studentskog zbora

Sveučilišni kampus

Studenti koji će sudjelovati na ovogodišnjem Info danu Studentskog zbora moći će iznijeti sve što ih muči po pitanju studiranja u Dubrovniku te dati svoje konstruktivne prijedloge za daljnji rad ovog predstavničkog tijela.

Studiranje u Dubrovniku sa sobom nosi brojne probleme, a dva su najaktualnija studentski smještaj i studentska menza o kojoj se u zadnje vrijeme mnogo raspravljalo. Tim povodom sveučilišni Studentski zbor organizira Info dan Studentskog zbora koji će se u Stanici 50 na Sveučilišnom kampusu održati u petak, 1. veljače 2019, s početkom u 17 sati.

Na ovogodišnjem susretu bit će riječi o tome što je studentski zbor te koje su aktivnosti previđene za nadolazeći ljetni semestar. Govorit će se o tome kako prijaviti studentski projekt za financiranje uz natječaj SZDU-a te će se tražiti ono najvažnije – studentski feedback. Prisutni studenti imat će priliku iznijeti sve što ih muči po pitanu studiranja u Gradu te dati svoje konstruktivne prijedloge.

Prošlogodišnji Info dan urodio je plodom – sudionici su mnogim prijedlozima odredili daljnji rad Studentskog zbora. Dodatne informacije o novom izdanju nalaze se na službenom Facebook eventu

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/team-motivation-teamwork-together-386673/

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Ribroo priprema riječke brucoše na studentski život

Riječki studentski zbor organizira trodnevno druženje novih studenata Sveučilišta u Rijeci s ciljem lakše i brže prilagodbe na nepoznatu okolinu.

Sveučilište u Dubrovniku

Osigurana financijska sredstva

Sveučilište u Dubrovniku dobiva studentski dom

– Ovom Odlukom izgradnja studentskog doma više nije upitna, osigurali su se izvori financiranja, a Dubrovnik postaje sveučilišni grad u pravom smislu riječi. – ističe rektorica Sveučilišta.

Učionica; izvor: https://pixabay.com/en/classroom-lecture-hall-college-1699745/

Regrutacija volontera

Dolazi nova generacija studenata, Hrvatski studiji traže volontere na upisima za preddiplomske studije

Hrvatski studiji traže volontere za rad na upisima za preddiplomske studije od 17. do 19. srpnja. Prijave se zaprimaju do 2. srpnja.

Sveučilišni kampus

Suradnja Sveučilišta u Dubrovniku i Dubrovačkog simfonijskog orkestra

Besplatni koncert Simfonijskog orkestra na dubrovačkom kampusu; izvode niz popularnih pjesama i filmskih hitova

Na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku u petak, umjesto predavanja ili seminara, studenti će imati priliku za prvorazrednu izvedbu Dubrovačkog simfonijskog orkestra koji će, u potpunosti besplatno, samo za njih izvesti popularne pop, rock i latino hitove te filmske teme.

Isto

Studentski smještaj

Brojne poteškoće prilikom useljavanja u riječke domove; SZ nudi pomoć

O poteškoćama pri smještaju u studentski dom studenti većinom međusobno raspravljaju, no obraćanjem Uredu za studentski standard SZSUR-a lako ih je moguće riješiti.