Intervju s Filipom Bukvićem

O praksi u CERM-u koja ne oduzima previše vremena, a koja stvara razliku među kandidatima za posao

Tebe tražimo 2019.

„CERM studentima nudi priliku za razvoj, na njima je hoće li je prihvatiti i koliko se žele posvetiti tom razvoju. Osobno bih volio da se prijavi što više ambicioznih studenata koji znaju preuzeti inicijativu i zgrabiti priliku koju im nudimo.”

Centar za razvoj mladih (CERM) otvorio je prijave za volonterski praksu na portalu Studentski.hr i drugim projektima koje provodi. Prijave zaprimamo u svih devet timova, a to su: novinari, lektori, marketing tim, community management tim, tim za odnose s javnošću, multimedija i dizajn tim, tim ljudskih resursa, tim web-administracije i tim društvene suradnje. U svakom se od njih pruža prilika za stjecanje niza znanja i vještina iz određenog područja, a volontiranje se pokazalo kao korisno iskustvo pri zapošljavanju nakon fakulteta.

Tim ljudskih resursa onaj je koji povezuje sve ostale timove i koji je najpodrobnije upućen u zbivanja na portalu i u Centru općenito. Kako biste dobili više informacija o djelovanju organizacije i važnosti studentske prakse koju ona pruža, uputili smo se upravo jednom od članova tog tima. Riječ je o Filipu Bukviću, studentu psihologije na Hrvatskim studijima, koji se portalu pridružio 2017. godine Svoj je put započeo u marketingu, a nakon vremena prešao je u tim ljudskih resursa, popularno zvan HR (human resources).

Filip je prvo otkrio čime se tim ljudskih resursa bavi u CERM-u:

– Zadaci su uistinu raznorazni, vodimo evidencije članova (odlazaka i dolazaka u Centar, prisustva na sastancima, evidencije rada), pratimo zadovoljstvo svih volontera u Centru i brinemo o istom, svakodnevno komuniciramo s članovima, pomažemo voditeljima timova u radu, organiziramo teambuildinge i edukacije za članove, vodimo intervjue za vrijeme regrutacije i zajedno s voditeljima timova biramo nove članove Udruge. Naglasio bih i da puno brainstormamo aktivno koristeći sve teorijsko znanje iz psihologije u stvarnim situacijama.

Otkrio je i što je potrebno kako biste postali član tog tima:

– Potrebna je dobra volja i želja za radom, učenjem i razvijanjem, ali i posjedovanje nekih temeljnih znanja o tome kako funkcioniraju ljudski resursi jer to uvelike olakšava rješavanje problema i zadataka s kojima se susrećemo. U naš se tim može prijaviti bilo tko, važno nam je da ima ideju kako pristupiti svakodnevnim izazovima s kojima se HR susreće.

FOTO: Studentski.hr  / Volontiranje na portalu podrazumijeva i zabavne teambuildinge

Naglasili smo već da je HR tim koji povezuje sve ostale, pa je Filip istaknuo važnost svakog od njih:

– Svi timovi u CERM-u rade nevjerojatan posao u njegovu održavanju, održavanju portala, njegovih društvenih mreža i provođenju projekata. Svaki od članova dobio je jedinstvenu priliku steći iskustvo u području koje ga zanima prije samog ulaska na tržište rada i mislim da svaki od timova u CERM-u od članova zahtijeva određenu posvećenost i želju za radom. CERM nudi studentima priliku za razvoj, na njima je hoće li je prihvatiti i koliko se žele posvetiti tom razvoju. Osobno bih volio da se prijavi što više ambicioznih studenata koji znaju preuzeti inicijativu i zgrabiti priliku koju im nudimo.

Ova vrsta prakse korisna je i stvara razliku među kandidatima za posao, smatra Filip i dodaje:

– Ovisno o timu u kojem netko volontira mogu se steći i vještine specifičnije za pojedinu struku, pa tako naši novinari radom na portalu stječu vještine pisanja i oblikovanja vijesti, mi u ljudskim resursima vještine rješavanja problema, a netko u marketing-timu ima priliku pokazati svoju kreativnost. Kroz volontiranje sazrijevamo na osobnoj i profesionalnoj razini te primjenjujemo znanja i teoriju steknute na faksu u stvarnim situacijama. Danas je tržište zahtjevno i poslodavci očekuju da svi, pa i mladi koji su tek kročili na tržište rada, posjeduju određeno radno iskustvo. Volontiranje je odličan način da stekneš i usavršiš svoje vještine, upoznaš se s radom u kolektivu, stekneš nova prijateljstva i odlično se zabaviš.

Osim što je korisno i zabavno, volontiranje u CERM-u neće vam oduzeti previše vremena, navodi Filip, a onima koji su još uvijek u dvojbi trebaju li nam se pridružiti ili ne, poručuje:

– Bez oklijevanja, druženja i teambuildinzi, tu možeš upoznati nove ljude, steći nova prijateljstva i zabaviti se. Volontiranje nije samo rad bez da budeš plaćen, u CERM-u svi smo mi kao obitelj i jedni drugima podrška. Osim što vrijedno izvršavamo svoje obaveze učimo jedni od drugih, upoznajemo se i družimo. Za kraj bih još rekao da svakako ohrabrujem sve koji se žele prijaviti da to i učine jer ih s nestrpljenjem očekujemo i veselimo se novim volonterima.

Vjerujemo da vas je Filip itekako motivirao za prijavu na naš natječaj, čije detalje možete pronaći na stranici Tebe tražimo.

Komentari na članak

Vezani članci

Volonterski kamp "Vratimo livade leptirima"

Volonterski kamp u Parku prirode Učka

Moguće je volontirati „vraćajući leptire livadi”

– Misija je Udruge BIOM i JU PP Učka preko ovakvih direktnih konzervacijskih akcija pružiti utočište divljim vrstama te potaknuti ljude da se povežu s prirodom i sudjeluju u njenoj zaštiti obnovom staništa i očuvanjem bioraznolikosti. – poručila je Tena Miličević.

Star Film Fest traži volontere

Filmski festival

Star Film Fest u potrazi za volonterima

U tijeku su prijave za volontiranje na novom izdanju Star Film Festa. Prijavite se i uživajte u odličnoj filmskoj zabavi.

Ljudi rade

Podijeli svoje znanje

Udruga MI traži voditelja informatičke radionice za starije

Udruga MI traži voditelja informatičke radionice za starije osobe. Potrebno je znati osnove služenja računalom, elektroničkom poštom i društvenim mrežama te izdvojiti dva školska sata tjedno.

Rad u inozemstvu

Iskustvo djevojke iz Irske

Riskirajte i proširite svoje vidike radom u inozemstvu

Uvijek možete otići nekamo kroz praznike, na zimovanje ili ljetovanje, no to je ipak kratkotrajno i ne dolazite s određenim ciljevima ili ambicijama. Postavite si veći cilj, riskirajte i otkrijte sebe, otkrijte što želite od života i što vam on nudi.

Igor Jurilja 1

Iskustvo s AIESEC-ove stručne prakse: Igor Jurilja

„Daljine treba hvatati na vrijeme. Tajming je najvažniji!“

Donosimo vam Igorovu priču iz Turske u koju ga je odvela AIESEC-ova Stručna praksa iz područja Edukacija te mu promijenila život iz korijena.