Sveučilište Sjever

Novi studijski programi od ove jeseni u Koprivnici

Novi studijski programi u Koprivnici

– Sveučilište Sjever pokretanjem novih studija ponovno dokazuje dinamičan razvoj u smjeru zadovoljavanja potreba gospodarstva. Oba programa predstavljaju konkurentan pristup na tržištu i potrebna su našem gospodarstvu. – istaknuo je rektor.

Na Sveučilištu Sjever u ponedjeljak, 23. travnja 2018. godine održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni novi preddiplomski studiji – Prehrambena tehnologija te Tehnička i gospodarska logistika. Studentima će biti dostupni od ove jeseni (akademske godine 2018/2019) u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Konferenciju je otvorio rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković istaknuvši kako je Sveučilište osluškujući potrebe gospodarstva na sjeveru Hrvatske odlučilo pokrenuti dva nova studija u STEM području.

– Sveučilište Sjever pokretanjem novih studija ponovno dokazuje dinamičan razvoj u smjeru zadovoljavanja potreba gospodarstva. Oba programa predstavljaju konkurentan pristup na tržištu i potrebna su našem gospodarstvu. Studij Prehrambene tehnologije izvodit će se u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu čija je podrška iznimno važna, razvit će se vrhunska kvaliteta, kvalitetan kadar, ali i novi znanstveni projekti.

Prof. dr. sc. Damir Ježek, dekan Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, naglasio je kako je pokretanje novog studija Prehrambene tehnologije logičan nastavak dugogodišnje i uspješne suradnje sa Sveučilištem Sjever. Program spomenutog studija temelji se na silabusu koji je izradio stručni tim na čelu s prodekanicom Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Jadrankom Frece.

– Suradnja sa Sveučilištem Sjever zasigurno je win-win kombinacija u kojoj svi dobivamo. Studij ne predstavlja konkurenciju našem fakultetu jer, osim programa koji smo mi napisali, kolegije će izvoditi naši profesori. Ono što je nama zanimljivo jest činjenica da će kadar koji će proći ovaj trogodišnji studij u Koprivnici vjerojatno iskazati želju za daljnjim usavršavanjem na diplomskoj razini, za koju vjerujemo da će se pravovremeno ostvariti kod nas na fakultetu u Zagrebu. – kazao je dekan Ježek.

Novi preddiplomski stručni studij Prehrambena tehnologija predstavila je i prof. dr. sc. Jadranka Frece, prodekanica za znanost na PBF-u te naglasila kako je studij koncipiran na način da zadovoljava potrebe suvremenog društva:

– Studij, osim što je atraktivan i moderan, temelji se na strategijama Europske unije i Republike Hrvatske. Prilikom izrade programa za navedeni studij, naglasak smo stavili na razvoj gospodarstva, inovacije, znanstvenu izvrsnost u proizvodnji tradicionalne i visokokvalitetne hrane.

Preddiplomski stručni studij Tehnička i gospodarska logistika predstavio je doc. dr. sc. Marko Stojić, pročelnik Odjela za tehničku i gospodarsku logistiku. Pojasnio je kako je navedeni studij u STEM području pokrenut zbog gospodarskih razloga ove regije i županije, ali i zbog potrebe poboljšanja uvjeta studiranja naših studenata:

– S obzirom na jake gospodarske subjekte u našoj regiji i potrebe studenata, pokretanje studija Tehničke i gospodarske logistike logičan je slijed. Također, studenti koji navedeni smjer studiraju u Varaždinu od ove će jeseni moći studirati i u Koprivnici, a za sve one željne daljnjeg usavršavanja i razvoja karijere u Sveučilišnom centru Koprivnica izvodi se diplomski studij Održiva mobilnost i logistika.

Prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša na kraju je novinarima istaknuo sve studijske programe koji se izvode u oba sveučilišna centra, ukupno njih 25 od čega je 90% studenata u STEM području, što svakako predstavlja prednost Sveučilišta Sjever u odnosu na ostala sveučilišta u Hrvatskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište Juraj Dobrila

Sveučilište Jurja Dobrile

Otvara se Medicinski fakultet u Puli

Nakon dopusnice Ministarstva Medicinski fakultet u Puli započet će s radom. Ako zeleno svjetlo ne stigne do jesenskih upisa, tada će se organizirati naknadni izravni upisi za maksimalno 40 studenata.

https://pixabay.com/photos/banknote-bill-business-buy-cash-15985/

Financijska podrška

Raspisan natječaj za stipendiranje studenata STEM-područja s prosjekom 4.0 ili više

Svojim stipendistima Comping će osigurati poticajnu financijsku potporu, ali prije svega dugoročnu perspektivu i priliku za ubrzani profesionalni razvoj. Prijave za stipendiju zaprimaju se do 4. veljače.

Mars 1

Studijski program za buduće lidere

S faksa na posao uz Mars Leadership Experience program!

MLE omogućuje polaznicima programa odličan početak karijere pružajući im potrebna znanja i vještine da postanu budući lideri. Prijave sudionika zaprimaju se do 29. ožujka.

FFOS

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera

Ministarstvo odobrilo dva nova studijska programa na FFOS-u

Od 2020/2021. godine na FFOS-u izvode se dva nova studijska programa – preddiplomski Povijest umjetnosti i diplomski Sociologija.

POlitehnika 2016

Politehnika 2025

Predstavljeno deset novih studijskih programa specijalističkih politehničkih područja

Iako su unutar svih prezentiranih studijskih programa prisutne velike promjene u odnosu na postojeću akademsku praksu, posebnu je pažnju auditorija privukao i studijski program Informacijske sigurnosti i digitalne forenzike.