Sveučilište u Zagrebu

Novi predstavnici Studentskog zbora odabiru se u ožujku

Pravni 2

Sveučilište u Zagrebu provodi izbore za studentske zborove. Održat će se 26. i 27. ožujka 2019.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je vijest o održavanju izbora za Studentski zbor Sveučilišta i studentske zborove sastavnica, koji će se održati 26. i 27. ožujka. Na izborima mogu sudjelovati svi studenti dodiplomskih, preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija, a provodit će se istovremeno na svim fakultetima i akademijama.

Glasačka mjesta bit će otvorena oba dana od 8 do 20 sati. Odabrat će se 17 članova s najviše glasova koji će činiti dio Studentskog zbora Sveučilišta, koji se pak sastoji od ukupno 50 članova – sastavnice imenuju ostale. Novi će predstavnici svoju dužnost obnašati dvije godine

Više informacija moguće je pronaći na poveznici, gdje se nalaze i Pravilnik o izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu te Zakon o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama.

Komentari na članak

Vezani članci

Blokada

Povjerenstvo odlučilo

Na Hrvatskim studijima nema izbora za Studentski zbor zbog blokade

Na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu koje nisu blokirane izbori za članove Studentskog zbora provodit će se u utorak i srijedu od 8 do 20 sati.

Referendum 2

Svaki glas je važan

Glasovanje na referendumu

Bliži nam se treći referendum u povijesti nezavisne Republike Hrvatske, no što učiniti ako se 1. prosinca nećete nalaziti u mjestu svog prijavljenog prebivališta?

Hrvatska delegacija ESN-a na AGM-u

Konferencija u uvali Scott

Na izborima za Nacionalni odbor ESN-a nema plastičnih čaša, a ni šminke

– Erasmus studentska mreža i inače se bavi aktivnostima korisnima za društvo i zajednicu, a ovakva konferencija naša je prilika da se glasnije čuje što radimo i da potaknemo druge mlade na ovakav način života – volontiranje, aktivno građanstvo i važnost očuvanja okoliša. – objašnjava Ivana Medved.

Dijana Vican nova rektorica Sveučilišta u Zadru

Sveučilište u Zadru

Prof. dr. sc. Dijana Vican nova je rektorica Sveučilišta u Zadru

Senat Sveučilišta u Zadru za novu je rektoricu izabrao sadašnju prorektoricu Dijanu Vican.

Potpisivanje ugovora za obnovu domova u OS i ZG

Operativni program „Konkurentnost i kohezija“

Za obnovu studentskih domova u Osijeku i Zagrebu osigurano više od 233 milijuna kuna

Najveći dio toga iznosa bit će dodijeljen zagrebačkom Sveučilištu za „Rekonstrukciju građevina, infrastrukture i okoliša unutar studentskih naselja Stjepan Radić i Cvjetno naselje“, čija je ukupna vrijednost 219 990 000 kuna, a ostatak sredstava utrošit će se za „Rekonstrukciju zgrade studentskog doma u Osijeku“, projekt u vrijednosti od 13 510 000 kuna.