Novo uredništvo portala

Nova glavna urednica portala Studentski.hr: „Cilj mi je da mladi prepoznaju svoj put prema profesionalnom razvoju“

Cure u okviru; foto: Luka Dubroja

Redakciju Studentskog.hr od ove akademske godine vodit će Ana Marasović, nova glavna urednica portala i voditeljica tima za odnose s javnošću.

Studentski.hr nedavno je proslavio svoj četvrti rođendan. U svoju petu godinu postojanja ušao je kao jedan od najčitanijih medija za studente i mlade, a svoj uspjeh može zahvaliti upravo studentima volonterima. Oni kontinuirano ulažu svoj rad i trud iz mjeseca u mjesec, jednako za uspjeh portala, ali i prenošenje znanja novim generacijama koje dolaze po svoj komadić iskustva.

Od 2013. godine kada je nastao kao važan projekt udruge Studentski informativni kutak, portal je definirao svoj cilj: postati središnje mjesto informiranja svim studentima i mladima, ali i kreirati platformu na kojoj će upravo oni stjecati iskustvo i praksu. Profesionalan pristup osnivača i volontera prema cjelokupnom radu očitovao se u formiranju nekoliko timovima među kojima redakcija predstavlja najveći. Upravo zahvaljujući redovima urednica i urednika, portal je oformio svoj prepoznatljiv sadržaj i tako ostao pri vrhu ljestvice najčitanijih medija za mlade. Mjesto u uredništvu zauzimaju studenti čije je iskustvo na novinarskoj poziciji portala doseglo pravi profesionalni nivo.

Novo uredništvo portala Studentski.hr

Nova glavna urednica portala tako je postala Ana Marasović, novinarka koja svakodnevno volontira na Studentskom.hr od 2015. godine Nedugo nakon dolaska na portal Ana je svojim aktivnim radom zaslužila poziciju zamjenice tadašnjeg glavnog urednika, Marina Karadžije, pod čijim je vodstvom portal do danas ostvario iznimno velik uspjeh. Kao njegova nasljednica, Ana Marasović preuzela je veliku odgovornost i težak zadatak u nastavku dosadašnjeg uspjeha, no kako tvrdi, spremna je raditi na novim izazovima glavnog urednika.

– Budući da sam još 2015. postala dijelom uredništva Studentskog.hr, svjesna sam ozbiljnosti zadatka koji se nalazi ispred mene sada kada sam glavna odgovorna. Premda portal kontinuirano pokazuje zavidne rezultate, kroz protekli period uočila sam segmente koje je potrebno dodatno razvijati, na čemu već radim s novim uredništvom. Često sam isticala da Studentski.hr, osim što svakodnevno pruža relevantne informacije studentima i mladima, označava izvrsnu platformu za stjecanje znanja i vještina njegovim volonterima. Iako se naša redakcija nalazi u Zagrebu, kao i većina novinara i članova u drugim timovima, cilj mi je motivirati veći broj čitatelja iz drugih krajeva Hrvatske da se priključe te da nas oni na taj način prepoznaju kao svoj put prema profesionalnom razvoju, a ujedno i da sami doprinose pravovremenom i ispravnom izvještavanju naše ciljne populacije – poručila je Ana Marasović, glavna urednica portala Studentski.hr.

Nakon Marina Karadžije, čije je iskustvo u novinarskom poslu prepoznao i Večernji list, Ana Marasović na poziciji glavne urednice oformila je tim novog uredništva, novinarki čiji opus objavljenih članaka doseže zavidne brojke. Uz njezin su bok u uredničkom radu Barbara Tolić, Željka Jeličanin i Ines Švagelj. Na portalu na kojemu je rad isključivo volonterski svi studenti imaju jednaku mogućnost napredovati kroz daljnji rad do visokih pozicija u redakciji i ostalim timovima. Valja napomenuti da su se mnogi volonteri od njih 300-tinjak koji su radili na portalu zaposlili zahvaljujući upravo ovome iskustvu.

U tijeku je ujedno i regrutacija novih članova u nekoliko timova, među kojima je i tim redakcije. Svi studenti željni novinarske prakse i iskustva mogu se prijaviti za volontersku praksu do 15. listopada.

U novoj akademskoj godini dočekat će ih palica Ane Marasović i novog uredništva, kojemu ovom prigodom želimo sreću i uspjeh u daljnjem radu!

Team building; foto: Studentski.hr

Komentari na članak

Vezani članci

Posao

Priča dviju studentica

Stjecanje iskustva na faksu lijek je za nezaposlenost

Kako se boriti protiv nezaposlenosti pokazuje primjer dviju studentica koje su na vrijeme shvatile da je uz učenje potrebno uložiti dodatne napore kako bi uspjele u poslovnom smislu.

Pravni fakultet u Zagrebu

Razvijanje pravničkih vještina

Pravnikova stručna praksa po deseti put povezuje studente s odvjetničkim uredima

Pravnikova stručna praksa svake godine uspješno povezuje studente prava s vrhunskim odvjetničkim uredima i drugim poslodavcima. Prijave za istu podnose se zaključno sa 17. ožujka.

TINK projekt

TINK

TINK projekt: jesu li znanstveno istraživački projekti tvoj đir?

Prijave su otvorene do 15. listopada, stoga nemojte propustiti odličnu priliku za inozemnom praksom!

Growww 2015

Growww program

46 pripravnika započelo staž u INA Grupi

Inin Growww program rezultirao zapošljavanjem 46 pripravnika.

grad u Nizozemskoj

Pascalina

Ljetna škola u Nizozemskoj: kiša, pivo, izlet i radno vrijeme

U trenutku u kojem završavam studij i planiram ostatak svog života, došla sam u Nizozemsku ne bih li otkrila mogu li ovdje živjeti. S jedne strane Nizozemci imaju odličnu prometnu povezanost, lijepe krajolike, ukusna piva i zavidan engleski, ali s druge strane pretjerana kiša i prekratko vrijeme za „shopping“ otežavaju bezbrižan život. Hoću li se razuvjeriti?