Novo uredništvo portala

Nova glavna urednica portala Studentski.hr: „Cilj mi je da mladi prepoznaju svoj put prema profesionalnom razvoju“

Cure u okviru; foto: Luka Dubroja

Redakciju Studentskog.hr od ove akademske godine vodit će Ana Marasović, nova glavna urednica portala i voditeljica tima za odnose s javnošću.

Studentski.hr nedavno je proslavio svoj četvrti rođendan. U svoju petu godinu postojanja ušao je kao jedan od najčitanijih medija za studente i mlade, a svoj uspjeh može zahvaliti upravo studentima volonterima. Oni kontinuirano ulažu svoj rad i trud iz mjeseca u mjesec, jednako za uspjeh portala, ali i prenošenje znanja novim generacijama koje dolaze po svoj komadić iskustva.

Od 2013. godine kada je nastao kao važan projekt udruge Studentski informativni kutak, portal je definirao svoj cilj: postati središnje mjesto informiranja svim studentima i mladima, ali i kreirati platformu na kojoj će upravo oni stjecati iskustvo i praksu. Profesionalan pristup osnivača i volontera prema cjelokupnom radu očitovao se u formiranju nekoliko timovima među kojima redakcija predstavlja najveći. Upravo zahvaljujući redovima urednica i urednika, portal je oformio svoj prepoznatljiv sadržaj i tako ostao pri vrhu ljestvice najčitanijih medija za mlade. Mjesto u uredništvu zauzimaju studenti čije je iskustvo na novinarskoj poziciji portala doseglo pravi profesionalni nivo.

Novo uredništvo portala Studentski.hr

Nova glavna urednica portala tako je postala Ana Marasović, novinarka koja svakodnevno volontira na Studentskom.hr od 2015. godine. Nedugo nakon dolaska na portal Ana je svojim aktivnim radom zaslužila poziciju zamjenice tadašnjeg glavnog urednika, Marina Karadžije, pod čijim je vodstvom portal do danas ostvario iznimno velik uspjeh. Kao njegova nasljednica, Ana Marasović preuzela je veliku odgovornost i težak zadatak u nastavku dosadašnjeg uspjeha, no kako tvrdi, spremna je raditi na novim izazovima glavnog urednika.

– Budući da sam još 2015. postala dijelom uredništva Studentskog.hr, svjesna sam ozbiljnosti zadatka koji se nalazi ispred mene sada kada sam glavna odgovorna. Premda portal kontinuirano pokazuje zavidne rezultate, kroz protekli period uočila sam segmente koje je potrebno dodatno razvijati, na čemu već radim s novim uredništvom. Često sam isticala da Studentski.hr, osim što svakodnevno pruža relevantne informacije studentima i mladima, označava izvrsnu platformu za stjecanje znanja i vještina njegovim volonterima. Iako se naša redakcija nalazi u Zagrebu, kao i većina novinara i članova u drugim timovima, cilj mi je motivirati veći broj čitatelja iz drugih krajeva Hrvatske da se priključe te da nas oni na taj način prepoznaju kao svoj put prema profesionalnom razvoju, a ujedno i da sami doprinose pravovremenom i ispravnom izvještavanju naše ciljne populacije – poručila je Ana Marasović, glavna urednica portala Studentski.hr.

Nakon Marina Karadžije, čije je iskustvo u novinarskom poslu prepoznao i Večernji list, Ana Marasović na poziciji glavne urednice oformila je tim novog uredništva, novinarki čiji opus objavljenih članaka doseže zavidne brojke. Uz njezin su bok u uredničkom radu Barbara Tolić, Željka Jeličanin i Ines Švagelj. Na portalu na kojemu je rad isključivo volonterski svi studenti imaju jednaku mogućnost napredovati kroz daljnji rad do visokih pozicija u redakciji i ostalim timovima. Valja napomenuti da su se mnogi volonteri od njih 300-tinjak koji su radili na portalu zaposlili zahvaljujući upravo ovome iskustvu.

U tijeku je ujedno i regrutacija novih članova u nekoliko timova, među kojima je i tim redakcije. Svi studenti željni novinarske prakse i iskustva mogu se prijaviti za volontersku praksu do 15. listopada.

U novoj akademskoj godini dočekat će ih palica Ane Marasović i novog uredništva, kojemu ovom prigodom želimo sreću i uspjeh u daljnjem radu!

Team building; foto: Studentski.hr
 

Komentari na članak

Vezani članci

Kruno Dropučić, Žarko Tomičić, Tomislav Kostić

Intervju: Žarko Tomičić

Biciklom do Dubrovnika: "Iskustvo je bilo odlično, osobito jer smo odabrali egzotičnu rutu"

Krunoslav Dropučić, Tomislav Kostić i Žarko Tomičić ovog su ljeta odlučili otići biciklom u Dubrovnik te su svoje nezaboravno iskustvo podijelili s nama. Kako im je bilo, na što su sve nailazili te što je sve potrebno da bi se krenulo na takav pothvat, pročitajte u nastavku.

Uživanje

Nekoliko važnih napomena!

Što valja znati o Erasmus studiranju ili praksi?

Ako ste dovoljno hrabri i smatrate da je ovo odlična ideja, potražite svog koordinatora za Erasmus programe na fakultetu i upustite se u avanturu života. Tako ćete i osobno provjeriti radi li se o lovačkim pričama ili istinitim događajima.

Crafty me Bratislava

Erasmus+ iskustvo

Projekt „Crafty me“ u kačkanju spojio mlade iz cijele Europe

Nigdje u rasporedu nećete naći podatak da ćete vježbati engleski, komunkacijske i prezentacijske vještine, da ćete shvatiti da se možete sporazumjeti s Makedoncima i Slovacima pričajući na hrvatskom, da ćete nekad biti u situaciji kad ćete morati uvažavati tuđe mišljenje iako je potpuno oprečno vašemu.

Igor Jurilja 1

Iskustvo s AIESEC-ove stručne prakse: Igor Jurilja

„Daljine treba hvatati na vrijeme. Tajming je najvažniji!“

Donosimo vam Igorovu priču iz Turske u koju ga je odvela AIESEC-ova Stručna praksa iz područja Edukacija te mu promijenila život iz korijena.

Prošlu godinu obilježio je oporavak medijske industrije

Četvrti Medijski susreti u Matici hrvatskoj

Prošlu godinu obilježio oporavak medijske industrije

Na Medijskim susretima u Matici hrvatskoj govorilo se o trendovima koji su obilježili svijet medija prošle godine.