Novo uredništvo portala

Nova glavna urednica portala Studentski.hr: „Cilj mi je da mladi prepoznaju svoj put prema profesionalnom razvoju“

Cure u okviru; foto: Luka Dubroja

Redakciju Studentskog.hr od ove akademske godine vodit će Ana Marasović, nova glavna urednica portala i voditeljica tima za odnose s javnošću.

Studentski.hr nedavno je proslavio svoj četvrti rođendan. U svoju petu godinu postojanja ušao je kao jedan od najčitanijih medija za studente i mlade, a svoj uspjeh može zahvaliti upravo studentima volonterima. Oni kontinuirano ulažu svoj rad i trud iz mjeseca u mjesec, jednako za uspjeh portala, ali i prenošenje znanja novim generacijama koje dolaze po svoj komadić iskustva.

Od 2013. godine kada je nastao kao važan projekt udruge Studentski informativni kutak, portal je definirao svoj cilj: postati središnje mjesto informiranja svim studentima i mladima, ali i kreirati platformu na kojoj će upravo oni stjecati iskustvo i praksu. Profesionalan pristup osnivača i volontera prema cjelokupnom radu očitovao se u formiranju nekoliko timovima među kojima redakcija predstavlja najveći. Upravo zahvaljujući redovima urednica i urednika, portal je oformio svoj prepoznatljiv sadržaj i tako ostao pri vrhu ljestvice najčitanijih medija za mlade. Mjesto u uredništvu zauzimaju studenti čije je iskustvo na novinarskoj poziciji portala doseglo pravi profesionalni nivo.

Novo uredništvo portala Studentski.hr

Nova glavna urednica portala tako je postala Ana Marasović, novinarka koja svakodnevno volontira na Studentskom.hr od 2015. godine Nedugo nakon dolaska na portal Ana je svojim aktivnim radom zaslužila poziciju zamjenice tadašnjeg glavnog urednika, Marina Karadžije, pod čijim je vodstvom portal do danas ostvario iznimno velik uspjeh. Kao njegova nasljednica, Ana Marasović preuzela je veliku odgovornost i težak zadatak u nastavku dosadašnjeg uspjeha, no kako tvrdi, spremna je raditi na novim izazovima glavnog urednika.

– Budući da sam još 2015. postala dijelom uredništva Studentskog.hr, svjesna sam ozbiljnosti zadatka koji se nalazi ispred mene sada kada sam glavna odgovorna. Premda portal kontinuirano pokazuje zavidne rezultate, kroz protekli period uočila sam segmente koje je potrebno dodatno razvijati, na čemu već radim s novim uredništvom. Često sam isticala da Studentski.hr, osim što svakodnevno pruža relevantne informacije studentima i mladima, označava izvrsnu platformu za stjecanje znanja i vještina njegovim volonterima. Iako se naša redakcija nalazi u Zagrebu, kao i većina novinara i članova u drugim timovima, cilj mi je motivirati veći broj čitatelja iz drugih krajeva Hrvatske da se priključe te da nas oni na taj način prepoznaju kao svoj put prema profesionalnom razvoju, a ujedno i da sami doprinose pravovremenom i ispravnom izvještavanju naše ciljne populacije – poručila je Ana Marasović, glavna urednica portala Studentski.hr.

Nakon Marina Karadžije, čije je iskustvo u novinarskom poslu prepoznao i Večernji list, Ana Marasović na poziciji glavne urednice oformila je tim novog uredništva, novinarki čiji opus objavljenih članaka doseže zavidne brojke. Uz njezin su bok u uredničkom radu Barbara Tolić, Željka Jeličanin i Ines Švagelj. Na portalu na kojemu je rad isključivo volonterski svi studenti imaju jednaku mogućnost napredovati kroz daljnji rad do visokih pozicija u redakciji i ostalim timovima. Valja napomenuti da su se mnogi volonteri od njih 300-tinjak koji su radili na portalu zaposlili zahvaljujući upravo ovome iskustvu.

U tijeku je ujedno i regrutacija novih članova u nekoliko timova, među kojima je i tim redakcije. Svi studenti željni novinarske prakse i iskustva mogu se prijaviti za volontersku praksu do 15. listopada.

U novoj akademskoj godini dočekat će ih palica Ane Marasović i novog uredništva, kojemu ovom prigodom želimo sreću i uspjeh u daljnjem radu!

Team building; foto: Studentski.hr
 
Članak je objavljen u sklopu projekta Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće. Projekt provodi udruga Studentski informativni kutak, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Kanadska zastava

Rad u inozemstvu

Kako raditi, studirati i stanovati u Kanadi

Stomatolozi imaju prosječnu satnicu 400 kuna, školarine su oko 90,000 kuna, a do Kanade možete već za 4,500 kuna. Što sve Kanada nudi i po kojoj cijeni pročitajte u članku.

AIESEC regrutacija

Pridružite se globalnoj organizaciji mladih

AIESEC regrutira nove članove

U četvrtak 13. veljače će najveća međunarodna studentska organizacija AIESEC održati info sastanak za regrutaciju novih članova u kino dvorani SN Stjepan Radić s početkom u 19.00 sati.

Heidelberg V

Erasmus iskustvo

FOTO: Njemački dnevnici, drugi dio: Znanje, radne navike i strah

Oni znaju, a mi ne znamo. Oni su sposobni, a mi nismo. Tamo je sve uređeno, a kod nas je kaos. Strah me pitati, a strah me odlučiti. Što će biti ako odem?

26 studenata na ljetnoj praksi u Coca-Coli HBC Hrvatska

Praktičan rad

26 studenata na ljetnoj praksi u Coca-Coli

Od 119 studenata sveučilišta te viših i visokih škola, 26 najizvrsnijih odabrano je za sudjelovanje u ambicioznom i bogatom programu koji će trajati od 18. lipnja do 27. srpnja.

IPF praksa

Praksa na „Institutu za pravo i financije“

Praksa za sve studente pravnih i ekonomskih fakulteta

Natječaj je otvoren za sve studente pravnih i ekonomskih fakulteta, a otvoren je za studente cijele regije (pojedine prakse moraju se izvršavati u Beogradu).