Žensko natjecanje

Njemački telekom s 3000 eura nagrađuje najbolji rad u STEM području

Internet

Ako dolazite s fakulteta znanosti, tehnologije, inženjerstva ili matematike, Njemački telekom ima izvrsnu priliku za vas. Prijavite svoj rad do 25. veljače. Osim što se najbolji nagrađuje s 3000 eura, najboljoj će se temi dodijeliti 500 eura.

Već petu godinu zaredom Njemački telekom dodjeljuje STEM nagradu za žene. One se za titulu najbolje natječu svojim radovima iz četiri područja – Internet kroz stvari, Umjetna inteligencija, Cyber sigurnost i Internet budućnosti. 

Internet kroz stvari obuhvaća umrežavanje stvari koje nas okružuju, poput lifta, automobila ili hladnjaka. Neka od predviđanja su da će 2020. godine oko 30 milijardi predmeta biti povezano internetom.

Analiza ili prijedlozi korištenja umjetne intelignecije je ono što se ovdje traži. Kako može doprinijeti napretku medicine ili industrije? Koji su mogući rizici? To su samo neka od pitanja na koja se traže odgovori.

Jedan od velikih problema koji raste skupa s napretkom tehnologije je čuvanje podataka koji se nalaze na internetu, odnosno, cyber sigurnost. Mnoge tvrtke postaju ranjive upravo zbog važnih informacija koje su dostupne na internetu zbog čega je potrebno proširiti i pojačati samu virtualnu sigurnost.

Od HD streaminga do video poziva ili sve bržeg interneta, što još donosi internetska budućnost? Kako bi održao korak sa sve većom količinom podataka, kapacitet interneta mora neprestano rasti, a skupa s njim i nove ideje te inovacije.

Uvjeti prijave jesu završenih (ili u procesu završavanja) tri ili pet godina fakulteta smjera znanosti, tehnologije, inženjerstva ili matematike. Potrebno je priložiti rad iz jedne od prethodno navedenih tema i životopis. Nagrada za najbolji rad iznosi 3000€, a najinovativnija tema bit će nagrađena s 500€. Rad mora biti napisan na engleskom ili njemačkom jeziku. Rok za predaju je do 25. veljače 2018. godine, a više informacija nalazi se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Dubrovnik

„Ars Nautica: Seafaring through the Ages“

Mediteranska pomorska baština tema je ljetne škole u Dubrovniku

Sveučilište u Zadru u suradnji sa Sveučilištem Aix-Marseille organizira ljetnu školu u Dubrovniku za ljubitelje tradicijske i arheološke baštine drvene brodogradnje.

Haker

Natječaj organizacije Arterarij

Traže se najbolji redateljski i dramaturški koncept na temu govora mržnje, a sudjelovati mogu studenti ADU-a

Novi Arterarijev projek bavi se društvenim problemom govora mržnje na društvenim mrežama. Stoga će rezultat rada mladog tima umjetnika – najboljeg prijavljenog redatelja i dramaturga – biti profesionalna kazališna predstava na tu temu.

Splitski rektorat

Sveučilište u Splitu

Traju prijave za stipendirani dvotjedni posjet pensilvanijskom Sveučilištu

Sveučilište u Splitu dodjeljuje devet stipendija u iznosu od po 15 000 kuna za posjet sveučilištu Penn State University.

Zasjedanje zastupnika

Natječaj Europskog parlamenta

Otputujte na European Youth Event 2018!

Do 31. siječnja traju prijave mladih od 18 do 30 godina za sudjelovanje na European Youth Eventu. Provjerite kako do besplatnog putovanja!

HNS, natpis

Natječaj za dizajnere i akademske umjetnike

Za dizajn novog grba HNS-a nagrada od 35 000 kuna

Profesionalni dizajneri, studenti dizajna, diplomirani akademski umjetnici te studenti ALU i APU imaju priliku sudjelovati u natječaju Hrvatskog nogometnog saveza za osmišljavanje njegova grba. Natječaj traje do 5. studenog 2018. te nudi novčane nagrade od 35 000, 15 000 i 10 000 kuna.