Žensko natjecanje

Njemački telekom s 3000 eura nagrađuje najbolji rad u STEM području

Internet

Ako dolazite s fakulteta znanosti, tehnologije, inženjerstva ili matematike, Njemački telekom ima izvrsnu priliku za vas. Prijavite svoj rad do 25. veljače. Osim što se najbolji nagrađuje s 3000 eura, najboljoj će se temi dodijeliti 500 eura.

Već petu godinu zaredom Njemački telekom dodjeljuje STEM nagradu za žene. One se za titulu najbolje natječu svojim radovima iz četiri područja – Internet kroz stvari, Umjetna inteligencija, Cyber sigurnost i Internet budućnosti. 

Internet kroz stvari obuhvaća umrežavanje stvari koje nas okružuju, poput lifta, automobila ili hladnjaka. Neka od predviđanja su da će 2020. godine oko 30 milijardi predmeta biti povezano internetom.

Analiza ili prijedlozi korištenja umjetne intelignecije je ono što se ovdje traži. Kako može doprinijeti napretku medicine ili industrije? Koji su mogući rizici? To su samo neka od pitanja na koja se traže odgovori.

Jedan od velikih problema koji raste skupa s napretkom tehnologije je čuvanje podataka koji se nalaze na internetu, odnosno, cyber sigurnost. Mnoge tvrtke postaju ranjive upravo zbog važnih informacija koje su dostupne na internetu zbog čega je potrebno proširiti i pojačati samu virtualnu sigurnost.

Od HD streaminga do video poziva ili sve bržeg interneta, što još donosi internetska budućnost? Kako bi održao korak sa sve većom količinom podataka, kapacitet interneta mora neprestano rasti, a skupa s njim i nove ideje te inovacije.

Uvjeti prijave jesu završenih (ili u procesu završavanja) tri ili pet godina fakulteta smjera znanosti, tehnologije, inženjerstva ili matematike. Potrebno je priložiti rad iz jedne od prethodno navedenih tema i životopis. Nagrada za najbolji rad iznosi 3000€, a najinovativnija tema bit će nagrađena s 500€. Rad mora biti napisan na engleskom ili njemačkom jeziku. Rok za predaju je do 25. veljače 2018. godine, a više informacija nalazi se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Kape u zraku

Natječaj za stipendije

Fina daje stipendije i praksu studentima IT smjerova

Fina je u potrazi za 20 studenata kojima će dodijeliti stipendije i omogućiti obavljanje studentske stručne prakse. Prijave se zaprimaju do 24. studenog.

Zgrada rektorata Sveučilišta u Puli

Stipendije za izvrsne redovne studente

Raspisan Natječaj za dodjelu stipendija studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Izvrsnim redovnim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli bit će dodijeljeno 10 stipendija u iznosu od 500 kuna mjesečno. Prijave traju do 3. lipnja 2016. godine.

HAKOM

HAKOM objavio natječaj

Natječaj za izradu korisnih aplikacija

Ako ste vješti u izradi aplikacija, prijavite se na HAKOM-ov natječaj za izradu društveno korisnih aplikacija te na taj način pomozite i sebi i drugima.

Career Booster Zagreb

Upravljanje karijerom

Prvi Career Booster Zagreb okuplja vrhunske predavače i brojne kompanije

Career Booster Zagreb održava se od 23. do 25. svibnja u terminu od 16 do 20:30h na Ekonomskom fakultetu. Sudjelovanje u svim aktivnostima je besplatno, a prijave su otvorene do 22. svibnja.

MEUZ zasjedanje

MEUZ 2015.

Krenule prijave za ovogodišnji Model European Union Zagreb!

Ako te zanima kako funkcioniraju institucije Europske unije, prijavi se za sudjelovanje na jedinstvenoj konferenciji Model European Union Zagreb koja simulira rad organa EU.