LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mladi HSLS-a u Splitu

Nisu im otvorili obećanu menzu pa su je „otvorili” sami

Mladi HSLS-a su u utorak, ispred bivšeg studentskog restorana Index u Splitu, izveli performans kojim su upozorili na već polako zaboravljen problem nedostatka studentske menze.

Mladi HSLS-a su u utorak, ispred bivšeg studentskog restorana Index u Splitu, izveli performans kojim su upozorili na već polako zaboravljen problem nedostatka studentske menze.

Prošlo je godinu dana otkako je splitskim studentima obećano otvorenje menze u centru grada. Kao što su mnogi i očekivali, sve je ostalo na praznim obećanjima.

Mladi HSLS-a su u utorak, ispred bivšeg restorana Index, izveli performans otvaranja menze. Na taj način pokušali su ponovno aktualizirati već lagano zaboravljen problem nedostatka studentske menze.

Predlažu da se problem riješi kao u Dubrovniku; neka Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta s privatnim restoranom sklopi ugovor o pružanju usluga studentske prehrane.

– Studentima je svejedno hoće li ta menza biti u sustavu Studentskog centra ili neće. Važno je da ona radi i da se gužve smanje. Čudi nas inertnost svih nadležnih za rješavanje ovog problema. – rekao je Hrvoje Bašić, predsjednik splitskog ogranka Mladih HSLS-a.

Što je potrebno poduzeti da se menza u centru Splita ponovno otvori upitali su Grad i SC, ali odgovor nisu dobili.

Studentski dan sporta i aktivizma u Splitu

– Menza nije najvažnije studentsko pitanje, ali na simboličan način govori o odnosu službene gradske i državne politike prema studentskom standardu. Performansom otvaranja studentske menze želimo na sarkastičan način ponovno aktualizirati ovaj problem te potaknuti nadležne institucije na rješavanje problema studentske prehrane. – tvrdi Toni Garac, predsjednik Mladih liberala.

Hoće li splitski studenti u skorije vrijeme dobiti menzu - ne možemo znati. Ipak, karte su ponovno na stolu, a na institucijama je hoće li napraviti svoj posao ili ne.

FOTO: FACEBOOK