LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Znanstveno-sportsko natjecanje

Nevjerojatni Tigrovi osvojili šesti naslov zaredom na Tehnologijadi

Tehnologijada je tradicionalno znanstveno-sportsko natjecanje studenata tehnoloških fakulteta Hrvatske i Slovenije. Posljednjih se šest godina studenti FKIT-a kući vraćaju kao pobjednici.

Tehnologijada je tradicionalno znanstveno-sportsko natjecanje studenata tehnoloških fakulteta Hrvatske i Slovenije. Posljednjih se šest godina studenti FKIT-a kući vraćaju kao pobjednici.

Od 2. do 8. svibnja u Umagu se održala 21. Tehnologijada. Studenti Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, poznatiji kao Tigrovi, osvojili su nevjerojatni šesti naslov zaredom, što je u dosadašnjoj povijesti definitivno najduži niz. Time su zavrijedili drugi prijelazni pehar u trajno vlasništvo. Svojim radom i trudom kroz cijelu godinu marljivo se spremaju kako bi nastavili ovaj sjajan trend osvajanja. No, na koncu im je najbitnije druženje, povezivanje svih srodnih tehnoloških fakulteta i stvaranje poznanstava za cijeli život.

Tehnologijada je tradicionalno znanstveno-sportsko natjecanje studenata tehnoloških fakulteta Hrvatske i Slovenije, uz gostovanje studenata s inozemnih sveučilišta, čija tradicija seže u davne pedesete godine prošlog stoljeća. U organizaciji Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta iz Zagreba 1997. se održalo prvo izdanje. Sportsko-znanstveni susret održao se u Rovinju, a uz studente Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije sudjelovali su studenti Prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Osijeka, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta iz Zagreba te Kemijsko-tehnološkog fakulteta iz Splita.

Interes za sudjelovanjem s godinama postaje sve veći, tako da se nakon 1997. ovoj manifestaciji priključuju i Metalurški fakultet iz Siska, Tekstilno-tehnološki fakultet iz Zagreba i Grafički fakultet iz Zagreba. godine 2010. sportskom i znanstvenom dijelu natjecanja pridružuju se i studenti Sveučilišta u Ljubljani, Fakulteta za kemiju i kemijsku tehnologiju (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo).

Danas se u okviru Tehnologijade održavaju natjecanja u sljedećim sportskim disciplinama: šah, mali nogomet, odbojka, plivanje, košarka, trčanje i stolni tenis. Svakako je potrebno istaknuti i znanstveni dio ove manifestacije. Studenti kratkim priopćenjima usmeno elaboriraju svoj znanstveni rad, a povjerenstvo za ocjenu radova sastoji se od predstavnika svakog fakulteta sudionika.