Četvrti Maraton karijera

Nenad Bakić i Zoran Vakula inspiriraju studente PMF-a svojim karijerama

Nenad Bakić i Zoran Vakula na PMF-u

Nakon FER-a, FPZG-a i FFZG-a, Maraton karijera stiže na Prirodoslovno-matematički fakultet gdje će gosti predavači biti Nenad Bakić i Zoran Vakula, bivši studenti PMF-a. Ulaz je besplatan za sve zainteresirane, uključujući i studente drugih fakulteta.

Maraton karijera, veliki projekt udruge Studentski informativni kutak, održava svoje četvrto gostovanje na Sveučilištu u Zagrebu. Nakon uspješno održanih susreta na FER-u, FPZG-u i FFZG-u, novi će se susret poslovnih uspješnika sa studentima njihova fakulteta održati na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Gosti ovog susreta bit će Nenad Bakić i Zoran Vakula.

Nenad Bakić matematičar je po obrazovanju, a danas poznati hrvatski poduzetnik, investitor i trenutno najviše posvećen digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i drugim zemljama – osnivač IRIM-a, vodeće organizacije za uvođenje STEM edukacije u obavezno obrazovanje. Njegova karijera pronašla se podjednako i u znanosti, digitalnim medijima, financijama i u ljudskim resursima. Višestruki je osnivač start-upova s nekoliko uspješnih 'izlazaka', a kompanije koje je osnovao još su u njegovom vlasništvu i tržišni lideri u svojim područjima. Kao investitor u javna dionička društva, najpoznatiji je hrvatski aktivistički investitor posvećen dugoročnom ulaganju.  Također, posebni je savjetnik Predsjednice RH za digitalnu transformaciju i STEM.

Poznati meteorolog Zoran Vakula, dipl. ing. meteorolog i urednik na HRT-u, od 1994. do 2013. radio je u DHMZ-u, a na HRT-u od 1996. kao honorarni suradnik te od 2013. stalno zaposlen. Objavio je desetke stručnih i znanstvenih radova te održao mnogobrojna predavanja u zemlji i inozemstvu. Bavi se izradom, prezentacijom i verifikacijom vremenskih prognoza, uključujući dugoročne, te osmišljavanjem meteorološkog sadržaja na različitim medijskim platformama. Kolumnist je na internetskoj stranici HRT-a, povremeno i u tiskovinama. Urednik je emisija „Vrijeme“ i drugih svakodnevnih priloga s meteorološkim sadržajem na HRT-u, uključujući teletekst i internet. Član je tima koji je osmislio i priprema „HRT Meteo“ - aplikaciju za pametne mobilne telefone - jedinstvenu u svijetu po subjektivnim prognozama meteorologa. Poznat po populariziranju meterologije u medijima, često smo ga imali priliku vidjeti u različitim emisijama HTV-a, a Ante Cash i Saša Antić objavili su pjesmu „Vakula“ 2015. koju danas mnogi rado pjevuše, a koja je čak nominirana za Porina. Sve to i još više mnogo govori o popularnosti ovog simpatičnog meteorologa kojeg će studenti upoznati u četvrtak, 17. svibnja.

Program započinje u 16:30 sati s predavanjem Nenada Bakića, a odmah potom slijedi i drugo predavanje. Susret se održava na Matematičkom odsjeku fakulteta, a organizatori i ovaj put pripremaju zanimljiv program i iznenađenje za studente.

Sve informacije o programu dostupne su na službenoj Facebook stranici  Maratona karijera te Facebook događaju. Ulaz je besplatan, no mjesta su, napominju organizatori, ograničena pa je potrebno rezervirati svoje mjesto što možete napraviti na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/board-chalk-blackboard-success-1097118/

Maraton karijera na FFZG-u

Može li se u Hrvatskoj živjeti od psihologije, otkriva vlasnik Mind Laba

Ako svoju struku uspijete kombinirati s uspješnim poduzetništvom, može se reći da ste ostvarili nekakva vlastita očekivanja svojeg poslovnog života. A kako doći do ovog uspjeha, u sklopu Maratona karijera otkrit će Sandro Kraljević, magistar psihologije i vlasnik tvrtke Mind Lab d.o.o.

Infocentar

SIK-ov projekt

Objavljen „Studentski informativni priručnik”: sadrži pregršt vrlo korisnih informacija

Objavljen je e-priručnik koji sadrži temeljne informacije vezane uz mlade, posebice studente, i njihove interese, a postepeno je nastajao tijekom 12 mjeseci provedbe projekta „Informiranje – pravo mladih”.

Predavanje Nenada Bakića na PMF-u

Održan četvrti susret „Maratona karijera“

Ne dajte hrvatskoj negativi da vas zatuče i ne ograničavajte se studijem na kojem ste trenutno

Tijekom četvrtog susreta „Maratona karijera“, na PMF-u, studenti su imali priliku čuti životne priče i savjete dvaju hrvatskih uspješnika – meteorologa Zorana Vakule i poduzetnika Nenada Bakića. 30-ak prisutnih studenata postavilo je mnoga pitanja stručnjacima svoje profesije i, očekivano, susret je bio iznimno zanimljiv.

Informiranje - pravo mladih

Projekt "Infomiranje - pravo mladih"

SIK vam pomaže u potrazi za poslom

U prostorijama SIK-a 2. srpnja održat će se radionica "Potraga za poslom."

News bar na Maratonu karijera

SIK-ov projekt

News Bar na Maratonu karijera: „Neka zadnja pogreška u tvojem životu bude dolazak na njihovo predavanje“

Drugi „Maraton karijera“ posjetit će Zagreb i Osijek. Jedna je od postaja Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, gdje će urednici portala News Bar održati predavanje o vlastitom karijernom putu.