Četvrti Maraton karijera

Nenad Bakić i Zoran Vakula inspiriraju studente PMF-a svojim karijerama

Nenad Bakić i Zoran Vakula na PMF-u

Nakon FER-a, FPZG-a i FFZG-a, Maraton karijera stiže na Prirodoslovno-matematički fakultet gdje će gosti predavači biti Nenad Bakić i Zoran Vakula, bivši studenti PMF-a. Ulaz je besplatan za sve zainteresirane, uključujući i studente drugih fakulteta.

Maraton karijera, veliki projekt udruge Studentski informativni kutak, održava svoje četvrto gostovanje na Sveučilištu u Zagrebu. Nakon uspješno održanih susreta na FER-u, FPZG-u i FFZG-u, novi će se susret poslovnih uspješnika sa studentima njihova fakulteta održati na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Gosti ovog susreta bit će Nenad Bakić i Zoran Vakula.

Nenad Bakić matematičar je po obrazovanju, a danas poznati hrvatski poduzetnik, investitor i trenutno najviše posvećen digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i drugim zemljama – osnivač IRIM-a, vodeće organizacije za uvođenje STEM edukacije u obavezno obrazovanje. Njegova karijera pronašla se podjednako i u znanosti, digitalnim medijima, financijama i u ljudskim resursima. Višestruki je osnivač start-upova s nekoliko uspješnih 'izlazaka', a kompanije koje je osnovao još su u njegovom vlasništvu i tržišni lideri u svojim područjima. Kao investitor u javna dionička društva, najpoznatiji je hrvatski aktivistički investitor posvećen dugoročnom ulaganju.  Također, posebni je savjetnik Predsjednice RH za digitalnu transformaciju i STEM.

Poznati meteorolog Zoran Vakula, dipl. ing. meteorolog i urednik na HRT-u, od 1994. do 2013. radio je u DHMZ-u, a na HRT-u od 1996. kao honorarni suradnik te od 2013. stalno zaposlen. Objavio je desetke stručnih i znanstvenih radova te održao mnogobrojna predavanja u zemlji i inozemstvu. Bavi se izradom, prezentacijom i verifikacijom vremenskih prognoza, uključujući dugoročne, te osmišljavanjem meteorološkog sadržaja na različitim medijskim platformama. Kolumnist je na internetskoj stranici HRT-a, povremeno i u tiskovinama. Urednik je emisija „Vrijeme“ i drugih svakodnevnih priloga s meteorološkim sadržajem na HRT-u, uključujući teletekst i internet. Član je tima koji je osmislio i priprema „HRT Meteo“ - aplikaciju za pametne mobilne telefone - jedinstvenu u svijetu po subjektivnim prognozama meteorologa. Poznat po populariziranju meterologije u medijima, često smo ga imali priliku vidjeti u različitim emisijama HTV-a, a Ante Cash i Saša Antić objavili su pjesmu „Vakula“ 2015. koju danas mnogi rado pjevuše, a koja je čak nominirana za Porina. Sve to i još više mnogo govori o popularnosti ovog simpatičnog meteorologa kojeg će studenti upoznati u četvrtak, 17. svibnja.

Program započinje u 16:30 sati s predavanjem Nenada Bakića, a odmah potom slijedi i drugo predavanje. Susret se održava na Matematičkom odsjeku fakulteta, a organizatori i ovaj put pripremaju zanimljiv program i iznenađenje za studente.

Sve informacije o programu dostupne su na službenoj Facebook stranici  Maratona karijera te Facebook događaju. Ulaz je besplatan, no mjesta su, napominju organizatori, ograničena pa je potrebno rezervirati svoje mjesto što možete napraviti na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/workplace-team-business-meeting-1245776/

Radionica na „Maratonu karijera”

„Imaš minutu?”

Na trećem susretu „Maratona karijera” studenti će se okupiti na Filozofskom fakultetu 10. svibnja od 17:30 u dvorani D3. Prije glavnog gosta predavača Brune Šimleše posjetitelji će imati priliku od stručnjaka čuti kako najbolje organizirati vrijeme i povećati svoju produktivnost.

Geografski odsjek na PMF-u

Geografski odsjek poziva studente na Dan otvorenih vrata

PMF otvara svoja vrata budućim studentima

Na Danu otvorenih vrata geografije saznajte kako studij doživljaju diplomirani geografi i oni koji će to tek postati, a saznajte i koji su to poslovi gdje se geografi zapošljavaju.

Danijela Jozić (Tportal.hr) na FPZG-u

Predavanje na FPZG-u

„Maraton karijera”: Danijela Jozić upoznala studente s novinarskom profesijom, a Igor Pekija objasnio što je „media monitoring”

– „Maraton karijera” je hvalevrijedan projekt jer samo na ovakav način studenti mogu dobiti pravu sliku o tome što ih čeka u profesijama koje odaberu u budućnosti. – rekla je Danijela Jozić.

Informiranje - pravo mladih

Projekt „Informiranje – pravo mladih”

Predstavljene besplatne neformalne organizacije i usavršavanja

Pročitajte kako je bilo na još jednom u nizu „Informativnih ponedjeljaka” u sklopu projekta „Informiranje – pravo mladih”.

Informiranje - pravo mladih

Projekt "Infomiranje - pravo mladih"

SIK vam pomaže u potrazi za poslom

U prostorijama SIK-a 2. srpnja održat će se radionica "Potraga za poslom."