Četvrti Maraton karijera

Nenad Bakić i Zoran Vakula inspiriraju studente PMF-a svojim karijerama

Nenad Bakić i Zoran Vakula na PMF-u

Nakon FER-a, FPZG-a i FFZG-a, Maraton karijera stiže na Prirodoslovno-matematički fakultet gdje će gosti predavači biti Nenad Bakić i Zoran Vakula, bivši studenti PMF-a. Ulaz je besplatan za sve zainteresirane, uključujući i studente drugih fakulteta.

Maraton karijera, veliki projekt udruge Studentski informativni kutak, održava svoje četvrto gostovanje na Sveučilištu u Zagrebu. Nakon uspješno održanih susreta na FER-u, FPZG-u i FFZG-u, novi će se susret poslovnih uspješnika sa studentima njihova fakulteta održati na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Gosti ovog susreta bit će Nenad Bakić i Zoran Vakula.

Nenad Bakić matematičar je po obrazovanju, a danas poznati hrvatski poduzetnik, investitor i trenutno najviše posvećen digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i drugim zemljama – osnivač IRIM-a, vodeće organizacije za uvođenje STEM edukacije u obavezno obrazovanje. Njegova karijera pronašla se podjednako i u znanosti, digitalnim medijima, financijama i u ljudskim resursima. Višestruki je osnivač start-upova s nekoliko uspješnih 'izlazaka', a kompanije koje je osnovao još su u njegovom vlasništvu i tržišni lideri u svojim područjima. Kao investitor u javna dionička društva, najpoznatiji je hrvatski aktivistički investitor posvećen dugoročnom ulaganju.  Također, posebni je savjetnik Predsjednice RH za digitalnu transformaciju i STEM.

Poznati meteorolog Zoran Vakula, dipl. ing. meteorolog i urednik na HRT-u, od 1994. do 2013. radio je u DHMZ-u, a na HRT-u od 1996. kao honorarni suradnik te od 2013. stalno zaposlen. Objavio je desetke stručnih i znanstvenih radova te održao mnogobrojna predavanja u zemlji i inozemstvu. Bavi se izradom, prezentacijom i verifikacijom vremenskih prognoza, uključujući dugoročne, te osmišljavanjem meteorološkog sadržaja na različitim medijskim platformama. Kolumnist je na internetskoj stranici HRT-a, povremeno i u tiskovinama. Urednik je emisija „Vrijeme“ i drugih svakodnevnih priloga s meteorološkim sadržajem na HRT-u, uključujući teletekst i internet. Član je tima koji je osmislio i priprema „HRT Meteo“ - aplikaciju za pametne mobilne telefone - jedinstvenu u svijetu po subjektivnim prognozama meteorologa. Poznat po populariziranju meterologije u medijima, često smo ga imali priliku vidjeti u različitim emisijama HTV-a, a Ante Cash i Saša Antić objavili su pjesmu „Vakula“ 2015. koju danas mnogi rado pjevuše, a koja je čak nominirana za Porina. Sve to i još više mnogo govori o popularnosti ovog simpatičnog meteorologa kojeg će studenti upoznati u četvrtak, 17. svibnja.

Program započinje u 16:30 sati s predavanjem Nenada Bakića, a odmah potom slijedi i drugo predavanje. Susret se održava na Matematičkom odsjeku fakulteta, a organizatori i ovaj put pripremaju zanimljiv program i iznenađenje za studente.

Sve informacije o programu dostupne su na službenoj Facebook stranici  Maratona karijera te Facebook događaju. Ulaz je besplatan, no mjesta su, napominju organizatori, ograničena pa je potrebno rezervirati svoje mjesto što možete napraviti na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Zoran Vakula na PMF-u

„Maraton karijera” na PMF-u

Samo da ne bude pokislih – ni u meteorološkom niti u bilo kojem drugom smislu

Nadolazeći „Maraton karijera” ugostit će poznatog hrvatskog meteorologa Zorana Vakulu. Bivši student PMF-a otkrio nam je nekoliko sitnica o sebi, ali i kakva nas prognoza očekuje u četvrtak na Horvatovcu.

https://pixabay.com/en/dream-job-application-location-job-2904780/

Dan karijera

WorkIn' Science uputit će sve PMF-ovce o mogućnostima nakon fakulteta

Poznate će se tvrtke predstaviti na Danu karijera Workin' Science koji će se održati u prvom redu za studente Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Manifestacija podrazumijeva informiranje u sklopu predavanja, okruglih stolova te info-štandova, a održat će se 7. studenog.

Nikola Stolnik

Intervju s Nikolom Stolnikom, predavačem na Maratonu karijera

„Jedino što sam znao je da se ne želim dosađivati”

Bivši student ekonomije, a danas poznato lice hrvatske poslovne scene i CEO „startupa” Good Game Global, razgovarao je s nama ususret petom događaju Maratona karijera na njegovom matičnom fakultetu. On je Nikola Stolnik, osoba koja se u svojoj profesiji odlučila odmaknuti od „klasičnih puteva” te predavač i panelist na nadolazećem Maratonu na EFZG-u.

Happy birthday

Na današnji dan

Studentski.hr upalio 5 svjećica na torti

Danas središnji studentski portal slavi svoj 5. rođendan prisjećajući se uspjeha postignutih suradnjom preko 500 volontera i otvarajući vrata novim generacijama željnima prakse.

DAY

Regrutacija volontera

Zašto odraditi praksu baš u SIK-u?

Zahvaljujući postignućima koje SIK s portalom Studentski.hr i drugim projektima niže već godinama, ova je udruga postala značajna referenca u životopisu u očima poslodavaca diljem Hrvatske. Priključiti se gomili mladih entuzijasta koji unapređuju okruženje mladih moguće je do 21. listopada.