LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Autentičnost studentskih radova

Nema više plagiranja radova – FFZG obvezan koristiti program PlagScan

Od 29. travnja 2020. Filozofski fakultet u Zagrebu mora koristiti softver za provjeru autentičnosti studentskih radova – PlagScan.

Od 29. travnja 2020. Filozofski fakultet u Zagrebu mora koristiti softver za provjeru autentičnosti studentskih radova – PlagScan.

Obaveza korištenja programa PlagScan na Filozofskom fakultetu u Zagrebu stupila je na snagu 29. travnja 2020. godine, nakon što su u prosincu prošle godine sva javna sveučilišta dobila pristup softverima za provjeru autentičnosti. 
Vezano:
Korištenje PlagScana obavezno je za provjeru završnih i diplomskih radova, doktorskih i specijalističkih radova, knjiga izdanih u nakladi Fakulteta i radova u časopisima kojima je Fakultet izdavač ili suizdavač. Moguće ih je koristiti i za provjeru seminarskih radova na zahtjev nositelja kolegija.

Softver mogu koristiti i studenti, i to neograničeno, a rad mogu provjeriti unutar studentskog korisničkog sučelja. Pristupate mu na poveznici uz unos AAI@EduHr korisničkih podataka.

Izvori koje za usporedbu tekstova koristi PlagScan:
  • Internet (Bing i odabrane akademske internetske stranice)
  • preko 20 000 znanstvenih časopisa u otvorenom pristupu
  • PlagScan baza
  • dodatni izvori (npr. sustavi Dabar, Hrčak)
Visoka podudarnost zahtijeva detaljniju analizu rada, a može vam pomoći u pogrešnom citiranju i parafraziranju. Crvenom bojom označava se visoka podudarnost, plavom potencijalno parafrazirana podudaranja, a zelenom ispravno parafrazirani citati. Više informacija možete pronaći na poveznici.
FOTO: UNSPLASH