LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ured zastupnice Dubravke Šuice u EU parlamentu raspisao studentski natječaj

Natječaj za pisanje eseja „Be the change you want to see in Croatia"

Ured zastupnice Dubravke Šuice u EU parlamentu raspisao je natječaj za pisanje eseja pod temom ''Be the change you want to see in Croatia'''. Pobjednici natječaja će imati priliku sudjelovati na konferenciji ''How to help young people get a job?'' 22. siječnja 2014. godine u Bruxellesu, kojega organizira ured zastupnice Šuice.

Ured zastupnice Dubravke Šuice u EU parlamentu raspisao je natječaj za pisanje eseja pod temom ''Be the change you want to see in Croatia'''. Pobjednici natječaja će imati priliku sudjelovati na konferenciji ''How to help young people get a job?'' 22. siječnja 2014. godine u Bruxellesu, kojega organizira ured zastupnice Šuice.

Ured zastupnice Dubravke Šuice u EU parlamentu raspisao je natječaj za pisanje eseja pod temom „Be the change you want to see in Croatia". Dubravka Šuica je na svojim službenim stranicama objasnila kako su joj mladi i njihovi problemi stalan interes rada i djelovanja, a ovim načinom ih potiče kako da iznesu svoje mišljenje kako pojedinac može promijeniti okolinu i donijeti pozitivne promjene te što oni osobno poduzimaju da učine Hrvatsku boljom zemljom za život.

Pobjednici natječaja će imati priliku sudjelovati na konferenciji „How to help young people get a job?" 22. siječnja 2014. godine u Bruxellesu, kojega organizira ured zastupnice Šuice. Na konferenciji će sudjelovati predsjednica Odbora za kulturu i obrazovanje Europskoga parlamenta Doris Pack i potpredsjednik Europskog parlamenta Othmar Karas, kao i mladi diljem Europske unije.

’’Svrha je natječaja motivirati mlade na sudjelovanje u iznalaženju rješenja i aktivno ih uključiti da se svojim znanjima i idejama na konstruktivan način uključe u raspravu te pridonesu konferenciji o nezaposlenosti mladih iznoseći osobne stavove kako se uspješno nositi s gorućim problemom u Hrvatskoj i u Europskoj uniji.‘‘, izjavila je Dubravka Šuica.

Eseje će pregledati i vrednovati stručno povjerenstvo u sastavu: novinarska Anita Malenica, profesorica Marina Čubrić i sveučilišni profesor Dražen Lalić.

Temeljne upute i smjernice za pisanje eseja:

- Esej mora biti napisan na engleskom jeziku.
- Na natječaju mogu sudjelovati studenti 4. i 5. godine svih sveučilišta u Hrvatskoj.
- Natječaj započinje 17. prosinca i traje do 10. siječnja.
- Autori tri najbolja eseja bit će pozvani kao sudionici na konferenciju ''How to help young people get a job?'' koja će se održati 22. siječnja u Bruxellesu.
- Eseji moraju pokazati razumijevanje zadane teme uz jasnu i razložnu argumentaciju. Prosudbeno povjerenstvo neće vrijednovati eseje čiji sadržaj ne odgovara zadanoj   temi, koji nedvosmisleno promiču ideje političkih stranaka i one koji na bilo koji način potiču diskriminaciju ili mržnju na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj ili drugoj osnovi.
- Eseji trebaju imati 1500 - 2000 riječi. Eseji moraju biti napisani na računalu - font Times New Roman, veličina 12, obični prored. Svaki autor, koji prijavi esej na natječaj,   jamči izvornost i autorstvo svojeg eseja.
- Eseje treba poslati u elektronskom obliku kao privitak na: dubravka.suica@europarl.europa.eu, uz slijedeće podatke - ime i prezime, sveučilište i fakultet, studij i  godina studija, e-adresa, broj mobitela ili telefona, adresa prebivališta.

FOTO: DUBRAVKA-SUICA.EU