LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UNIC ljetna škola matematike

Napredni matematičari, iskoristite priliku za posjet Dubrovniku ovoga ljeta

Po završetku škole, studenti će dobiti službeni dokument o upisu, u kojem će biti navedeno da su stekli 5 (ECTS) bodova za uspješno pohađanje naprednog tečaja Sveučilišta u Zagrebu.

Po završetku škole, studenti će dobiti službeni dokument o upisu, u kojem će biti navedeno da su stekli 5 (ECTS) bodova za uspješno pohađanje naprednog tečaja Sveučilišta u Zagrebu.

Mreža Europskih sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC), sastavljena od deset sveučilišta smještenih u različitim zemljama diljem Europe, a koja predstavljaju deset različitih postindustrijskih gradova, organizira UNIC ljetnu školu matematike ovoga ljeta.

Škola će se održati u Dubrovniku od 24. do 30. lipnja 2024. godine, a namijenjena je naprednim studentima drugih i trećih godina prijediplomskih studija koji su stekli najmanje 90 ECTS bodova iz matematičkih kolegija. Po završetku škole, studenti će dobiti službeni dokument o upisu, u kojem će biti navedeno da su stekli 5 (ECTS) bodova za uspješno pohađanje naprednog tečaja Sveučilišta u Zagrebu.

Ova ljetna škola objedinjuje ključne teme iz matematike, što uključuje spektralnu teoriju, algebarsku geometriju i elemente teorije Hilbertovih prostora. Susret će studentima omogućiti razumijevanje tih tema i služiti za njihovo upoznavanje s vršnjacima iz UNIC-ovih institucija i izvan njih.

O spektralnoj teoriji govorit će Luka Grubišić sa Sveučilišta u Zagrebu, elemente teorije Hilbertovih prostora obradit će sa studentima Andrzej Łuczak sa Sveučilišta Łodz, dok će predavanja iz algebarske geometrije držati Anca Mustata sa Sveučilišta College Cork. 

Zainteresirani studenti mogu se prijaviti do 31. svibnja 2024., a svi detalji i obrazac prijave dostupni su na službenoj stranici UNIC ljetne škole.
FOTO: PEXELS