LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Raspisan natječaj

Napiši esej i osvoji put u Bruxelles

Ured zastupnice Zdravke Bušić u suradnji sa Europskom pučkom strankom organizira natječaj čiji će pobjednici osvojiti plaćeni put u Bruxelles!

Ured zastupnice Zdravke Bušić u suradnji sa Europskom pučkom strankom organizira natječaj čiji će pobjednici osvojiti plaćeni put u Bruxelles!

Evo prilike svim hrvatskim studentima da poznavanjem europskog prava osvoje vrijednu nagradu i cjeloživotno iskustvo. Ured hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu, mr. sc. Zdravke Bušić u suradnji s Europskom pučkom strankom objavljuje natječaj za studente u Republici Hrvatskoj naziva: „Znanjem do Europskog parlamenta!˝.

Sastavnica natječaja je pisanje eseja opsega od 300 do 500 riječi, naslova: „Povreda europske pravne stečevine zemlje članice Europske unije˝. Koncept eseja treba uključiti kritičku obradu problematike povrede acquis communautaire (francuski naziv za pravnu stečevinu, odnosno skup pravnih normi i odluka koje obvezuju sve dosadašnje članice EU), uz komparativan prikaz mogućih posljedica povrede i navođenje dosadašnjih iskustava zemalja članica EU po tom pitanju.

Rok za prijavu je 10. studenog tekuće godine te se radovi zaprimljeni van propisanog roka neće uzimati u obzir. Dospijeće je isključivo elektroničkom poštom u kojoj je OBAVEZNO navesti: ime i prezime autora, fakultet, godinu studija, kućnu adresu, adresu elektroničke pošte, datum i godinu rođenja te broj mobitela. Adresa na koju je esej s priloženim podacima potrebno poslati je ured@zdravkabusic.hr. Sudjelovati mogu apsolutno svi studenti.

Neposredno nakon završetka natječaja, stručno povjerenstvo će od pristiglih radova odabrati tri najbolja. Autore će ugostiti Ured zastupnice u Bruxellesu i bit će upoznati s radom Europskog parlamenta. Putne troškove, kao i troškove smještaja, snose Ured zastupnice te Europska pučka stranka. Nagrađene autore će se pravodobno osobno obavijestiti, dok će ostali dobiti zahvalnicu za sudjelovanje izdanu od strane Ureda zastupnice u Bruxellesu. Ured zadržava pravo daljnje objave i publikacije pobjedničkih eseja, a slanjem svojih eseja autori jamče njihovu autentičnost, kao i činjenicu da su autori istih.

Eto, propozicije natječaja su i više nego jasne. Ukoliko ste student prava ili ste dobro upućeni u pravni sustav EU, prionite poslu! Konkurencija će nesumnjivo biti velika, no i sudjelovati je postignuće. Troje najboljih imat će mogućnosti provjeriti kako Unija, prema kojoj smo godinama tako bezglavo hrlili, zapravo funkcionira. Sretno svim kandidatima!

FOTO: HRVATSKA U EU, FOTO: HAK.HR