LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Danubius Young Scientist Award 2017.

Najbolji mladi znanstvenici mogu osvojiti vrijedne nagrade

Kandidate nominira svaka sastavnica Sveučilišta, a i vi im možete pomoći prijedlogom svojeg omiljenog, mladog i inspirativnog profesora!

Kandidate nominira svaka sastavnica Sveučilišta, a i vi im možete pomoći prijedlogom svojeg omiljenog, mladog i inspirativnog profesora!

Objavljen je natječaj za dodjelu nagrada najboljim mladim znanstvenicima iz područja Dunavske regije za 2017. godinu Danubius Young Scientist Award 2017. Dodijelit će se 14 nagrada, svaka u iznosu od 1200 eura, po jednom znanstveniku iz svake zemlje koja je dio Dunavske regije (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina).

Svakog kandidata mora nominirati njegova znanstvena organizacija (sveučiliste, akademija i sl.). Broj osoba koje pojedina sastavnica može nominirati ograničen je na tri, s napomenom da svi nominirani kandidati moraju dolaziti s drugog fakulteta. Ideja je da nagrade budu dodijeljene mladim znanstvenicima iz što šireg spektra znanosti, a ne samo primjerice, prirodnih ili društvenih.

Međunarodni stručni žiri utvrdit će konačnu rang-listu svih pristiglih nominacija te će najviše rangirani kandidat iz svake zemlje biti predložen za dodjelu nagrade.

Sastavnice mogu svoje prijedloge dostaviti do najkasnije 7. travnja 2017. U tome im možete pomoći i vi svojim prijedlozima omiljenih mladih profesora koji su vam prenijeli mnogo znanja i za koje znate da su se istaknuli svojim radovima. Krajnji je rok, kada Sveučilište mora dostaviti nominacije, 21. travnja 2017. Dodjela nagrada održat će se u listopadu ili studenome 2017.

Više možete saznati na poveznici

FOTO: PIXABAY