Postani/ostani poduzetnik

Nagrađena aplikacija tima studenata za opuštanje u virtualnoj stvarnosti

Završna konferencija POP

Održana je završna konferencija projekta Postani/ostani poduzetnik. Uz inspirativne govore, proglašeni su pobjednički timovi Business Plan natjecanja.

Razvojna agencija Zagreb u sklopu EU projekta Postani/ostani poduzetnik(POP) organizirala je završnu konferenciju na kojoj su se predstavili rezultati projekta. Njegov cilj bio je uspješno promovirati mogućnosti za ulazak i ostanak u poduzetništvu na području Grada Zagreba kroz učenje za poduzetništvo i kampanje za promociju studentskog i start up poduzetništva te učenja za isto.

Pozdravnim govorima okupljenim sudionicima obratili su se: Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb; Mislav Ante Omazić, prodekan za nastavu, studente i upravljanje kvalitetom na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; Efka Heder, ravnateljica Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe (SEECEL) i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba. Inspirativnim su govorima nadahnuli sudionike za ulazak u poduzetničke vode.

Na završnoj konferenciji predstavljeni su i pobjednici studentskog Business Plan natjecanja projekta POP, koji su prezentirali svoje inovativne poslovne planove. Pobjednički timovi natjecanja koji su osvojili naprednu edukaciju za stjecanje poduzetničkih vještina su:

Plant growth and domestic use – edukativni set za kućnu sadnju biljaka

Schola (eSch) sustav za izradu pametnih udžbenika

Iskopavajući budućnost – edukativne radionice o arheologiji u službi znanosti i turizma

Gilenium cloud poslovna platforma za poduzetnike

Escape the life – aplikacija za opuštanje u virtualnoj stvarnosti

Najbolji je od najboljih tim Escape the lifekoji je kao nagradu dobio i šest mjeseci predinkubacije u Tehnološkom parku Zagreb.

Foto: Razvojna agencija Zagreb

Najnovije trendove i važnost učenja za uspjeh u poduzetništvu predstavio je jedan od najboljih svjetskih profesora kreativnog poduzetništva Andy Penaluna, profesor na Sveučilištu Wales. Također, relevantne institucije: Ministarstvo poduzetništva i obrta, Grad Zagreb, HAMAG-BICRO i Razvojna agencija Zagreb predstavil isu svoje mjere za poticanje poduzetništva.

Jedna je od mjera i program predakceleracije Startup Factory Zagreb, koji su pokrenuli Razvojna agencija Zagreb i Grad Zagreb u sklopu Tehnološkog parka Zagreb. Riječ je o prvom javno financiranom no equity programu ove vrste na području Grada Zagreba i šire kojem je cilj izgradnja ekosustava koji potiče razvoj startup poduzetništva.

Završnom je konferencijom Razvojna agencija Zagreb nastavila poticati stvaranje pozitivnog poduzetničkog okruženja i dijalog između ključnih dionika.

Komentari na članak

Vezani članci

Summer Jam Croatia

Summer Jam Croatia

Interkulturalno poduzetničko ozračje gostuje u Pakoštanima

Novo izdanje Summer Jam konferencije organizirao je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu. Događaj omogućuje mladima iz cijelog svijeta da nekoliko dana u interkulturalnom okruženju zajedno rade i uče o poduzetništvu.

Startup srijeda 2.11.2016.

Udruga CRANE

Andrija Čolak gostovao na Startup srijedi

Čolak je gostima poručio da, ako misle biti poduzetnici, budu spremni na puno razočaranja i padova te da nikad ne odustaju od svojih zamisli jer se uvijek može dogoditi nešto što će ih vratiti "natrag u igru".

https://www.flickr.com/photos/thomasnoelcollisterjackson/48306160417/in/photolist-2gADGwM-2gQoR8W-2hRaoUL-4mkLET-c5mF2C-dCbXNK-vg7sY8-pfceAS-NCdxVP-4Q1h1a-bedJT4-zJCVob-i1EZ1C-aFn1kp-MB6BqQ-zur5QP-zMRniF-zumtK5-zuraXT-zJCAvS-zMRoBT-zMRd86-zuqVwt-4EBhQm-26dQtos-zum3e5-yQ4Bvc-zLWrUz-zJCTC7-zLWPPB-zumtod-zMRa8t-zKPGBh-zKPR6m-zJCqd7-zKQd4U-zumcPs-zLWDrc-zMR4CR-zKQ5t3-zur4z2-yQ4nfi-yQ4KZg-zur8Cx-zMRgXF-zMQSVi-zMRje4-zurbVz-yQ4Sac-zujV6w

Natječaj

Otvorena izvrsna prilika za studente i mlade s poduzetničkom idejom

Svi vrijedni i aktivni studenti splitskoga sveučilišta koji su zainteresirani za samozapošljavanje i ulazak u poduzetništvo mogu se prijaviti na natječaj koji raspisuje Studentski Poduzetnički Inkubator pri Ekonomskom fakultetu. Prijave su otvorene do 15. prosinca 2019.

Good Game Zagreb 2018., ususret finalu

Natjecanje kreativnih startupa

Mladi poduzetnici u borbi za 100 tisuća kuna

Deset će finalista izložiti svoju ideju, predstaviti konkretnu strategiju i dobiti povratne informacije od priznatih stručnjaka i uspješnih poduzetnika. Najinovativniji projekt osvojit će novčanu nagradu koja će im pomoći u prvim poduzetničkim koracima te izlasku na domaće i međunarodno tržište.

Badminton ilustracija

Sveučilišno prvenstvo u badmintonu i krosu

Natjecanje u badmintonu i krosu za studente grada Zagreba

Započele su prijave za Sveučilišno prvenstvo grada Zagreba za badminton i kros.