Jean Monnet Modul projekt

Na Sveučilištu Sjever besplatna ljetna škola nudi pravnu perspektivu o ključnim temama EU-a

Europska unija zastava

Ljetna škola nudi pravnu perspektivu o ključnim temama EU-a. Namijenjena je studentima i mladim stručnjacima različitih disciplina koji žele proširiti poznavanje prava, institucija i unutarnjeg tržišta Europske unije.

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, u periodu od 27. do 29. lipnja 2019. godine, održat će se Ljetna škola: EU pravo i unutarnje tržište u okviru Jean Monnet Modul projekta. Riječ je o projektu u vrijednosti od 27 216 eura koji financira Europska unija.

Ljetna škola nudi pravnu perspektivu o ključnim temama EU-a. Namijenjena je studentima i mladim stručnjacima različitih disciplina koji žele proširiti poznavanje prava, institucija i unutarnjeg tržišta Europske unije. Glavna tema predavanja uloga je prava u procesu integracije u EU, s naglaskom na regionalnu integraciju u jugoistočnoj Europi. Predavači su Nicolas de Sadeleer, Université Saint-Louis, Brussels i Ivana Damjanović, Centre for European Studies, Australian National University.

Pohađanje ove ljetne škole besplatno je, a održava se na engleskom jeziku. Sudionici koji su prisustvovali svim predavanjima dobit će potvrde o pohađanju.

Aktivnosti Jean Monnet dio su programa Erasmus+, posvećene promicanju izvrsnosti u europskim studijima na visokoškolskoj razini diljem svijeta te povezivanju članova akademske zajednice, istraživača i tvoraca politika. Za sve dodatne informacije i prijave javite se na tina.lukcic@unin.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Veterinarski fakultet Zagreb

Kulturna manifestacija

Sastavnice Sveučilišta u Zagrebu pridružuju se manifestaciji Noć muzeja 2019.

Veterinarski fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva te Akademija likovnih umjetnosti sastavnice su zagrebačkog Sveučilišta koje se sa svojim besplatnim programom pridružuju brojci od 200-tinjak institucija koje obilježavaju ovogodišnju Noć muzeja.

studenti na okupu

Internacionalizacija diplomskog studija

Sveučilištu Sjever odobren milijunski projekt internacionalizacije strojarstva

Preko milijun kuna odobreno je Sveučilištu Sjever za brojne aktivnosti kojima će raditi na internacionalizaciji diplomskog studija strojarstva i edukaciji kako nastavnika tako i studenata.

With her

Zdravka Kresonja, studentica koja se bavi digitalnom ilustracijom

INTERVJU: "Svaki rad je prilika za vježbu i daljnje razvijanje talenta i tehnike"

Osim crtanjem, Zdravka se bavi i grafičkim dizajnom, uređivanjem blog platformi i igranjem računalnih igrica.

Zgrada

Prezentacije na engleskom

Novo izdanje ekonomskog natjecanja „Organize Your Talk“ s novom temom – Europska unija

Desetak studentskih timova na engleskom će jeziku prezentirati neku ekonomsku temu u kontekstu Europske unije. Najbolja tri bit će nagrađena posjetom institucijama Europske unije u Bruxellesu.

Ljetna škola o poreznom sustavu

Ljetna škola

Rasvjetljavanje trendova u međunarodnom poreznom sustavu u dubrovačkom Kampusu

Budući da porezni sustav predstavlja važan segment financijske stabilnosti zemlje, ali i pravednosti u društvu, posvećana mu je petodnevna ljetna škola koja se ovih dana održava u Dubrovniku.