Mreža europskih sveučilišta

Na sastanku na Cipru razvio se projekt pokretanja virtualnog kampusa; među članovima odbora i hrvatska studentica

YUFE mreža 
https://www.facebook.com/szsur/photos/pcb.2543575662367616/2543532369038612/?type=3&theater

Na nedavnom sastanku mreže Mladih sveučilišta za budućnost Europe sudjelovali su predstavnici riječkog sveučilišnog studentskog zbora uz rektoricu Snježanu Prijić. Za tajnicu i članicu glavnog odbora Mreže odabrana je riječka studentica, a otvorilo se i pitanje projekta YUFE Europskoga sveučilišta.

Predstavnici studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, uz rektoricu Snježanu Prijić, sudjelovali su na sastanku mreže Young Universities for the Future of Europe (YUFE). Na domaćinskom ciparskom sveučilištu birana su i studentska tijela mreže – Studentski forum te je za tajnicu i članicu glavnog odbora izabrana Tea Dimnjašević.

YUFE je mreža europskih sveučilišta kojima je cilj radikalno preoblikovanje europskog visokog obrazovanja uz uspostavljanje isključivo europskog sveučilišta koje će biti neelitno, otvoreno i usmjereno na studente. Uz to, na sastanku su otkriveni neki od planova za budućnost. Uskoro će se pokrenuti virtualni kampus koji će na raspolaganju imati upisivanje online kolegija i programa, povećanje broja studentskih razmjena između sveučilišta te osiguravanje prilika za volontiranje ili stažiranje u deset država članica Mreže. 

– YUFE Europsko Sveučilište omogućit će budućim studentima da konstruiraju vlastiti studijski program. Kako bi omogućili pristup svim sustavima i resursima ovih sveučilišta, mreža će također uvesti i YUFE studentsku iskaznicu valjanu na svim sveučilištima koja su dio mreže. (...) Jednom kada uspješno završe svoj studij, studenti će primiti europsku diplomu koja će biti valjana bilo gdje u Europi. – definirano je na stranici Sveučilišta u Rijeci.

U provedbi projekta zato će aktivno sudjelovati Sveučilište u Rijeci, kao i riječki studenti. 

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/business-computer-office-laptop-3370832/

Projekt „Iskustvo zlata vrijedi" otvorio je poziv za prijave

Studentska praksa za studente slabijeg imovinskog statusa i one s teškoćama

Poslovni dnevnik i Večernji list organiziraju projekt „Iskustvo zlata vrijedi". Prijave traju do 15. lipnja, a u nastavku možete saznati sve potrebne informacije o samom projektu i načinu prijave.

Sveučilište u Zagrebu

Pet zagrebačkih institucija potpisalo suradnju na neodređeno vrijeme

Potpisan Sporazum o suradnji na projektu "Tehnološki park Zagreb"

Sporazum o suradnji između Grada Zagreba, Razvojne agencije Zagreb, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Instituta Ruđer Bošković zaključen je na neodređeno vrijeme.

AIESEC Split Discover Dalmatia

Zatvaranje projekta Discover Dalmatia

AIESEC Split poziva na Global Village u Splitu

Cilj projekta je podizanje svijesti lokalnog građanstva i stranih državljana o kulturnoj baštini, prirodnim ljepotama Dalmacije, kao i svih drugih prednosti Hrvatske.

https://pixabay.com/en/piano-music-score-music-sheet-1655558/

Koncert u KD "Lisinski"

Muzička akademija najavljuje buđenje mrtvih izborom iz oratorija Charlesa Gounoda

Solisti, zbor i simfonijski orkestar Muzičke akademije 8. travnja izvodi izbor iz oratorija Charlesa Gounoda "Mors et Vita". Koncert će se održati u KD "Vatroslava Lisinskog."

Ekonomska klinika Zagreb

Neprofitan projekt studenata diplomskog studija

Otvorena Ekonomska klinika u Zagrebu

Projekt koji okuplja proaktivne studente koji, uz potporu mentora i vanjskih suradnika iz poslovnog okruženja, imaju za cilj doprinijeti općem boljitku društva kroz podizanje svijesti o važnosti ekonomske pismenosti.