Sveučilište u Rijeci

Na jedan dan zastaju obveze na Filozofskom fakultetu

https://www.facebook.com/U%C4%8Diteljski-fakultet-u-Rijeci-213405545415163/

U četvrtak, 9. svibnja, Filozofski fakultet obilježava svoj dan, stoga se očekuje puno raznolikog zabavnog sadržaja kao što su sportska natjecanja i predstave, a ni hrane neće nedostajati.

Svi studenti Sveučilišta u Rijeci pozvani su na obilježavanje Dana Filozofskog fakulteta u Rijeci koji se svake godine održava 9. svibnja. Na jedan dan obaveze na ovom fakultetu će zastati, a studenti i profesori moći će se zabaviti uz bogat program.

Ako ste čovjek od jutarnje rekreacije, svratite do Filozofskog gdje u 10 sati Udruga studenata psihologije Psirius organizira natjecanje u različitim sportskim aktivnostima. Nakon rekreacije vrijeme je za odmor, a ujedno i kulturno uzdizanje. Novoosnovana dramska skupina Filozofskog fakulteta AmFFRIteatar predstavlja dvije predstave: Ured za snove i Kraljevstvo Kroetena na kojima su vrijedno radili od početka ovog semestra. Predstave su uprizorene na temelju autorskih radova dvojice studenata. Predstave počinju jedna za drugom u 11:40. Istodobno će se vani peći roštilj kako bi se i tete u menzi barem na jedan dan odmorile.

U poslijepodnevnim satima nakon predstava, u 14 sati, sprema se Water Wars 2 (prvi dio se odigrao prošle godine), gađanje vodenim balonima u organizaciji studenata germanistike Duden. Nakon toga slijedi još malo tjelesne aktivnosti. U 15 sati započinje natjecanje u penjanju stepenicama do devetog kata, na vrh zgrade Fakulteta, limbo i potezanje užeta. Studenti su tada slobodni za odmor koji trebaju dobro iskoristiti jer u 22 sata u dvorištu Fakulteta počinje Trash party. Zajamčena je dobra zabava dugo u noć.

Komentari na članak

Vezani članci

Filozofski fakultet

Riječki interdisciplinarni kongres

RIK: „Svi smo jednaki, ali neki su jednakiji”

Petu godinu zaredom održat će se Riječki interdisciplinarni kongres, projekt Studentskog zbora Filozofskog fakulteta i aktivnih studentskih udruga koje na tom fakultetu djeluju.

Sveučilište u Rijeci

Međunarodna suradnja

Makedonci dodijelili „Blagodarnicu" Sveučilištu u Rijeci

„Kruna suradnje" riječkog i skopskog sveučilišta jest Lektorat za makedonski jezik kojem je stoga posebno upućena Zahvalnica, odnosno „Blagodarnica."

SPIRI 2015

Udruga studenata psihologije Psirius

2. Regionalni susret studenata psihologije pod motom „Psihologija bez granica”

Osim što će studenti predstavljati rezultate svojih istraživanja i preglednih radova, SPIRI je osmišljen i kao susret studenta psihologije.

Ugovor o suradnji

Nastavljena suradnja udruga dvaju sveučilišta

Potpisan nastavak suradnje između USK „Idiom” i DSK „Cassius”

Udruge su potpisom nastavka suradnje odlučile da će sudjelovati u svim projektima koje budu organizirale obje udruge te na taj način osigurati kontinuitet u radu.

Janica Kostelić i Krističević

Zdravlje najmanjih

Kineziološki fakultet upozorava na nestručnost rada s mladima

– Ono na čemu fakultet inzistira je da s najmlađom populacijom u sportu smiju raditi isključivo najškolovaniji kadrovi zbog specifičnosti rada s djecom i potencijalnih opasnosti koje mogu nastati nestručnim radom – istaknuo je dekan Kineziološkog fakulteta.