Sveučilište u Rijeci

Na jedan dan zastaju obveze na Filozofskom fakultetu

https://www.facebook.com/U%C4%8Diteljski-fakultet-u-Rijeci-213405545415163/

U četvrtak, 9. svibnja, Filozofski fakultet obilježava svoj dan, stoga se očekuje puno raznolikog zabavnog sadržaja kao što su sportska natjecanja i predstave, a ni hrane neće nedostajati.

Svi studenti Sveučilišta u Rijeci pozvani su na obilježavanje Dana Filozofskog fakulteta u Rijeci koji se svake godine održava 9. svibnja. Na jedan dan obaveze na ovom fakultetu će zastati, a studenti i profesori moći će se zabaviti uz bogat program.

Ako ste čovjek od jutarnje rekreacije, svratite do Filozofskog gdje u 10 sati Udruga studenata psihologije Psirius organizira natjecanje u različitim sportskim aktivnostima. Nakon rekreacije vrijeme je za odmor, a ujedno i kulturno uzdizanje. Novoosnovana dramska skupina Filozofskog fakulteta AmFFRIteatar predstavlja dvije predstave: Ured za snove i Kraljevstvo Kroetena na kojima su vrijedno radili od početka ovog semestra. Predstave su uprizorene na temelju autorskih radova dvojice studenata. Predstave počinju jedna za drugom u 11:40. Istodobno će se vani peći roštilj kako bi se i tete u menzi barem na jedan dan odmorile.

U poslijepodnevnim satima nakon predstava, u 14 sati, sprema se Water Wars 2 (prvi dio se odigrao prošle godine), gađanje vodenim balonima u organizaciji studenata germanistike Duden. Nakon toga slijedi još malo tjelesne aktivnosti. U 15 sati započinje natjecanje u penjanju stepenicama do devetog kata, na vrh zgrade Fakulteta, limbo i potezanje užeta. Studenti su tada slobodni za odmor koji trebaju dobro iskoristiti jer u 22 sata u dvorištu Fakulteta počinje Trash party. Zajamčena je dobra zabava dugo u noć.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/classroom-school-education-learning-2093744/

Sveučilište u Rijeci

Raspisan natječaj za program DPPO-a – za one koji bi ipak radili u školama

Filozofski fakultet u Rijeci otvara natječaj dopunskog pedagoško - psihološkog obrazovanja za nastavnike u trajanju od jedne godine. Cijena programa iznosi deset tisuća kuna, a upisna kvota je 35. Prednost imaju osobe zaposlene u odgojno-obrazovnim institucijama, a prijaviti se može do 20. rujna.

https://web.facebook.com/szffri/photos/a.1017870521559678/3288160724530635/?type=3&theater

Podrška štrajku prosvjetara

Riječki studenti Vladi poručili „NE”

Studenti su se okupili u prizemlju Fakulteta i poručili „NE” Vladi i njezinim prijedlozima kojima pokušavaju ostvariti kompromis sa štrajkašima. Neke od poruka na transparentima bile su: Ovaj put pametniji ne popušta, Koeficijent ≠ osnovica, #dokraja.

Radio Rijeka Hukanje

Prilika za studente Sveučilišta u Rijeci

(H)učite s Radio Sovom!

S ciljem upoznavanja više studenata o djelatnosti Radija Sove, Sove su organizirale trodnevni događaj. Tako ćete od srijede, 2. travnja, do petka, 4. travnja, Sovuljage moći naći na štandovima na određenim lokacijama od 10 do 16 sati.

https://www.facebook.com/U%C4%8Diteljski-fakultet-u-Rijeci-213405545415163/

Sveučilište u Rijeci

Filozofski fakultet dobiva kolegij posvećen rodu, seksualnosti i identitetima

Projektom „Humano obrazovanje - odgovorno društvo” žele se unaprijediti znanja i vještina riječkih studenata za aktivno građansko djelovanje u području rodne ravnopravnosti i povezanih ljudskih prava, stoga se na Odsjeku za kulturalne studije pokreće novi izborni kolegij.

Ranjenici u Prvom svjetskom ratu

Riječki studenti organiziraju međunarodni simpozij

Jadranski susreti 2014.

Jadranski susreti 2014. međunarodni je znanstveni skup u organizaciji riječke Udruge studenata povijesti Malleus, koji će se provesti u razdoblju od 10. do 13 travnja.