LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
RAZVIJAJU HRVATSKO DRUŠTVO

Na FER-u se okupilo više od 300 njihovih bivših studenata i studentica

Već desetljećima alumni FER-a svojim profesionalnim djelovanjem ključan su dio tehnološkog razvoja, koji omogućava konkurentnost i rast hrvatskoga gospodarstva te stvara pretpostavku za razvoj svih segmenata društva.

Već desetljećima alumni FER-a svojim profesionalnim djelovanjem ključan su dio tehnološkog razvoja, koji omogućava konkurentnost i rast hrvatskoga gospodarstva te stvara pretpostavku za razvoj svih segmenata društva.

Preko tristo bivših studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) okupilo se na prvom velikom okupljanju alumna, koje se u četvrtak, 15. lipnja 2023., navečer održalo na FER-u.

 

Mnogi su danas vodeći članovi poslovne i znanstvene zajednice, a velik broj tehnoloških kompanija koje su ambasador Hrvatske u svijetu, osim uspjeha, povezuje činjenica da ih je osnovao ili vodi upravo alumni FER-a. Važnost ove zajednice sve je veća danas kada je tehnologija postala platforma, ne samo za razvoj industrija, nego i samog društva.

 

Već desetljećima alumni FER-a svojim profesionalnim djelovanjem ključan su dio tehnološkog razvoja, koji omogućava konkurentnost i rast hrvatskoga gospodarstva te stvara pretpostavku za razvoj svih segmenata društva, poručio je Mladen Pejković, predsjednik Alumni odbora i stariji izvršni direktor u Atlantic grupi i istaknuo kako se čvršćim povezivanjem alumni zajednice žele ojačati i potaknuti aktivnosti koje stvaraju mjerljivu vrijednost za društvo te akademsku i gospodarsku zajednicu.

 

Velik odaziv naših bivših studenata dokaz je da su alumni itekako željni doprinijeti. Osjećajući taj signal, u ožujku sam pokrenuo Alumni odbor s ciljem jačanja suradnje s fakultetom i iskorištavanja potencijala zajednice. Danas svjedočimo volji i pozitivnoj energiji alumna koji u svim industrijama žele pomoći ne samo svom fakultetu, nego i cijelome hrvatskome društvu. Želimo znanje i iskustvo obitelji FER-a staviti na raspolaganje cijeloj Hrvatskoj, poručio je dekan Vedran Bilas.

 

Tijekom interaktivnog okupljanja predstavljena su područja u koja se alumni zajednica može uključiti, a koja su rezultat rada Alumni odbora pokrenutog u ožujku ove godine. Također su predstavljena područja za suradnju gospodarstva i FER-a, kroz razgovor o istraživačkim projektima.

 

Igor Strejček, direktor Mikroblinka, najavio je osnivanje Zaklade za studente slabijeg imovinskog stanja te istaknuo ciljeve za 2023. – dodjeljivanje minimalno deset stipendija u godišnjem iznosu te prikupljanje minimalno 20.000 eura do listopada. Zlatka Tečec Ribarić, direktorica poslovne jedinice u KONČAR - Institutu za elektrotehniku, predstavila je prednosti mentora i mentija te temeljne vrijednosti mentoring programa.

 

O važnosti privlačenja studenata iz inozemstva govorio je Davor Tomašković, predsjednik uprave Croatia osiguranja. Naime, nedavno su tri profesora s FER-a uvrštena u listu uglednog Sveučilišta Stanford u 2 posto najboljih znanstvenika na svijetu. Ta područja potrebno je dalje razvijati i brendirati FER kao mjesto izvrsnosti na svjetskoj razini, poručio je Tomašković. Renata Rubeša, pomoćnica direktora Sektora za poslovnu integraciju u Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava, osvrnula se na temu intenziviranja suradnje unutar Alumni zajednice kroz redovna okupljanja.

 

FER-ov potencijal za suradnju s gospodarstvom i Alumni zajednicom predstavili su prof. dr. sc. Stjepan Bogdan i prof. dr. sc. Bojan Trkulja, koji su rekli više o istraživačkim projektima te novim studijskim programima i studiju na engleskom jeziku.
 

FER-ovi cijenjeni profesori: prof. dr. sc. Damir Žarko, prof. dr. sc. Hrvoje Pandžić, doc. dr. sc. Marko Đurasević i izv. prof. dr. sc. Matko Orsag ispričali su o zanimljivim projektima i istraživanjima iz područja robotike, energetike, e-mobilnosti i umjetne inteligencije.

FOTO: FER, PRESS