LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Mov'in Europe”

Na ESN-ovim aktivnostima u Tjednu mobilnosti više od 300 sudionika

Čak 11 aktivnosti i više od 300 sudionika govore o uspješnosti prvog obilježavanja Tjedna mobilnosti u Hrvatskoj, u organizaciji ESN-ovih sekcija.

Čak 11 aktivnosti i više od 300 sudionika govore o uspješnosti prvog obilježavanja Tjedna mobilnosti u Hrvatskoj, u organizaciji ESN-ovih sekcija.

Sekcije Erasmus studentske mreže Hrvatska prvi su se put uključile u inicijativu proslave Tjedna mobilnosti od 7. do 13. svibnja u sklopu projekta Mov'in Europe. U tom tjednu, točnije 9. svibnja, u cijeloj se Europi slavi Dan Europe, stoga su organizirale aktivnosti koje promiču mobilnost kao stil života, europske vrijednosti, osmislile kampanju, pripremile info štand gdje su lokalnim studentima dijelile informacije o programima mobilnosti i potencijalnim odredištima, odnosno aktivnosti koje promiču Erasmus+ program te Europu i ono što ona predstavlja – kulturnu raznolikost, toleranciju, povezanost i jedinstvo svih njenih naroda. 

Budući da je Europska komisija 2018. godinu proglasila Europskom godinom kulturne baštine, određene aktivnosti orijentirane su proslavi kulturne baštine i raznolikosti. Tjedan su započeli ESN-ovci Rijeka s Erasmus Pub Kvizom i ESN-ovci Zagreb sa zabavno-poučnim Scavenger Huntom gdje su internacionalni dolazni studenti, ali i lokalni, provjeravali svoje znanje i upoznavali se s baštinom grada u kojem provode razmjenu. Zagrebački je ogranak u utorak organizirao internacionalnu večeru na kojoj su dolazni studenti prezentirali svoje kulinarske vještine i taj poseban aspekt vlastite kulture – gastronomiju.

Na sam Dan Europe, u srijedu 9. svibnja, ESN Rijeka, ESN Split i ESN Zagreb organizirali su jedinstvenu aktivnost nazvanu Mobility Breakfast, tj. info štand s promotivnim materijalima o mobilnosti koje je pripremio partner organizacije Agencija za mobilnosti i programe Europske unije u suradnji s uredima za međunarodnu suradnju na njihovim matičnim sveučilištima. Za taj su dan Osječani osmislili zanimljiv događaj naziva Erasmus stories u čijem su sklopu lokalni studenti mogli čuti nešto o potencijalnim odredišnim zemljama te o samom Erasmus+ programu. U Rijeci je također održan event Erasmus culture night, a u Zagrebu Italian Language Table.

Najsjevernija primorska sekcija, ESN Rijeka, u sklopu ovog Tjedna mobilnosti osmislila je kampanju kojom je svakodnevno na svojoj Facebook stranici objavljivao iskustva svojih volontera glede mobilnosti i internacionalnih iskustava sa stranim studentima.

S ukupno 11 aktivnosti i više od 300 sudionika, Tjedan je završio ESN Zagreb s posebnim Culture Pub Crawlom na kojem su dolazni studenti igrali različite igrice s temom iz kulture i hrvatskih regija te ESN Osijek aktivnošću Culture Chat.

FOTO: FLICKR