LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U prostorijama Rektorata Sveučilišta u Mostaru

Mostar domaćin gostujuće sjednice Hrvatskog studentskog zbora

Sjednici su prisustvovali predstavnici studenata Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Puli i Dubrovniku.

Sjednici su prisustvovali predstavnici studenata Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Puli i Dubrovniku.

Na poziv predsjednice Studentskog zboga Sveučilišta u Mostaru, Janje Marušić, u subotu 12. prosinca 2015. godine, održana je gostujuća sjednica Hrvatskog studentskog zbora, krovne organizacije koja okuplja sve studentske predstavnike na javnim i visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i ima legitimitet usklađivanja rada svih studentskih zborova visokih učilišta na zajedničkim programima.

Inače, Studentski zbor iz Mostara kao član HSZ-a predstavlja jedino Sveučilište izvan teritorija Republike Hrvatske na kojoj se nastava izvodi na hrvatskom jeziku. Tom prigodom sjednici su prisustvovali predstavnici studenata Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Puli i Dubrovniku.

– Na sjednici se raspravljalo o nekoliko ključnih točaka koje su važne ne samo hrvatskim studentima, već i studentima Sveučilišta u Mostaru. – dodao je Petar Labrović, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

Među bitnim stavkama su izmjene zakona o Studentskom zboru i studentskim organizacijama, izmjena pravilnika o prehrani, kao i natječaj za stipendije.

– Jako nam je važna dobra komunikacija, suradnja i razmjena novih ideja sa Sveučilištem u Mostaru kako bismo prevladali zajedničke probleme. – kazao je predsjednik Hrvatskog studentskog zbora, Aleksandar Šušnjar.

U priopćenju Studentskog zbora još se navodi kako je ovo ujedno bila i prilika da vodstvo studentskog zbora mostarskog sveučilišta upozna sve članove HSZ-a o načinu funkcioniranja i programskim aktivnostima koje su planirane za tekuću akademsku godinu na mostarskom Sveučilištu. 

FOTO: FACEBOOK / STUDENTSKI ZBOR MOSTAR