LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

Mobilni timovi cijepe teško pokretne i nepokretne osobe; cijepe i studenti

Studenti ističu kako sudjelovanje u cijepljenju smatraju pozitivnim iskustvom.

Studenti ističu kako sudjelovanje u cijepljenju smatraju pozitivnim iskustvom.

Dinamika cijepljenja u Hrvatskoj i dalje je problem, pa se povećava broj mobilnih timova koji cijepe teško pokretne i nepokretne osobe u njihovim kućama. Do sada je tako, prenosi HRT, cijepljeno preko 4000 ljudi. 

Na listi čekanja u Zagrebu je 350 građana od kojih 150 čeka prvu dozu.

– Mislili su kako zapravo ne izlaze previše iz kuće i kako se njih to, mogli bi reći, ne tiče, odnosno da se dovoljno štite, ali su zapravo sada nekako svjesni toga da je ipak bolje i sigurnije cijepiti se. Trenutno je četiri tima od HZJZ-a koji pokriva cijeli grad Zagreb, tako da imamo veliki prostor koji treba pokriti zapravo. – rekla je za HRT Danijela Fuštin dr. med, Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

U mobilnom timu cijepe i studenti medicine. Studenti ističu kako sudjelovanje u cijepljenju smatraju pozitivnim iskustvom. 

– Definitivno pozitivno iskustvo, pošto sam šesta godina Medicinskog fakulteta i uskoro krećem raditi, svaka praktična vještina je dobrodošla. – rekla je za HRT studentica na Medicinskom fakultetu Klara Petošić.

I Ivan Petković, student medicine, također smatra da se radi o pozitivnoj inicijativi te mu je drago što je dobio priliku sudjelovati. 

– Drago mi je da sam ovdje, da sam dobio priliku vidjeti kako to izgleda na terenu i drago mi je da postoji ta inicijativa. – istaknuo je.

FOTO: UNSPLASH