European Youth Event

Mladi će Europljani u Strasbourgu raspravljati o aktualnim europskim temama

EYE 2016

Europski događaj za mlade (EYE) održava se u Strasbourgu od 20. do 21. svibnja. Na njemu će prisustvovati 7500 mladih, a ostali, koji neće biti tamo, moći će sudjelovati "online".

U Strasbourgu će se, od 20. do 21. svibnja, održati European Youth Event (EYE) na kojem će 7500 mladih Europljana raspravljati o problemima i svim aktualnim pitanjima koja se tiču Europe. 

Događaj je prilika da mladi između 16 i 30 godina razmjene svoja iskustva i ideje te nađu rješenja o kojima će Europski parlament raspravljati. Također, mladi tako sudjeluju na političkim i edukativnim događajima, a ne izostaje ni zabave. 

Neki od predavača ove godine bit će dobitnik Nagrade Saharov, Denis Mukwege, Ensaf Haidar, Raifa Badawija, talijanska astronautkinja Samantha Cristoforetti, supruga dobitnika Nagrade Saharov za 2015. Raifa Badawija te povjerenica za radna mjesta Marianne Thyssen.

Ovogodišnji EYE ima pet glavnih tema: Rat i mir: perspektive za miran planet, Apatija ili participacija: dnevni red za živu demokraciju, Isključivanje ili pristup: rješavanje nezaposlenosti među mladima, Stagnacija ili inovacija: svijet rada budućnosti i Propast ili uspjeh: novi načini za održivi razvoj Europe.

Osim 50 grupa sudionika u Strasbourgu na više od 150 aktivnosti, mladi diljem Europe moći će sudjelovati online na službenom Facebook događaju, koristeći hashtag #EYE2016 ili službenu aplikaciju.

Komentari na članak

Vezani članci

Razgovor za posao

Ambidekster klub

Na edukativnoj radionici naučite kako se kratko, ali efektno predstaviti poslodavcima

Radionica je namijenjena mladima koji su nezaposleni, pri kraju studija ili srednje škole, a motivirani su educirati se o temama traženja posla, predstavljanja poslodavcima, pisanja životopisa i zamolbi te razvoja komunikacijskih vještina.

https://pixabay.com/en/reichstag-the-german-volke-germany-324982/

Eurocamp program

U tijeku prijave za besplatni dvotjedni kamp u Njemačkoj

Do 25. svibnja zaprimaju se prijave za sudjelovanje na njemačkom ljetnom kampu čijem je programu u fokusu očuvanje i uređivanje lokalnog krajobraza. Organizatori pokrivaju sve troškove.

https://pixabay.com/photos/group-day-out-man-people-friends-609640/

Kvalitetna druženja mladih

Centar za mlade u rujnu priprema niz raznolikih besplatnih aktivnosti kao što su tečaj gitare i abeceda medijacije

Rujan vam je napola prazan, u Zagrebu ste, a nemate ideju čime se baviti? Centar za mlade grada Zagreba organizira niz besplatnih radionica kojima je cilj izgradnja osobnosti i osvještavanje vlastitih vrijednosti. Prijavite se na tečaj gitare, FestiVol ili pak naučite kako reći „ne”.

Isto

Na današnji dan

Mladi su posebno osjetljivi na mentalne tegobe; Svjetski dan mentalnog zdravlja posvećen je upravo njima

Iako su se u povijesti mentalne poteškoće smatrale djelovanjem demonskih sila, njihovo je postojanje kasnije znanstveno dokazano. Kako bi se podigla svijest o ovom tipu bolesti, današnji je dan 1992. godine proglašen Svjetskim danom mentalnog zdravlja, a on je ove godine posvećen djeci i mladima.

Avio kompanija Ryanair

Odletite u neku od europskih metropola po nevjerojatnim cijenama

Krenula Ryanairova rasprodaja proljetnih karata – iz Hrvatske već za 17,99 €!

Uz ranije planiranje i organiziranje vašeg putovanja te svakako što brže hvatanje povoljnih karata, provod iz snova bit će jeftiniji nego što ste ikada mogli i pomisliti.