Priprema za Božić

Mise zornice u domu na Savi krcate studentima; don Damir Stojić objavio fotografiju prve

Svijeće božić

Tijekom čitavog Došašća od ponedjeljka do petka u 6:00 ujutro održavaju se mise zornice u SD „Stjepan Radić“ u kinodvorani Forum uz vodstvo svećenika don Damira Stojića koji je prvog dana na svojem Facebooku objavio fotografiju krcate dvorane.

Poznati katolički svećenik, salezijanac i zagrebački studentski kapelan don Damir Stojić od ponedjeljka, 3. prosinca, održava mise zornice u kinodvorani Forum u studentskom domu Stjepan Radić i na njima okuplja gomilu studenata unatoč tome što se radi o obredu koji počinje u ranim jutarnjim satima, što pokazuje da imaju veliku važnost među mladim vjernicima, a to je i dokazao objavom krcate dvorane prvoga dana na svojoj Facebook stranici.

Naime, ovaj hrvatski svećenik rođen u Kanadi, gdje je i proveo prva tri desetljeća svoga života, tijekom Došašća služi mise na Savi svakog jutra od ponedjeljka do petka u 6 sati. K tome valja naglasiti da se srijedom prikupljaju prilozi koji će se na kraju ovog razdoblja donirati onima kojima su potrebni. 

Zornice su, podsjetimo, ranojutarnje svete mise u vrijeme Došašća koje se, kako kaže sama riječ, održavaju u zoru. Pružaju priliku za duhovni rast i pripravu za otajstvo Isusova rođenja, označuju budnost kršćana u vremenu priprave za Božić, ali i iščekivanje konačnog Isusova dolaska na kraju vremena.

Komentari na članak

Vezani članci

Kazalište

Humanitarna akcija u Forumu

Don Quijote oživljava viteštvo, a bosanski studenti humanost

Predstava „Don Quijote”, prema romanu Miguela de Cervantesa, put je od parodije do travestije i natrag, a taj će put obradovati napuštenu djecu i djecu s posebnim potrebama u BiH jer će se sredstva prikupljena izvedbom u Forumu donirati upravo njima.

Jedanaesti paviljon, Sava

Kupoprodaja mjesta u domu

Savom hara kontrola u potrazi za ilegalnim stanarima

Nakon uvođenja Ugovora o korištenju smještaja u studentskim domovima, Zagrebački SC započeo je s potragom za ilegalcima. Nekoliko studenata sa Save podijelilo je svoja iskustva.

Predstava "Igra Gordogana"

Projekt Teatra K.

Besplatno na premijeru „Igre Gordogana”, studentskog kazališnog projekta

Kazališna sekcija Kluba studenata komparativne književnosti Teatar K. pripremila je novi projekt koji će se besplatno prikazati u Kinu Forum.

Predstava „Bolonjska tragedija”

Kazališne izvedbe

„Bolonjska tragedija” sustiže zagrebačke studente

Prisjela vam je Bolonja? Ne propustite tragediju na studentski način, sa suvremenim tragičnim junakom, korom i tragičnim činom! 

TEDxUniversityofZagreb, logo

Konferencija za mlade proaktivce

Studentski dom na Savi domaćin je TEDxUniversityofZagreb konferencije

U subotu, 15. lipnja, održat će se šesto u nizu izdanje poznate konferencije TEDxUniversityofZagreb. Tema je ovogodišnjeg susreta naslovljena UpToYou.