Priprema za Božić

Mise zornice u domu na Savi krcate studentima; don Damir Stojić objavio fotografiju prve

Svijeće božić

Tijekom čitavog Došašća od ponedjeljka do petka u 6:00 ujutro održavaju se mise zornice u SD „Stjepan Radić“ u kinodvorani Forum uz vodstvo svećenika don Damira Stojića koji je prvog dana na svojem Facebooku objavio fotografiju krcate dvorane.

Poznati katolički svećenik, salezijanac i zagrebački studentski kapelan don Damir Stojić od ponedjeljka, 3. prosinca, održava mise zornice u kinodvorani Forum u studentskom domu Stjepan Radić i na njima okuplja gomilu studenata unatoč tome što se radi o obredu koji počinje u ranim jutarnjim satima, što pokazuje da imaju veliku važnost među mladim vjernicima, a to je i dokazao objavom krcate dvorane prvoga dana na svojoj Facebook stranici.

Naime, ovaj hrvatski svećenik rođen u Kanadi, gdje je i proveo prva tri desetljeća svoga života, tijekom Došašća služi mise na Savi svakog jutra od ponedjeljka do petka u 6 sati. K tome valja naglasiti da se srijedom prikupljaju prilozi koji će se na kraju ovog razdoblja donirati onima kojima su potrebni. 

Zornice su, podsjetimo, ranojutarnje svete mise u vrijeme Došašća koje se, kako kaže sama riječ, održavaju u zoru. Pružaju priliku za duhovni rast i pripravu za otajstvo Isusova rođenja, označuju budnost kršćana u vremenu priprave za Božić, ali i iščekivanje konačnog Isusova dolaska na kraju vremena.

Komentari na članak

Vezani članci

Festival klapa

Udruga studenata grada Splita

Festival studentskih klapa ponovno traži mlade talente

Po peti put su otvorene prijave za sudjelovanje muških, ženskih i mješovitih klapa na studentskom festivalu u organizaciji Udruge studenata grada Splita.

Festival studentskih klapa

Udruga studenata grada Splita

Pjesme za dušu s dozom romantike na petom Festivalu studentskih klapa

Klape Euterpa, Gradec, Falkuša, Figurin i Sorelo nastupit će na jubilarnom izdanju Festivala studentskih klapa. Natjecat će se izvedbama pjesama za dušu s dozom romantike u svevremenom klapskom zvuku.

Obnova studentskih domova - kupaonica 2

SD „Stjepan Radić”

Policija privela muškarca zbog snimanja u kupaonama na Savi

Muškarac s područja Zagreba pokušao je snimati unutar kupaona Studentskog doma „Stjepan Radić”. No, zahvaljujući brzoj reakciji zaštitara uspješno je priveden.

Humanitarno grudanje na Savi

I studenti u akciji

Milanu i njegovom ocu studenti pomogli grudanjem

Milan i Matija žive u trošnoj kućici i gotovo nemaju primanja, a studenti su im odlučili pomoći humanitarnim grudanjem.

Predstava "Igra Gordogana"

Projekt Teatra K.

Besplatno na premijeru „Igre Gordogana”, studentskog kazališnog projekta

Kazališna sekcija Kluba studenata komparativne književnosti Teatar K. pripremila je novi projekt koji će se besplatno prikazati u Kinu Forum.