Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi”

Ministarstvo turizma učeničkim i studentskim projektima dodjeljuje 50 000 kuna

Plaža

– Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi” našim učenicima i studentima nudi priliku učiti od najboljih u vodećim europskim centrima izvrsnosti i kulinarskim centrima te vrijednu praksu u obrazovanju kroz koju mogu dodatno razviti svoje potencijale. – rekao je ministar turizma.

Povodom Dana poslova u turizmu Ministarstvo turizma organizira natječaj Inovativan budi – turizam ti posao nudi namijenjen učenicima srednjih turističko-ugostiteljskih škola i studentima visokih učilišta s programima iz područja turizma i ugostiteljstva. Njime dodjeljuje ukupno 50 000,00 kuna vrijednih nagrada za osmišljavanje projekata čiji je cilj promocija zanimanja i obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu. 

Prijave na natječaj traju od 15. do 29. siječnja ove godine, a sudjelovati mogu tročlani timovi učenika i/ili studenata predvođeni mentorom koji imaju prilike samostalno osmisliti projekt na dvije teme:

  • Poticanje mladih na obrazovanje za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu,
  • Povezivanje obrazovnih institucija i poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu.

Tri najbolja projekta bit će nagrađena s 25 000 kuna namijenjenih studijskoj posjeti kulinarskom centru u Baskiji – Basque Culinary Center, 15 000 kuna namijenjenih studijskoj posjeti Centru izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam u Austriji te 10 000 kuna namijenjenih studijskoj posjeti hotelskoj tvrtci u Hrvatskoj. Svečana dodjela nagrada održat će se 2. veljače u sklopu manifestacije Dani poslova u turizmu u Splitu.

– Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao" nudi našim učenicima i studentima priliku učiti od najboljih u vodećim europskim centrima izvrsnosti i kulinarskim centrima te vrijednu praksu u obrazovanju kroz koju mogu dodatno razviti svoje potencijale. Natječaj je nastao iz želje da kod mladih dodatno potaknemo inovativnost i kreativnost, vještine koje smatramo ključnim faktorima razvoja. Upravo s tim ciljem u Ministarstvu turizma kontinuirano poduzimamo niz mjera kako bismo još više popularizirali ugostiteljsko-turistička zanimanja. – rekao je ministar turizma Gari Cappelli.

Natječaj Inovativan budi – turizam ti posao nudi uz manifestaciju Dani poslova, koja se ove godine održava u Osijeku, Zagrebu i Splitu u organizaciji Ministarstva turizma, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, jedna je od mjera Ministarstva turizma u promociji ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog sektora koji pruža mogućnost zapošljavanja. Više informacija o nagradnom natječaju možete saznati na službenoj stranici Ministarstva.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentska lijenost

Studenti heroji

Supersposobnosti svakog studenta

Ako još uvijek živite u nadi da ćete jednog dana otkriti kako imate supersposobnosti, vrijeme je da se prestanete nadati i shvatite kako ih već imate, i to ne jednu, već dvanaest!

Regional Case Study

START UP udruga poziva studente i mlade

Objavljen natječaj za „Regional Case Study”

Prijavi se na natječaj, riješi poslovni slučaj, stekni novo iskustvo, a uz malo sreće i zaradi nešto!

Jasna Ožanić

Susret hrvatske katoličke mladeži

Započele prijave za susret u Dubrovniku

Susreti hrvatske katoličke mladeži ove će se godine održati 26. i 27. travnja u Dubrovniku.

Ljudi rade

Pilot-projekt

FOI-jev snažan doprinos u podizanju digitalne zrelosti škola

Prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, izv. prof. dr. sc. Igor Balaban, izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa i dr. sc. Bojan Žugec razvili su Okvir za digitalnu zrelost osnovnih i srednjih škola u RH i pripadajući instrument, što zajedno predstavlja jedinstveno i sveobuhvatno rješenje za procjenu digitalne zrelosti škola.

Promocija

Na današnji dan

Zadarski studenti pripremili predstavu, radionicu i izložbu za Međunarodni dan studenata

Na današnji se dan obilježava Međunarodni dan studenata. Provjerite bogati program koji su pripremili zadarski studenti i priključite se proslavi studentskog praznika!