Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi”

Ministarstvo turizma učeničkim i studentskim projektima dodjeljuje 50 000 kuna

Plaža

– Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi” našim učenicima i studentima nudi priliku učiti od najboljih u vodećim europskim centrima izvrsnosti i kulinarskim centrima te vrijednu praksu u obrazovanju kroz koju mogu dodatno razviti svoje potencijale. – rekao je ministar turizma.

Povodom Dana poslova u turizmu Ministarstvo turizma organizira natječaj Inovativan budi – turizam ti posao nudi namijenjen učenicima srednjih turističko-ugostiteljskih škola i studentima visokih učilišta s programima iz područja turizma i ugostiteljstva. Njime dodjeljuje ukupno 50 000,00 kuna vrijednih nagrada za osmišljavanje projekata čiji je cilj promocija zanimanja i obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu. 

Prijave na natječaj traju od 15. do 29. siječnja ove godine, a sudjelovati mogu tročlani timovi učenika i/ili studenata predvođeni mentorom koji imaju prilike samostalno osmisliti projekt na dvije teme:

  • Poticanje mladih na obrazovanje za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu,
  • Povezivanje obrazovnih institucija i poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu.

Tri najbolja projekta bit će nagrađena s 25 000 kuna namijenjenih studijskoj posjeti kulinarskom centru u Baskiji – Basque Culinary Center, 15 000 kuna namijenjenih studijskoj posjeti Centru izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam u Austriji te 10 000 kuna namijenjenih studijskoj posjeti hotelskoj tvrtci u Hrvatskoj. Svečana dodjela nagrada održat će se 2. veljače u sklopu manifestacije Dani poslova u turizmu u Splitu.

– Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao" nudi našim učenicima i studentima priliku učiti od najboljih u vodećim europskim centrima izvrsnosti i kulinarskim centrima te vrijednu praksu u obrazovanju kroz koju mogu dodatno razviti svoje potencijale. Natječaj je nastao iz želje da kod mladih dodatno potaknemo inovativnost i kreativnost, vještine koje smatramo ključnim faktorima razvoja. Upravo s tim ciljem u Ministarstvu turizma kontinuirano poduzimamo niz mjera kako bismo još više popularizirali ugostiteljsko-turistička zanimanja. – rekao je ministar turizma Gari Cappelli.

Natječaj Inovativan budi – turizam ti posao nudi uz manifestaciju Dani poslova, koja se ove godine održava u Osijeku, Zagrebu i Splitu u organizaciji Ministarstva turizma, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, jedna je od mjera Ministarstva turizma u promociji ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog sektora koji pruža mogućnost zapošljavanja. Više informacija o nagradnom natječaju možete saznati na službenoj stranici Ministarstva.

Komentari na članak

Vezani članci

Pula film festival

Projekt „Mladi filmofili"

Poziv ljubiteljima sedme umjetnosti na valoriziranje filmova 65. Pulskog filmskog festivala

Pulski filmski festival do 30. svibnja 2018. zaprima prijave mladih ljubitelja filmova za sudjelovanje u projektu „Mladi filmofili". Odabranim kandidatima Festival osigurava smještaj, prehranu i akreditacije za festivalske projekcije.

Studenti "guštali" na Rivi tijekom sportskog dana

Sportska manifestacija

Studenti „guštali" na Rivi tijekom sportskog dana

Sportska natjecanja, potraga za "naj-fit" studentom, kviz, isprobavanje "pijanih naočala" i brojne druge aktivnosti obilježile su novo izdanje Studentskog dana sporta i aktivizma.

veš

Teorija o studentskoj higijeni

Jesu li studenti doista tako prljavi?

Proizvođač deterdženata proveo je istraživanje o studentskoj higijeni. Rezultati su šokantni.

Startup Factory Zagreb 2017

Predakceleracijski program

Ako ste spremni za inovacije, prijavite se na novi Startup Factory Zagreb

Ove jeseni Startup Factory Zagreb kreće s novim ciklusom. U sklopu ovogodišnjeg izdanja do 20 timova imat će priliku razvijati svoja inovativna rješenja.

Studentice nose madrac

Studentica – žrtva silovanja

Grupa studentica koje se bore protiv silovatelja napravile prosvjed na kampusu njujorške Columbije

Žrtva silovanja kojoj predstoji borba s reputacijom fakulteta.