Konferencija za doktorande

Međunarodno priznati znanstvenici, akademski profesori i stručnjaci u području medija i komunikacije na Sveučilištu Sjever

Konferencija

U Sveučilišnom centru Koprivnica gostuju Angus Phillips, dr. Vanja Garaj, Silvije Tomašević, dr. Christina Pawlowitsch, a k tome svoje je zanimljive, kreativne, izvorne i nadasve poticajne teme prijavilo čak 40 mladih znanstvenika i doktoranada.

Doktorska konferencija za doktorande poslijediplomskih sveučilišnih studija iz područja medija i komunikacije održat će se 27. i 28. rujna na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Koprivnica. Svečano otvaranje predviđeno je u 13 sati.

Nakon otvaranja slijedi niz predavanja u kojima sudjeluju međunarodno priznati znanstvenici, akademski profesori i stručnjaci u području medija, novinarstva, nakladništva i komunikacijskih znanosti: Angus Phillips (Director of the Oxford International Centre for Publishing, Director of the Confucius Institute, Headington Hill Hall, Oxford Brookes University), dr. Vanja Garaj (Head of Design, Brunel University London) te naš poznati novinar i dugogodišnji suradnik Hrvatske radiotelevizije Silvije Tomašević. Dvodnevnu radionicu naslovljenu Academic Writng Workshop vodit će dr. Christina Pawlowitsch (Université Panthéon-Assas, Laboratoire d'Economie Mathématique).

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a svoje zanimljive, kreativne, izvorne i nadasve poticajne teme prijavilo je čak 40 mladih znanstvenika i doktoranada.

– Ovo je prva ovakva konferencija na Sveučilištu Sjever, a njezin je cilj omogućiti doktorandima i mladim znanstvenicima da u poticajnoj i profesionalnoj atmosferi samostalno ili u suradnji s profesorima, studijskim savjetnicima i mentorima predstave vlastita istraživanja. Konferencija je međunarodnoga karaktera te je otvorena svim doktorandima i mladim znanstvenicima iz područja informacijsko-komunikacijskih znanosti, kao i onima iz srodnih tehničkih i humanističkih disciplina. – ističe voditeljica doktorskog studija izv. prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo, v. d. pročelnice Odsjeka za Medije i komunikaciju.

Interdisciplinarni karakter ovoga događaja omogućit će sudionicima razmjenu različitih iskustava te im pružiti mogućnosti uspostavljanja mreže suradnika kao poticaj za daljnji stručni i, prije svega, znanstveno-istraživački napredak.

Komentari na članak

Vezani članci

8. sjednica Rektorskog zbora

Održana 8. sjednica Rektorskog zbora

Sveučilište Sjever po prvi puta domaćin sjednice Rektorskog zbora

Sveučilište Sjever po prvi je puta, nakon dobivanja statusa osmog javnog sveučilišta u Hrvatskoj, bilo domaćin Rektorskom zboru.

Pozivnica

Zašto ostati u Hrvatskoj?

AIESEC-ova konferencija 12.11. u Westinu – prijavi se!

Youth Speak Forum konferencija je u organizaciji AIESEC Zagreba - međunarodne studenske organizacije.

Konferencija

Konferencija u Stubičkim Toplicama

Mladi, poZOR!: predstavlja se položaj mladih radnika u Hrvatskoj

Na završnoj konferenciji projekta Mladi, poZOR! predstavit će se njegovi rezultati, ali i analiza o položaju mladih radnika u Hrvatskoj. Prijave za sudjelovanje moguće su još 11. siječnja.

Student Investitor 2017.

Intervju s Dominikom Vugićem Sakalom

Student Investitor želi utjecati na predodžbu studenata o dionicama

Dominik Vugić Sakal nam je u intervjuu o Studentu Investitoru, između ostaloga, otkrio o kakvom je projektu riječ te iznio detaljan raspored konferencije sa zanimljivim gostima predavačima.

CMF Career Day

Uoči 8. kontroling konferencije

Besplatna predavanja za studente o kontrolingu, financijama i menadžmentu na CMF Career Dayu

Događaj je namijenjen stručnjacima u kontrolingu, financijama i menadžmentu i onima koji to namjeravaju postati, kao što su primjerice studenti završnih godina studija ili nedavno diplomirani studenti iz navednih ili srodnih područja.