Studentsko natjecanje

„Master the Mainframe“ – hrvatski se studenti upustili u poslovne izazove

Master the Mainframe

Započelo je studentsko natjecanje "Master the Mainframe". Studenti i učenici srednjih škola bore se za glavnu nagradu do 31. prosinca.

Trenutno se održava regionalno studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva na System Z infrastrukturi Master the Mainframe 2016. Provodi se u cijelom svijetu, a Hrvatska je jedna od četiri zemlje koje sudjeluju u regiji zajedno s Poljskom, Češkom i Mađarskom.

Uspkros nazivu, od sudionika se ne traži poznavanje Mainframe tehnologije, već se kroz natjecanje prolazi kroz osnove i rješavaju konkretni slučajevi. Studentima je natjecanje dodatno zanimljivo jer je glavna nagrada iPad 2 Air. I to ne jedna – čak pet najboljih natjecatelja dobit će ovu vrijednu nagradu.

Natjecanje je podijeljeno u tri faze i traje do 31. prosinca 2016. Svaka vodi u novu fazu dok se ne riješe svi izazovi. Nakon baš svake uspješno završene, nagrađuju se najbolje rangirani natjecatelji. Fokus je na brzini i točnosti rješavanja nagrada. Nagrade uključuju kape, šalice, USB punjače itd.

Faza 1: osnove – uvod u osnovne pojmove, korištenje korisničkog sučelja i bolje upoznavanje tehnologije i IBM Bluemixa. (cca. 200 nagrada)
Faza 2: praktično iskustvo – sudjelovanje u razvoju aplikacija kroz različite operacijske sustave koji koriste C, Java ™, COBOL, assembler, Rexx ™, Linux® na z Systems, z/VM®, z/OS®, z/TPF i još mnogo toga (cca. 10 nagrada)
Faza 3: svjetski izazovi – iskorištavanje vlastite kreativnost i z vještine sa svrhom rješavanja složenijih stvarnih poslovnih/tehničkih izazova (5 nagrada)

Osim studenata, mogu se prijaviti i učenici srednjih škola, mlađima od 18 godina potrebno je pismeno odobrenje roditelja. Osim odličnih nagrada, studentima se nudi prilika da se pobliže upoznaju sa z System sustavima i razviju nove vještine koje kasnije mogu iskoristiti pri zapošljavanju.

Komentari na članak

Vezani članci

Wellington

Raj za tehničare i informatičare

VIDEO: Novi Zeland nudi posao iz snova

Novi Zeland nudi posao koji je teško odbiti. Prijave se vrše "online", a sve koji prođu u uži krug izbora čeka besplatan put u Novi Zeland i besplatni smještaj.

Uber; Zagreb

Unaprjeđenje taksi službe

Uber od danas u podne napokon započinje s radom u Zagrebu

Usluga će biti 20 do 25 posto jeftinija od standardnih taksi prijevoznika, dok će prijevoz obavljati isključivo licencirani taksi prijevoznici.

Graduation

Čuda tehnologije

Svaki dan je 1. travnja ako ste dovoljno maštoviti

Tehnologija je učinila život lakšim, iskoristite to te zavarajte obitelj i prijatelje. Ako ne znate kako, donosimo vam pet ideja.

Jamie Edwards

Mladi genijalac

Trinaestogodišnji školarac napravio nuklearni reaktor

Iako je dječakov uspjeh zadivljujuć, njegova primjena još uvijek nije moguća.

FRKA 2017

Akademija dramske umjetnosti

Počinje FRKA, prestižno natjecanje studentskih filmova

Na ovogodišnjoj Filmskoj reviji Kazališne akademija prikazuje se više od 60 najboljih ostvarenja studenata filmskih odsjeka. Posjetitetlje, također, očekuje vrlo bogat popratni program.