Predavanje na FPZG-u

„Maraton karijera”: Danijela Jozić upoznala studente s novinarskom profesijom, a Igor Pekija objasnio što je „media monitoring”

Danijela Jozić (Tportal.hr) na FPZG-u

– „Maraton karijera” je hvalevrijedan projekt jer samo na ovakav način studenti mogu dobiti pravu sliku o tome što ih čeka u profesijama koje odaberu u budućnosti. – rekla je Danijela Jozić.

Na Fakultetu političkih znanosti 19. travnja održalo se drugo predavanje u sklopu projekta Maraton karijera. Nešto više o novinarskoj profesiji i iskustvima jedne karijere iz prve ruke poslušali su studenti FPZG-a, ali i drugih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Na samome početku studentima se predstavio Igor Pekija, koji je studentima namijenio posebno zanimljivu interaktivnu radionicu. Uz objašnjenje media monitoringa, odnosno medijskog praćenja, prisutnima je predstavio alat Mediatoolkit istoimene tvrtke, ujedno i partnera projekta. Tijekom radionice Prava informacija u pravo vrijeme – media monitoring prisutni studenti čiji je interes pretežno rad u medijima i odnosima s javnošću mogli su postaviti pregršt pitanja i poigrati se zanimljivim primjerima ključnih riječi i pretraživanja medijskih objava.

Foto: Marija Stunković / Foto Tina

Katedru je potom preuzela Danijela Jozić, glavna urednica Tportala.hr i iznimno uspješna novinarka. Inače diplomirana politologinja, Danijela je prepričala studentima svoj put od studentskih klupa do posla u medijima poput Novog lista, Poslovnog dnevnika, Jutarnjeg lista, Business.hra te magazinima Banka i Eukonomist. Današnji čak drugi mandat u uredništvu Tportal.hra može zahvaliti svojoj proaktivnosti još iz mladih dana te brojnim interesima i stalnom informiranju o aktualnim zbivanjima. Upravo je to bila i njezina poruka mladim studentima – da se za posao novinara pripremaju konstantno radeći na sebi, svakodnevno se informirajući i stječući praksu u struci što ranije. Profesija novinara, kako je glasio i naziv njezina predavanja, može biti podjednako uzbudljiv i stresan posao, što je Danijela oprimjerila brojnim pričama vlastitog iskustva u čak dvosatnom predavanju.

– Izuzetno mi je drago što sam sudjelovala na Maratonu karijera. Nadam se da je moje izlaganje pomoglo studentima da iz prve ruke osjete sve izazove koje nosi novinarski i urednički posao. Maraton karijera je hvalevrijedan projekt jer samo na ovakav način studenti mogu dobiti pravu sliku što ih čeka u profesijama koje odaberu u budućnosti. – rekla je Danijela Jozić, glavna urednica Tportal.hra i predavačica na Maratonu karijera.

Foto: Marija Stunković / Foto Tina

Kao i na prvome susretu Maratona, uslijedilo je i dodatno iznenađenje. Odabran je student koji je za svoje sudjelovanje nagrađen edukacijom poslovne tvrtke HalPet, partnera projekta.

Podsjećamo, Maraton karijera projekt je udruge Studentski informativni kutak, pod čijim okriljem djeluje središnji studentski portal Studentski.hr. Održava se u travnju i svibnju na zagrebačkim fakultetima na kojima stručnjaci progovaraju o svojim putevima do uspjeha te svoja različita područja djelatnosti približavaju svim zainteresiranim studentima. Uskoro je na redu posjet Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje će studenti maratonci poslušati priču jednog danas poznatog hrvatskog književnika i influencera.

Sve informacije moguće je pratiti na Facebook stranici Maratona karijera.

Komentari na članak

Vezani članci

Miroslav Zrnčević

Predavanje na FSB-u

Na Maratonu karijera gostuje čovjek koji je ostvario san svakog dječaka

Drugi „Maraton karijera” ove će godine posjetiti i Fakultet strojarstva i brodogradnje, na kojem će predavanje održati Miroslav Zrnčević, test vozač Rimac Automobila koji radi ne samo svoj posao iz snova, već posao iz snova velikog dijela muške populacije.

Hrvatsko nadzemlje, očinstvo

Predavanje u Nadbiskupijskom sjemeništu

VIDEO: „Ćaća se vraća” – susret Hrvatskog nadzemlja posvećen očinstvu

Vjeroučitelj Lucijan Kosor na predbožićnom je susretu Hrvatskog nadzemlja govorio o ljubavi kao ključu odgoja. Napomenuo je da bi otac, kao i majka, trebao imati veliku ulogu u usmjeravanju djeteta na pravi put.

Voće-razno

Predavanje o prehrani po krvnim grupama

Ako patite od migrene, prestanite jesti svinjetinu

Denis Urošević Beroš u Klubu mladih Split ovog će četvrtka održati predavanje o kemijskim reakcijama organizma na hranu.

Meksiko-putopisno predavanje

Putopisno predavanje

Upoznajte Meksiko i mogućnosti volonterske prakse

Ana Radelja šest je tjedana bila u Meksiku na AIESEC-ovoj volonterskoj praksI. Ove srijede će održati putopisno predavanje u splitskoj Info zoni.

Svjetski dan slobode medija

Financijska potpora

Stipendije za mlade novinarke

Mlade novinarke pozivaju se na prijavu za stipendiju Zaklade za novinarstvo Lénaïc. Stipendije su namijenjene kao potpora za stažiranje u europskim medijima na engleskom jeziku u Bruxellesu.